Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

Μπαίνει στη ζωή του αθλητισμού η ψηφιακή πλατφόρμα «Κούρος»


Μια πρώτη εικόνα του πρότζεκτ της ολοκληρωμένης ψηφιακής καταγραφής του ελληνικού αθλητισμού, παρουσίασε από την Αρχαία Ολυμπία ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Ένα σύστημα, το οποίο θα μπει στην αθλητική ζωή και της Ηλείας σύντομα, όπως και κάθε γεωργραφικής περιοχής, κάθε μικρού ή μεγάλου αθλητικού σωματείου της ελληνικής επικράτειας.

 Θα είναι μια πλατφόρμα, στην οποία για παράδειγμα θα μπορεί μια ομάδα να εντοπίζει έναν αδειοδοτημένο προπονητή, να εντοπίζει ένα γειτονικό αδειοδοτημένο γήπεδο για έδρα, θα μπορεί μια αθλητική Ένωση να εντοπίζει ένα γήπεδο χωρίς άδεια πυρόσβεσης η στατικής επάρκειας μιας φορητής εξέδρας. Με λίγα λόγια, μια πλατφόρμα η οποία θα καταγράφει τα πάντα και θα μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή, στο Υπουργείο, να έχουν εικόνα αν ένα άθλημα προοδεύει, αυξάνει τους αθλητές του, ή όχι. Η όλη αυτή εικόνα, θα βοηθήσει στην ύπαρξη στοχευμένης στρατηγικής στήριξης ανά γεωγραφική περιοχή. Παράλληλα, όπως ανέφερε ο Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος σε σύντομο διάστημα θα προχωρήσει και στην αναλυτική παρουσίαση αυτού του προγράμματος, στόχος είναι η μείωση της γραφειοκρατίας για τα σωματεία και την πρόσβασή τους στο σύστημα «Κούρος», το οποίο θα είναι εργαλείο ενημέρωσης για τον κάθε πολίτη.

 «Μετά την Εργάνη στο Υπουργείο Εργασίας θα έχουμε στον Αθλητισμό την πλατφόρμα «Κούρος»! Πρόκειται για την απόλυτη ψηφιοποιημένη καταγραφή ολόκληρου του αθλητισμού της χώρας, που θα μειώσει τη γραφειοκρατία, θα δίνει άμεση πληροφορία στο κοινό, θα έχει συγκριτικά στοιχεία και μετρήσιμα μεγέθη σχετικά με την ποσότητα και την ποιότητα του αθλητισμού μας και θα είναι προσβάσιμη και σε εφαρμογή στο κινητό, το My Kouros App. Μέσα στον επόμενο χρόνο θα έχουμε την πλατφόρμα ενώ υπολογίζουμε πως σε μία τριετία θα κουμπώσουν όλα όσα σχεδιάζουμε. Ο «Κούρος» θα καταστεί πολύτιμο εργαλείο για να λαμβάνονται αποφάσεις πολιτικές για στοχευμένη στρατηγική με στόχο την ανάπτυξη αθλημάτων ανά γεωγραφική περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού. «Ο αθλητισμός είναι ζήτημα δημοσίου συμφέροντος γιατί έχει τέσσερις δομικές ευεργετικές δράσεις: Υγεία, αξίες, οικονομία και εικόνα της χώρας. Για να γίνουν αυτά όμως χρειάζονται γερά θεμέλια στο αθλητικό οικοδόμημα, με βασικότερο την αθλητική ακεραιότητα με τους άξονές της. Ακεραιότητα των ανθρώπων, ασφάλεια των θεατών ή των αθλητών, ακεραιότητα οργανισμών και ακεραιότητα των διοργανώσεων», ανέφερε ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς, περιγράφοντας τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η ψηφιακή πλατφόρμα «Κούρος».

Πηγή:  www.patrisnews.com