Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Η μεγάλη απώλεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου


Αδιαμφισβήτητα ο Αίολος είναι η δεύτερη πιο ιστορική ομάδα ποδοσφαίρου του νομού Ευρυτανίας βάσει των επιτυχιών και της  διαχρονικής πορείας του στα γήπεδα μας.

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1984, αγωνιζόμενος στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Φθιώτιδας-Ευρυτανίας, φτάνοντας μάλιστα στο πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας (1986-1987) και της Β΄ κατηγορίας (1989-1990). Δεν αγωνίστηκε ποτέ στην Α΄ κατηγορία, καθώς η άνοδος του σε αυτή συνέπεσε χρονικά με τη δημιουργία της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Από την ίδρυση της τελευταίας το 1990 και ύστερα συμμετείχε κάθε χρόνο στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ, μετρώντας 15 τίτλους εντός νομού (7 πρωταθλήματα, 8 κύπελλα), έχοντας μάλιστα και δυο παρουσίες στα γήπεδα της Δ΄ Εθνικής (1996-1997, 2012-2013), συμμετοχές σε μπαράζ ανόδου για τη Γ΄ και τη Δ΄ Εθνική και στο κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος.

Το φετινό καλοκαίρι οι άνθρωποι της ομάδας που έχουν καταβάλλει σπουδαία προσπάθεια τα τελευταία χρόνια σε όλα τα επίπεδα και ανεβάζοντας τον πήχη ψηλά με πρωτοστάτες τον Πρόεδρο Κώστα Σιταρά και τον Γενικό Αρχηγό Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο αποφάσισαν ο Αίολος να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας, καθώς το «φτωχό» πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας δεν κάλυπτε τις φιλοδοξίες τους. Ο σύλλογος έκανε προγραμματισμό, άρχισε προετοιμασία με νέο προπονητή τον Γιώργο Χρυσαφόπουλο, έπαιξε φιλικά παιχνίδια και μπήκε κανονικά στην κλήρωση πρωταθλήματος και κυπέλλου, καθώς είχαν ανάψει το «πράσινο» φως οι δυο Ενώσεις. Ωστόσο η ΕΠΟ μπλόκαρε τη μετακίνηση του στην ΕΠΣ Φθιώτιδας, χαρακτηρίζοντας της αίτηση μεταγραφής ως αυθαίρετη.

Συνεπώς ο Αίολος τη φετινή αγωνιστική περίοδο 2023-2024 δεν θα συμμετέχει ούτε στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας ούτε στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας, επιστρέφοντας στην δράση την επόμενη σαιζόν 2024-2025.

Από την ομάδα αποχώρησαν οι: Κώστας Σερπάνος, Δημήτρης Ίβρος (Άγραφα), Χριστόδουλος Μισύρης, Γιάννης Πιστιόλης, Φώτης Χρυσικός (Ολυμπιακός Λαμίας), Δημήτρης Ρούσσης (Αμβρακικός Λουτρού), Νίκος Καρανάσιος, Ηλίας Καλύβας (Ηρακλής Ροδίτσας), Νίκος Καρακούσης (Αστέρας Σταυρού), Θωμάς Χαντζής (Εθνικός Κομποτάδων), ενώ ελεύθεροι έμειναν οι: Γιάννης Τσούκας και Άγγελος Παχής. Αντίστοιχα ο τεχνικός των δυο τελευταίων ετών με κατακτήσεις 3 τίτλων (2 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο) Δημήτρης Τσιγαρίδας αποτέλεσε και αυτός παρελθόν.

Η λειτουργία του συλλόγου ωστόσο για τη φετινή σαιζόν συνεχίζεται κανονικά σε επίπεδο ακαδημιών, η οποία είναι ενταγμένη στο δίκτυο των ποδοσφαιρικών σχολών του Παναθηναϊκού. Προπονητής της είναι ο Χρήστος Γιαννίτσαρης. Δείγμα της οργάνωσης του Α.Σ. Αίολος είναι μάλιστα η ιστοσελίδα του aiolosfc.gr