Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Θέσεις στο βάθρο για Ράπτη και Παπαβασιλείου στη Θεσσαλονίκη


Εντυπωσιακή η παρουσία των οδηγών της ΑΛΑΚ στον 6ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift στην πίστα Ρυσίου στη Θεσσαλονίκη το διήμερο 28 και 29 Οκτωβρίου. Η Λέσχη μας συμμετείχε με 8 οδηγούς σε όλες τις κατηγορίες, φτάνοντας μάλιστα σε δυο θέσεις στο βάθρο.
Στην κατηγορία Drift 1 μεταξύ 21 αθλητών, ο Νίκος Ντουφεκιάς ήταν 8ος και ο Κώστας Τσιάκας 18ος. 
Στην κατηγορία Drift 2 ανάμεσα σε 12 οδηγούς ο Πάνος Ράπτης ξεχώρισε και έφτασε στη 2η θέση. 
Στην κατηγορία Drift 3 μεταξύ 35 οδηγών o Γιώργος Παπαβασιλείου έφτασε στην 3η θέση και ο Δημήτρης Θεοδωρογιάννης στην 4η. Ο Θάνος Παχής είχε την 10η θεση και ο αδερφός του Πανος Παχης κατελαβε την 17η θέση στην πρώτη του συμμετοχή και ο Γιάννης Τσιαπούρης ηταν 20ος.

Ο Πρόεδρος της Λέσχης Στάθης Φέγγος αναφέρει: "
Τέλος του 6ου αγώνα για το Hellenic Drift Championship - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift
Η ΑΛΑΚ εκπροσωπήθηκε πρώτη φορά σε πρωταθληματικό αγώνα με 8 συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που στην μικρή μας πόλη υπάρχουν τόσοι πολλοί και αξιόλογοι οδηγοί και ελπίζουμε σύντομα να βρεθεί ένας χώρος που θα μπορούν να προπονηθούν και να δοκιμάζουν τα αυτοκίνητα τους πριν τους αγώνες.
Αυτοί οι αγώνες στοιχίζουν στους οδηγούς από 1500€ έως και πάνω από 3000€ ανα αγώνα και αυτά χωρίς ζημιές.Ειναι κρίμα μην προετοιμάζονται σωστά και τα αυτοκίνητα να παθαίνουν βλάβες εν ώρα αγώνα και να πηγαίνει τσάμπα ο κόπος και τα χρήματα που έχουν σπαταλήσει.
Στα αγωνιστικά 
Στην κατηγορία DRIFT1 ο Nikos Doufekias κατάφερε και πέρασε στις 2πλα περάσματα αλλά μια βλάβη δε άφησε να ολοκληρωθεί ο αγώνας όπως τον είχε σχεδιάσει και να πάρει στο τέλος την 9η θέση.Στην ίδια κατηγορία ο Kostas Tsiakas πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να περάσει στα δίπλα περάσματα και έμεινε στην 18η θέση.
Στην κατηγορία DRIFT2 ο Panos Raptis έκανε το καλύτερο μόνο βαθμολογημένο και στα 2πλα περάσματα απόδειξε ότι αν και μετά από καιρό η τέχνη δεν ξεχνιέται και κατάφερε να φέρει στις αποσκευές του το κύπελλο της 2ης θέσης 🥈🏆
Στην κατηγορία DRIFT3 με τις περισσότερες συμμετοχές ο Giorgos Papabasileiou είχε το καλύτερο μονό βαθμολογημένο πέρασμα με τον Dimitris Theodwrogiannis μια θέση πίσω. Η τύχη τους έφερε να παλέψουν μαζί στον μικρό τελικό και τελικά ο Γιώργος να ανεβαίνει στο βάθρο στην 3η θέση 🥉🏆και να αφήνει τον Δημήτρη στην 4η θέση.Τα αδέρφια Παχή μοιράστηκαν το ίδιο αμάξι με τον Panos Paxhs να κάνει ανάμεσα σε περίπου 35 συμμετοχές το 17ο καλύτερο πέρασμα και να μένει οριακά εκτός μαχών ενώ ο Thanos Paxis πέρασε στα δίπλα με την 10η καλύτερη βαθμολογία.Τελος ο Γιάννης Τσιαπουρης προσπάθησε αρκετά αλλά έμεινε στην 20η θέση.
Ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων η ΑΛΑΚ απέδειξε ότι είναι ένα σωματείο με ενεργά και δραστήρια μέλη και ευχαριστεί όλους τους οδηγούς της που κρατάνε την σημαία της ΑΛΑΚ ψηλά.
Επόμενος αγώνας σε 2 βδομαδες περίπου στο Λουτράκι."