Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Οι αλλαγές στους κανόνες ποδοσφαίρου – Όλα όσα πρέπει να προσέξουν οι ομάδες του τοπικού


Με αφορμή την έναρξη της νέας σεζόν στα τοπικά και εθνικά πρωταθλήματα, σας παρουσιάζουμε τις αλλαγές στους κανόνες των αγώνων ποδοσφαίρου, που έχουν ισχύ τη νέα σεζόν.

Αλλαγές που έχουν να κάνουν με τις αποφάσεις – υποδείξεις των διαιτητών για θέματα συμπεριφοράς (παικτών, προπονητών, κ.α.), για «θέατρο», για «παίξιμο της μπάλας με το χέρι», κ.α.

Οι «αξιωματούχοι» του αγώνα έχουν ενημερωθεί σχετικά για το πως αυτές θα πρέπει να εισαχθούν και σε ποιες περιπτώσεις θα πρέπει να εφαρμόζονται.

Σύνοψη των αλλαγών στους νόμους του παιχνιδιού

  1. Μη αποδεκτή συμπεριφορά στις τεχνικές περιοχές Κόκκινη κάρτα: Όλα τα πρόσωπα στις τεχνικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των παικτών ΠΡΕΠΕΙ να συμπεριφέρονται με υπεύθυνο τρόπο.
  2. Προσπάθεια παραπλάνησης του διαιτητή με ξεκάθαρη ενέργεια «προσποίηση-θέατρο» (εντός ή εκτός της περιοχής του πέναλτι): Έμμεσο λάκτισμα + κίτρινη κάρτα
  3. Mobbing (Περικύκλωση του διαιτητή για διαμαρτυρία): Κίτρινη κάρτα – Παίκτες που τρέχουν από απόσταση και περικυκλώνουν τον διαιτητή ή οποιοσδήποτε αξιωματούχος αγώνα για να διαμαρτυρηθούν, θα τιμωρούνται για την διαφωνία.
  4. Παίξιμο της μπάλας με το χέρι. Για τέτοιου είδους αδικήματα (εντός της περιοχής πέναλτι) όταν υπάρχει «σουτ προς την εστία», η νέα απόφαση είναι Μόνο πέναλτι.
  5. Παίξιμο της μπάλας με το χέρι. Αυτή η ξεκάθαρη παράβαση είναι μια σκόπιμη ενέργεια για να «Σταματήσει μια υποσχόμενη επίθεση» (δεν είναι «σουτ στο τέρμα») Άμεσο λάκτισμα + κίτρινη κάρτα
  6. Αναπλήρωση χαμένου χρόνου – «Πρόσθετος χρόνος» – Μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση-επαγρύπνηση σε περιπτώσεις τακτικών καθυστερήσεων κατά τη διάρκεια: Πανηγυρισμών, Ελεύθερων λακτισμάτων, από τέρματος λακτίσματα, επαναφορά της μπάλας από τα πλάγια, Αντικαταστάσεων και πέναλτι. Ένας ακριβέστερος υπολογισμός του επιπλέον χρόνου θα εφαρμοστεί.

Πηγή:  𝗚𝗥𝗔𝗡𝗗𝗦𝗣𝗢𝗥𝗧.GR