Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

Πρόταση ονοματοδοσιας του Δημοτικού Σταδίου σε Δήμητρα Παπασπυρου από τον Σεραφείμ Λερογιάννη


Να ονομαστεί το Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου σε ʺΔήμητρα Παπασπύρουˮ.

Με αφορμή το Υπόμνημα πρότασης προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρπενησίου που υπέβαλε ο Σεραφείμ Λερογιάννης με τα επιχειρήματα  που αναφέρει στο υπόμνημα που δημοσιεύουμε,
ενώνουμε την φωνή μας  μαζί του και ευελπιστούμε Ο Δήμαρχος μας και το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουν την απόφαση να ονομαστεί το Δημοτικό Στάδιο του Δήμου μας σε  ʺΔήμητρα Παπασπύρουˮ.
Η Δήμητρα  Παπασπύρου είναι η μοναδική αθλήτρια της χώρας που κατείχε  ταυτόχρονα και για μεγάλο χρονικό διάστημα τέσσερα πανελλήνια ρεκόρ στον ανοικτό στίβο. Κάτι που φαινόταν ακατάρριπτο και δύσκολο απ ‘ ότι φαίνεται θα καταφέρει άλλη Ελληνίδα σήμερα, παρότι έχουν περάσει τριάντα τρία (33) χρόνια από τότε.
Συγκεκριμένα η Παπασπύρου κατείχε:
1.  ρεκόρ στα 3.000m με χρόνο 9’.13’’12 που πέτυχε στη Φόρμια της Ιταλίας στις 7.7.1990
2.   ρεκόρ στα 5.000m με χρόνο 16’.31’’.07, που πέτυχε στη Μπρατισλάβα της
(τότε)Τσεχοσλοβακίας στις 13.06.1988
3.   ρεκόρ στα 10.000m με χρόνο 34’04’’24 που πέτυχε στους αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ‘’Μπρούνο Ζάουλι’’ στο Δουβλίνο, στις 16.8.1989
4.  και τέλος ρεκόρ στον Μαραθώνιο δρόμο (42.195m) με χρόνο 2h34’24’’, που το πέτυχε στο Δυτικό Βερολίνο την 1.10.1989, σχεδόν ενάμιση μήνα πριν την πτώση τείχους.
Όμως οι επιτυχίες της Δήμητρας δεν αναλώνονται με τα τέσσερα πανελλήνια ρεκόρ και τις πάμπολλες πανελλήνιες νίκες.
Εκπροσώπησε τη χώρα μας σε Ευρωπαϊκά και Βαλκανικά πρωταθλήματα, ενώ την τρίτη Δευτέρα του Απριλίου του 1990 ‘’Ημέρα των Πατριωτών’’ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ακολουθώντας τα χνάρια του 1ου Στέλιου Κυριακίδη το 1946, κατάφερε να τερματίσει στην ένατη (9η) θέση του πιο φημισμένου Μαραθωνίου του κόσμου, αυτού της Βοστόνης. Κάτι που δεν έχει επιτύχει άλλη Ελληνίδα ποτέ. Για την Ιστορία ο χρόνος της ήταν 2h38’13’’.
Το γεγονός ότι η Δήμητρα Παπασπύρου για πάνω από μία δεκαετία φορώντας το εθνόσημο στο στήθος, μας εκπροσώπησε στις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις, σε συνδυασμό με τα τέσσερα πανελλήνια ρεκόρ που πέτυχε στο εξωτερικό φανερώνουν ότι η εν λόγω συνδημότισσά μας αποτέλεσε μια από τις καλύτερες και μεγαλύτερες πρέσβειρες αθλητικής θέλησης για την χώρα μας, τον Νομό μας, τον Δήμο μας ενώ παράλληλα με τον χαρακτήρα και το ήθος της, αποτέλεσε πρότυπο για τους νέους μας.