Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Δημήτρης Καράμπελας: «Δώρο το κύπελλο και η εμφάνιση μου στον τελικό στους ανθρώπους της Ποταμιάς και στους συμπαίχτες μου»

Ένας από τους ποδοσφαιριστές εκτός Ευρυτανίας μαζί με τους Αντώνη Λουβερδή, Δημήτρη Τρέκο και Γιώργο Καραγκούνη που εντάχτηκαν στην Ποταμιά τον Ιανουάριο ήταν ο Δημήτρης Καράμπελας. Ο Καράμπελας παραχώρησε συνέντευξη στο Evrytania Sport, μιλώντας για τις εντυπώσεις του από το πέρασμα του στον νομό μας.

Αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν να μεταγραφεί στους Μεγαλοχωρίτες, καθώς και στην άριστη συνεργασία που είχε αυτό το διάστημα. Χαρακτηρίζει ως «δώρο» προς αυτούς την εμφάνιση του στο κύπελλο και την κατάκτηση του τροπαίου, ενώ επισημαίνει πως ο Αίολος δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα, έχοντας μεγαλύτερη διάρκεια την αγωνιστική περίοδο. Επιπρόσθετα τονίζει πως οι αναβολές στο πρωτάθλημα της Ευρυτανίας οδηγούν στην έλλειψη ρυθμού των ομάδων και των αθλητών και για αυτό η τοπική ΕΠΣ θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα.  

Ο έμπειρος αριστεροπόδαρος μεσοαμυντικός Δημήτρης Καράμπελας γεννήθηκε το 1989 και είναι διεθνής με την Εθνική κωφών. Εντάχτηκε τον Ιανουάριο στους Μεγαλοχωρίτες από τον Ιάσονα Ιλίου (Β΄ ΕΠΣΑ). Έχει επίσης θητεία σε: ΑΕΚ , Πανελευσινιακό , A.Ο. Καλαμακίου , ΠΑΟ Ρουφ , A.E. Μοσχάτου , Αετό Κορυδαλλού, Ελπίδα Αγίων Αναργυρων, Ηράκλειο, Άνοιξη και Α.Ο. Ιλίου. Με την Ποταμιά κατέκτησε το κύπελλο Ευρυτανίας, σκοράροντας τρία γκολ στον ημιτελικό με τα Άγραφα και ένα τέρμα και μια ασίστ στον τελικό με τον Αίολο, όντας ο πρώτος σκόρερ του θεσμού.

 

Αναλυτικά η συνέντευξη:


Evrytania
Sport: Δημήτρη κάνε μας έναν απολογισμό της σαιζόν που ολοκληρώθηκε για εσάς πριν από περίπου έναν μήνα.

Δημήτρης Καράμπελας: «Νομίζω πως πήραμε αυτό που αξίζαμε. Στο παιχνίδι που παίξαμε με τον Αίολο για τον δεύτερο γύρο, στο οποίο χάσαμε 1-0 δεν αξίζαμε κάτι περισσότερο. Κατ΄ επέκταση στα μπαράζ ήταν πολύ δύσκολο για μας. Στον τελικό ήμασταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και πιο αποτελεσματικοί εκεί που έπρεπε. Οπότε ο πρωταθλητής και ο κυπελλούχος μοιράστηκαν έτσι όπως έπρεπε κατά την δική μου γνώμη.»

 

Evrytania Sport: Θεωρείς κατά την γνώμη σου ότι ο Αίολος στέφθηκε δίκαια πρωταθλητής;

Δημήτρης Καράμπελας: «Όπως είπα και πιο πάνω ο Αίολος είχε μεγαλύτερη διάρκεια στο πρωτάθλημα και ήταν πιο καθοριστικός στα μεταξύ μας παιχνίδια, οπότε παρόλο που θα μπορούσαμε να έχουμε διεκδικήσει κάτι καλύτερο δίκαια  πήρε το πρωτάθλημα!»

 

Evrytania Sport: Πήρατε τη ρεβάνς στο κύπελλο με καθοριστική τη δική σου απόδοση, έχοντας ένα γκολ και μια ασίστ. Μίλησε μας για αυτό το ματς.

Δημήτρης Καράμπελας: «Φάνηκε στα ντέρμπι ότι ο Αίολος ήταν πιο έτοιμος, γιατί προπονούταν πιο συχνά από ότι εμείς. Σε ένα όμως μεμονωμένο παιχνίδι όπως είναι ο τελικός δείξαμε περισσότερο πάθος και θέληση γι’ αυτό και το κατακτήσαμε εμείς. Χαίρομαι που σκόραρα, αλλά και δημιούργησα το δεύτερο γκολ που έδωσε και τη νίκη. Και θα το αποκαλούσα σαν δώρο προς τους ανθρώπους της διοίκησης, αλλά και τους συμπαίκτες μου για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε σ’ αυτό το μικρό διάστημα που συνεργαστήκαμε.»

 

Evrytania Sport: Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε οδήγησαν να φορέσεις τη φανέλα της Ποταμιάς;

Δημήτρης Καράμπελας: «Από το περσινό καλοκαίρι μίλησα με το Νίκο Μαντζιούτα για το πλάνο που είχε η Ποτάμια για τη φετινή σαιζόν και οι στόχοι που είχαν με έκαναν να υπογράψω τον Ιανουάριο.»

 

Evrytania Sport: Θα θέλαμε να αναφερθείς στο κλίμα εντός της ομάδας και για το επίπεδο του τοπικού πρωταθλήματος της Ευρυτανίας.

Δημήτρης Καράμπελας: «Το κλίμα στην Ποτάμια είναι εξαιρετικό. Παίκτες και διοίκηση είναι πολύ κοντά. Η ΕΠΣ Ευρυτανίας πρέπει να βοηθήσει περισσότερο θεωρώ τις ομάδες, ώστε το πρωτάθλημα να είναι πιο ανταγωνιστικό, να μην υπάρχουν αναβολές γιατί χάνεται ο ρυθμός ενός αθλητή. Όσον αφορά  την δική μου συνεργασία η διοίκηση αποτελείται από ανθρώπους που πονάνε την ομάδα, ήταν δίπλα μας σ’ οτιδήποτε χρειαζόμασταν. Δυστυχώς κανένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να αποδώσει  το 100 % , όταν το πρωτάθλημα δεν είναι συνεχόμενο και έχει πολλές αναβολές. Κατ΄ επέκταση και εγώ έδωσα το καλύτερο που μπορούσα βάσει των δεδομένων,  χωρίς να έχω πιάσει την καλύτερη δυνατή απόδοση μου.»

 

Evrytania Sport: Κλείνοντας σε ευχαριστούμε και πρόσθεσε ό,τι επιθυμείς.

Δημήτρης Καράμπελας: «Τέλος θέλω να ευχηθώ τα καλύτερα από δω και πέρα για την ομάδα της Ποταμιάς,  γιατί αγαπάνε αυτό που κάνουν και πρέπει να αποτυπωθεί στο γήπεδο και στα αποτελέσματα!»

 





Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος