Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Κυπελλούχος Ελλάδος ο Α.Σ. Άτλας στο Καρπενήσι


Ο Άτλαντας κέρδισε τη Δωδεκάνησο με 66-58 στον τελικό που έγινε στο Καρπενήσι και αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στο μπάσκετ με αμαξίδιο. Ο 23ος τελικός που διοργάνωσε η ΟΣΕΚΑ διεξήχθη για πρώτη φορά στο Καρπενήσι σε συνδιοργάνωση της ομοσπονδίας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την υποστήριξη του Δήμου Καρπενησίου.

Ο τελικός που μεταδόθηκε ζωντανά από την ομοσπονδία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Ιουνίου και ώρα 8 στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου, παρουσία αρκετών Ευρυτάνων θεατών που έσπευσαν να χειροκροτήσουν τους ήρωες της ζωής σε μια γιορτή του αθλητισμού και αποθέωση της ψυχικής δύναμης.

Τη διοργάνωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων και έκαναν τις απονομές ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, η Βουλευτής Ευρυτανίας Τζίνα Οικονόμου, ο Πρόεδρος της ΟΣΕΚΑ Χάρης Περδίκης, οι Αντιδήμαρχοι Καρπενησίου Γιάννης Σβερώνης και Παντελής Χαλκιάς, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Ευρυτανίας Αναστασία Κριπάση-Μπάρκα. Κατά την τελετή έναρξης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου παρουσίασε ένα όμορφο χορευτικό πρόγραμμα.

Ο αγώνας είχε αρκετά καλό και γρήγορο ρυθμό με θεαματικές φάσεις.

MVP του τελικού αναδείχθηκε ο Αμερικανός Ζάκ Μπλερ, οδηγώντας τον Άτλαντα στο 3ο κύπελλο της ιστορίας του, μαζί με τον εξαιρετικό Τάσο Κωνσταντινόπουλο, που σταμάτησαν αμφότεροι στους 24. Για τους φιναλίστ ο Ατνάν Χαμαντί σημείωσε 22. 

Οι δύο ομάδες μετείχαν πριν μια εβδομάδα και στο Final-4 του πρωταθλήματος που έγινε στο Ναύπλιο, με τους Ροδίτες να φτάνουν και εκεί στον τελικό, αλλά να χάνουν από τον Μέγα Αλέξανδρο, που αναδείχτηκε πρωταθλητής. Μάλιστα η Δωδεκάνησος είχε κερδίσει στον ημιτελικό με 64-37 τον Άτλαντα.

 

Τα δεκάλεπτα

16-21, 32-33, 40-49, 58-66

 

Συνθέσεις Ομάδων

Δωδεκάνησος (Γιώργος Μποσγανάς-Γιάννης Μαρουλλάκης): Χατζηκαντής 3 (1), Χαμαντί 22, Χεναγκίρ 12 (1), Χατζηδημητρίου Μ. 2, Γκιουρκάν 19(1)

 

Α.Σ. Άτλας (Θάνος Μελεούνης-Χρυσή Ανδριανοπούλου): Γκοτζαράι 6, Ντομγκιόνι 2, Ζώης, Βατικιώτης, Ρόουζ 10, Μπλερ 24 (1), Κωνσταντινόπουλος 24

 

Διαιτητές: Γιώργος Θεωνάς-Θανάσης Καραβίτης-Σωτήρης Καλούτσας

Δείτε video εδώ από το Συμβαίνει Τώρα του Πάνου Καραγιάννη και παρακάτω πληρες φωτορεπορτάζ 



































































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος