Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Ο ανανεωμένος Ευρυτάνειος Δρόμος πλησιάζει!


Μπήκαμε ήδη στον Ιούνιο και ο ανανεωμένος Ευρυτάνειος Δρόμος πλησιάζει!

Τα καταπράσινα μονοπάτια με θέα τα βουνά της Ευρυτανίας είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους αθλητές στις 29 Ιουλίου 2023 στο Κρίκελλο Ευρυτανίας!

O 10ος Ευρυτάνειος Δρόμος είναι απόστασης 21,3 χλμ., έχει αφετηρία το μνημείο της μάχης του 279 π.Χ. των Ευρυτάνων και Αιτωλών κατά των Γαλατών στην τοποθεσία Κοκκάλια, και τερματισμό την πλατεία του Κρικέλλου.

 

Παράλληλα, θα διεξαχθεί σε απόσταση 3 χλμ. αγώνας για όλες τις ηλικίες περιμετρικά του χωριού μας, και αγώνας δρόμου απόστασης 1.5 χλμ. για παιδιά έως 16 ετών. Οι δυο αυτοί αγώνες έχουν ως αφετηρία και τερματισμό την πλατεία του Κρικέλλου, ενώ ο κύριος αγώνας έχει αφετηρία το μνημείο στα Κοκκάλια και τερματισμό την πλατεία του Κρικέλλου.

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη των μαχητών της εποχής και διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο των εν Αθήναις και απανταχού Κρικελλιωτών Ευρυτάνων «Ο Αγιος Νικόλαος», σε συνεργασία με τον τα αθλητικά σωματεία ΑΠΣ Καρπενήσι 2002 και Κεραυνός Κρικέλλου, τον ΟΠΑΣΤΕ και τον Δήμο Καρπενησίου.

 

Ο αγώνας έχει την υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ, της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.Υ. και του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ Μαραθώνος, τη συνδρομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και του Τοπικού Συμβουλίου Κρικέλλου.

Περισσότερες πληροφορίες, την προκήρυξη του αγώνα και τη φόρμα εγγραφής θα βρείτε στο https://evrytaneiosdromos.gr/

 

  • Για όποιον το επιθυμεί, υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς από Αθήνα με πούλμαν. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site του αγώνα.
Πηγή: irunmag.gr