Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Ιδρύεται Ένωση Σωματείων Ποδοσφαίρου Γυναικών στην Ελλάδα


Ένα ακόμα βήμα προς τη θετική κατεύθυνση γίνεται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναφορικά με το ποδόσφαιρο γυναικών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του novasports.gr ιδρύεται Ένωση Σωματείων Ποδοσφαίρου Γυναικών!

Μάλιστα έχουν κληθεί από την ΕΠΟ όλα τα σωματεία ποδοσφαίρου γυναικών και τα τμήματα σωματείων ποδοσφαίρου γυναικών στην Αθήνα, καθώς στις 29 Ιουνίου θα γίνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας η ιδρυτική γενική συνέλευση μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου της Ομοσπονδίας, Κυριάκου Φύτρα!

Κάθε σωματείο ποδοσφαίρου γυναικών θα εξουσιοδοτήσει ένα εκπρόσωπο για να παραβρεθεί στην Ιδρυτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Σωματείων Ποδοσφαίρου Γυναικών, ενώ πέρα από την ίδρυση και την έγκριση του καταστατικού, θα εκλεγεί και επταμελής προσωρινή διοικούσα επιτροπή.

Η Ιδρυτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Σωματείων Ποδοσφαίρου Γυναικών, θα γίνει μια ημέρα πριν από την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και ήταν μια από τις υποχρεώσεις της ΕΠΟ βάση της Ολιστικής Μελέτης. Τόσο η UEFA, όσο και η FIFA έχουν ήδη ενημερωθεί γι’ αυτή την εξέλιξη και άκουσαν τα νέα με ιδιαίτερη ευχαρίστηση, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα καθοριστούν οι αρμοδιότητες που θα έχει η νέα Ένωση.

Πηγή: novasports.gr