Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Βασιλική Οικονόμου: «Η εμπειρία και το πάθος του Καρπενησίου οδηγός μας για τη νέα σαιζόν»

Ο κύκλος των συνεντεύξεων για τη φετινή χρονιά με την ομάδα γυναικών του Καρπενήσι Futsal ολοκληρώνεται με τη Βασιλική Οικονόμου. Η 20χρονη, εκ των αρχηγών του Ευρυτανικού συγκροτήματος ήταν η πρώτη σκόρερ της ομάδας και είχε το απόλυτο συμμετοχών, ενώ ήταν και το πρώτο επίσημο μέλος της!

Παρά το νεαρό της ηλικίας της πρόκειται για μια αρκετά έμπειρη και ικανή ποδοσφαιρίστρια που αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις του γηπέδου, διακρινόμενη για το πάθος της. Μας μιλά μεταξύ άλλων για τη φετινή σαιζόν του Καρπενησίου, για τον ΠΑΣ Λαμία, για το μέλλον και και για τους στόχους της επόμενης αγωνιστικής περιόδου σε μια αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη εφόλης της ύλης.

Η Βασιλική Οικονόμου γεννήθηκε το 2003, μεγάλωσε στο Καρπενήσι και σπουδάζει στην Αθήνα, ενώ αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στη Γ΄ Εθνική γυναικών με τον ΠΑΣ Λαμία, σκοράροντας φέτος 10 γκολ, αν και μη επιθετικός. Ξεκίνησε από τις Νηρηίδες Φθία (Γ΄ Εθνική) και συνέχισε στις Ελπίδες Καρδίτσας (Α΄ Εθνική). Όσον αφορά το futsal συμμετείχε στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με το Καρπενήσι, πετυχαίνοντας 18 τέρματα. Σε νεαρότερη ηλικία προπονούνταν με τα αγόρια της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002, συμμετέχοντας σε αρκετά τουρνουά.Συνεπώς "γαλουχήθηκε" μέσα από την Ακαδημία των Δημήτρη Αντωνίου και Χρήστου Καλαμπάκα.

 

Η συνέντευξη έχει ως εξής:

Evrytania Sport: Βασιλική, ποιες ήταν οι εντυπώσεις σου από το φετινό πρωτάθλημα και την ομάδα του Καρπενησίου;

Βασιλική Οικονόμου: «Οι εντυπώσεις από την φετινή πορεία μας στο πρωτάθλημα μόνο θετικές μπορεί να είναι. Ήμασταν η μοναδική ομάδα από την επαρχία και παρά τις αντίξοες συνθήκες καταφέραμε να βρισκόμαστε στην 6η θέση του πρωταθλήματος πίσω από μεγάλες ομάδες. Σίγουρα αν οι μεταγραφές του Ιανουαρίου είχαν γίνει στην αρχή της σεζόν θα μιλούσαμε διαφορετικά, αλλά κοιτάμε μόνο τα θετικά της φετινής παρουσίας και προχωράμε. Ήταν ένα απαιτητικό πρωτάθλημα, είχαμε να αντιμετωπίσουμε δυνατές ομάδες, αλλά νομίζω όποιος παρακολούθησε έστω και έναν αγώνα θα κατάλαβε ότι παλεύαμε μέχρι τέλους. Στόχος της ομάδας ήταν να έχει μια καλή παρουσία στο πρωτάθλημα και αυτό το καταφέραμε με το παραπάνω πιστεύω..Αν και τα σκορ ξέφευγαν μερικές φορές δεν φοβηθήκαμε να κοιτάξουμε κανέναν αντίπαλο κατάματα. Ήταν μια αναγνωριστική χρονιά και πιστεύω θα υπάρχει και συνέχεια.»

 

Evrytania Sport: Σε είδαμε να αγωνίζεσαι και ως fixo, αλλά και ως pivot. Ποια είναι η αγαπημένη σου θέση στο γήπεδο;

Βασιλική Οικονόμου:  «Ναι χρειάστηκε να αγωνιστώ και στις δυο θέσεις. Ειδικά στους αγώνες του Καρπενησίου χρειάστηκε αρκετές φορές να βοηθήσω στην άμυνα,  γιατί είχαμε απουσίες..Προσωπικά μου αρέσει περισσότερο πίβοτ, αλλά είμαι διαθέσιμη για όπου με χρειαστεί η ομάδα να μπω και να βοηθήσω.»

 

Evrytania Sport: Πως ήταν η συνεργασία σου με τις συμπαίχτριες σου και την ομάδα γενικότερα;

Βασιλική Οικονόμου: «Οι σχέσεις μου με τις συμπαίκτριες μου και η συνεργασία με το επιτελείο ήταν άριστες μπορώ να πω. Δεθήκαμε αρκετά σαν ομάδα ακόμα και με τα κορίτσια που ήρθαν το Ιανουάριο αλλά και με τους προπονητές.»

 

Evrytania Sport: Σκόραρες 18 γκολ και ήσουν μέσα στις πρώτες της κατηγορίας. Θα σε ενδιέφερε μια κλήση στην Εθνική, όταν δημιουργηθεί;

Βασιλική Οικονόμου:  «Ναι εντάξει πιστεύω κάθε αθλητή-αθλήτριας στόχος είναι η Εθνική. Δεν θα το κρύψω ότι είναι ένας από τους βασικούς προσωπικούς μου στόχους και θα ήθελα πολύ να αγωνιστώ με τη φανέλα της Εθνικής μας.»

 

Evrytania Sport: Πιστεύεις ότι το Καρπενήσι θα μπορέσει τα επόμενα χρόνια να κάνει ένα βήμα παραπάνω;

Βασιλική Οικονόμου: «Θα δούμε τι επιφυλάσσει η νέα σεζόν. Σίγουρα μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω, άλλωστε αναφέρθηκα και παραπάνω ότι η φετινή μας εμφάνιση με όλες τις δυσκολίες μόνο αξιέπαινη μπορεί να είναι. Περιμένω να δω πως θα κινηθεί η ομάδα για του χρόνου, γιατί σίγουρα θέλουμε κάποιες ενισχύσεις. Δεν μπορώ να πω κάτι για τα κορίτσια του Καρπενησίου,  γιατί για τα περισσότερα αν όχι για όλα ήταν η πρώτη τους χρονιά που παίζουν ποδόσφαιρο. Ωστόσο το πάθος τους μαζί με την εμπειρία νομίζω μπορεί να είναι ένας καλός συνδυασμός για την νέα σαιζόν. Νομίζω και με 2-3 μεταγραφές ακόμα θα μιλάμε για διαφορετική εικόνα του χρόνου.»

 

Evrytania Sport: Όλες οι συμπαίχτριες σου σε προηγούμενες συνεντεύξεις μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το κλίμα στην ομάδα. Που πιστεύεις οφείλεται αυτό;

Βασιλική Οικονόμου: «Ναι το κλίμα ήταν πολύ καλό μπορώ να πω και εντός και εκτός γηπέδου..Νομίζω οφείλεται στην καθεμία μας ξεχωριστά και στο επιτελείο που ήταν δίπλα μας σε όλα. Και ο κύριος Πανόπουλος ήταν εκεί να μας βοηθήσει με τις προπονητικές του γνώσεις, αλλά και ο κύριος Κολλημένος με τον δικό του τρόπο παντού και πάντα. Νομίζω η κατανόηση και ο αλληλοσεβασμός οφείλονται στο πολύ καλό κλίμα της φετινής ομάδας. Το πρωτάθλημα αρκετά απαιτητικό όπως προανέφερα.»

 

Evrytania Sport: Το σχόλιο σου για το πρωτάθλημα και την κατάκτηση των δυο τίτλων από την ΑΕΚ. Παρακολούθησες και τον τελικό του πρωταθλήματος.

Βασιλική Οικονόμου: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δίκαιη πρωταθλήτρια η ΑΕΚ,  αν και στον τελικό μου άρεσε πολύ και η Αθήνα 90΄ και πιστεύω ότι ίσως με λίγη περισσότερη τύχη να το είχε κατακτήσει. Εξάλλου φαινόταν από την αρχή ότι θα παιχτεί ανάμεσα σε αυτές τις 4 ομάδες με την ΑΕΚ να κάνει την διαφορά από την αρχή της σεζόν.»

 

Evrytania Sport: Θα θέλαμε τέλος να μας μιλήσεις και για το κλασικό ποδόσφαιρο και την ομάδα του ΠΑΣ Λαμία, με την οποία αγωνίστηκες και φέτος.

Βασιλική Οικονόμου: «Ναι στο 11χ11 αγωνίζομαι στον ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964. Η φετινή προσπάθεια της ομάδας νομίζω αντικατοπτρίζει την προσπάθεια που κάναμε σε όλη την προετοιμασία, αλλά και την εξέλιξη των κοριτσιών μιας και η ομάδα αποτελείται κυρίως από μικρές παίκτριες ηλικίας 13-14 χρονών. Δίκαιη πρωταθλήτρια η Χαλκίδα, αλλά πιστεύω ότι μπορούσαμε να κατακτήσουμε έστω την δεύτερη θέση. Είχαμε κάποια κακά αποτελέσματα αλλά κοιτάμε για του χρόνου. Όποιος επίσης παρακολουθεί και αυτή την προσπάθεια έχει καταλάβει ότι σίγουρα δεν ήμασταν η ομάδα που ξεκίνησε πριν 2 χρόνια,  αλλά είμαστε έτοιμες να κοντράρουμε οποιονδήποτε αντίπαλο και γιατί όχι να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα .Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει μέλλον.»

 

Evrytania Sport: Κλείνοντας να σε ευχαριστήσουμε και πρόσθεσε ό,τι επιθυμείς.

Βασιλική Οικονόμου: «Κλείνοντας να ευχαριστήσω και τον coach Γιώργο, αλλά και τον Δημήτρη για την φετινή τους στήριξη στην ομάδα. Μακάρι να υπάρχουν και άλλοι τέτοιοι άνθρωποι που να στηρίζουν το γυναικείο ποδόσφαιρο, να το διαφημίζουν και να το αναβαθμίζουν. Να ευχηθώ σε όλους καλό καλοκαίρι και πάνω απ όλα υγεία!»

 





Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος