Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Απόλλων Ευπαλίου-Αίολος 6-1

«Πληγωμένος» από τις πολλές απουσίες ο Αίολος γνώρισε βαριά ήττα με 6-1 από τον πρωταθλητή Φωκίδας Απόλλωνα Ευπαλίου.

Η χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Ιουνίου στο Δημοτικό Στάδιο Μαλαμάτων, αρχίζοντας στις 5. Ήταν στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 6ου Ομίλου του ειδικού πρωταθλήματος πρωταθλητριών ΕΠΣ για άνοδο στη Γ΄ Εθνική.

Ο Απόλλων Ευπαλίου του Νίκου Κόκκινου έχοντας μείνει εκτός στόχων κατάφερε να «διασκεδάσει» τις εντυπώσεις και με καλό ποδόσφαιρο στην επανάληψη έφτασε στο πρώτο του νικηφόρο αποτέλεσμα. Δυο τέρματα σημείωσε ο Σταύρος Γεωργουσόπουλος, ενώ το όνομα τους στη λίστα των σκόρερ έβαλαν και οι: Γιώργος Φλέγγας με πέναλτι (Είχε και δοκάρι), Γιάννης Καραγιάννης, Γιώργος Ανδρεόπουλος και Κώστας Πανουργιάς. Το συγκρότημα της Φωκίδας έφτασε τους 4 πόντους, όσους η Κορωνίδα Κοιλάδας και βρίσκεται στην 5η θέση, υπερτερώντας στην άτυπη διπλή ισοβαθμία.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα στο τελευταίο του εκτός έδρας παιχνίδι έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα, προηγούμενος με τέρμα του Άλεξ Μπακαλίδη. Εν συνεχεία με εκτέλεση πέναλτι δέχτηκε την ισοφάριση, μένοντας μέσα στο ματς και ισόπαλος στο ημίχρονο. Στην επανάληψη επήλθε κόπωση και σε συνδυασμό με τα πολλά αμυντικά κενά και τις απουσίες γνώρισε την 5η του ήττα σε ισάριθμα ματς, παραμένοντας τελευταίος χωρίς βαθμό.

Οι πρωταθλητές Φωκίδας και Ευρυτανίας ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους την Κυριακή 11 Ιουνίου με τη διεξαγωγή της τελευταίας 7ης αγωνιστικής. Ο Απόλλων θα υποδεχτεί τον αδιάφορο ΠΑΣ Κόρινθος και ο Αίολος τον Ελλοπιακό, που θέλει το «διπλό», για να κατακτήσει την άνοδο στη Γ΄ Εθνική.

 

Η πιο βαριά ήττα

Το συγκρότημα του Δημήτρη Τσιγαρίδα γνώρισε την πιο βαριά του ήττα στη φετινή διαδικασία, καταφέρνοντας ωστόσο να βρει δίχτυα σε αγώνα εκτός Ευρυτανίας. Έχει πλέον τέρματα 2-16.

 

Αντίπαλοι και φέτος

Οι δυο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες και στα περυσινά μπαράζ, μη καταφέρνοντας και τότε να μπουν στην προνομιούχο τριάδα. Την ίδια περίοδο περίπου ο Απόλλων είχε επικρατήσει με 5-0 στο ίδιο γήπεδο. Γιώργος Φλέγγας και Γιάννης Καραγιάννης είχαν σκοράρει και τότε.

 

«Πληγώθηκε» από τις ελλείψεις

Για τον Αίολο δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας Δημήτρης Ρούσσης (Έμεινε στον πάγκο), ενώ απόντες ήταν οι: Αποστόλης Φούκας και Άγγελος Παχής. Οι τρεις ποδοσφαιριστές δεν έπαιξαν για πρώτη φορά σε παιχνίδι μπαράζ. Εκτός δράσης ήταν επίσης οι: Κώστας Μπόνιας, Πάνος Χρυσικός, Θωμάς Χαντζής και ο Χάρης Ζαραβέλης, που λόγω τραυματισμού δεν συμμετείχε στη διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος.

 

Μπήκαν στην ενδεκάδα



 

 

 

 

 

 

Δημήτρης Ίβρος (Φωτογραφία αριστερά) και Δημήτρης Κοτρώνης (Φωτογραφία δεξιά) έπαιξαν για πρώτη φορά βασικοί, ενώ στην αρχική ενδεκάδα επέστρεψε και ο Γιώργος Παπανικολάου.  Αντικατέστησαν τους: Άγγελο Παχή, Αποστόλη Φούκα και Δημήτρη Ρούσση.

 

Δυνατό ξεκίνημα


 

Η ομάδα του Καρπενησίου προηγήθηκε μάλιστα με τον πολύπειρο Άλεξ Μπακαλίδη (Φωτογραφία) στο 12΄ με καταπληκτικό απευθείας χτύπημα φάουλ που κατέληξε στο αντίπαλο «παραθυράκι». Ο αρχηγός Γιώργος Φλέγγας με εκτέλεση πέναλτι (Στην παράβαση υπέπεσε ο Ηλίας Καλύβας πάνω στον Γιώργο Ανδρεόπουλο) στο 29΄ ισοφάρισε σε 1-1, με το οποίο έληξε και το ημίχρονο. Έντονα διαμαρτυρήθηκαν οι ποδοσφαιριστές του Αιόλου στον διαιτητή κ. Πετρόπουλο για την υπόδειξη του πέναλτι. Ο σκόρερ είχε λίγο αργότερα δοκάρι με κεφαλιά, ενώ σημαντική ευκαιρία απώλεσε ο Άλεξ Μπακαλίδης, στέλνοντας την μπάλα άουτ μετά την ασίστ του Νίκου Καρακούση.

 

Πέναλτι ξανά

Ο Αίολος και στα τρία παιχνίδια του εκτός έδρας υπέπεσε σε πέναλτι, όλα στο α΄ μέρος.

 

«Καταιγιστικός» ο Απόλλων


Το συγκρότημα του Νίκου Κόκκινου «διασκέδασε» τις εντυπώσεις στην επανάληψη, μετατρέποντας το 1-1 σε 6-1.  Ο Γιάννης Καραγιάννης στο 58΄ σημείωσε το 2-1 με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής, για να πετύχει το 3-1 ο Γιώργος Ανδρεόπουλος στο 59΄ με πλασέ σε κενό τέρμα μετά την πάσα του Σταύρου Γεωργουσόπουλου.  Στο 67΄ o Σταύρος Γεωργουσόπουλος διαμόρφωσε το 4-1 με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι, μετά το χτύπημα κόρνερ του Γιώργου Ανδρεόπουλου και την κεφαλιά του Γιώργου Παπανικολάου προς τα πίσω.

Ο Σταύρος Γεωργουσόπουλος (Φωτογραφία) εκ νέου στο 84΄ με καταπληκτικό γυριστό σουτ μετά τη σέντρα του Κώστα Πανουργιά «έγραψε» το 5-1. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο 17χρονος Κώστας Πανουργιάς στο 85ο λεπτό με πλασέ, κάνοντας ιδανικό ντεμπούτο.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 1-1 με τον Δημήτρη Ίβρο και τον Δημήτρη Κοτρώνη να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν τη σέντρα του Άλεξ Μπακαλίδη και τον Γιώργο Παπανικολάου να σουτάρει στη συνέχεια άουτ εκτός περιοχής.

 

«Πρώτο» στα Play Off



 

 

 

 

 

 

Την πρώτη του συμμετοχή έκανε στα μπαράζ ανόδου ο Γιώργος Μπακογεώργος (Φωτογραφία αριστερά), ενώ «επιστρατεύτηκε» και ο Γιάννης Τσούκας (Φωτογραφία δεξιά), προερχόμενος από τραυματισμό.

 

Κίτρινες Κάρτες

Καραγιάννης, Ζέρβας Γ., Καρακούσης, Σκοπέτος

 

Συνθέσεις Ομάδων

Απόλλων Ευπαλίου (Νίκος Κόκκινος): Πετσίνης, Καζανάς, Ζέρβας Κ.(68΄ Ζέκα), Θωμόπουλος, Θεοχάρης, Ζέρβας Γ.(79΄ Αγρογιάννης), Καραγιάννης(79΄ Πανουργιάς), Θανασιός, Ανδρεόπουλος(71΄ Γεωργακόπουλος), Φλέγγας, Γεωργουσόπουλος

 

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Καρανάσιος, Σκοπέτος, Μισύρης, Ίβρος(63΄ Μπακογεώργος), Καλύβας, Παπανικολάου, Μπακαλίδης, Κοτρώνης(72΄ Τσούκας), Χρυσικός Φ., Καρακούσης, Πιστιόλης

 

Διαιτητής: Χαράλαμπος Πετρόπουλος (ΣΔΠ Αχαΐας)

1η Βοηθός: Ελένη Αβραμοπούλου (ΣΔΠ Αχαΐας)

2ος Βοηθός: Δημήτριος Σωτηρόπουλος (ΣΔΠ Αχαΐας)

 

Δείτε το video με τα στιγμιότυπα εδώ: 


 

 





Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Απόλλων Ευπαλίου