Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Το 4ο συνεχόμενο 3Χ3 Basketball is life ετοιμάζεται


Στο στάδιο της προετοιμασίας βρίσκεται το 4ο Basketball is life,. Όπως και πέρσυ έτσι και φέτος θα πραγματοποιήθει Υπό την Αιγίδα της ΕΟΚ στην καθιέρωμενη πλέον χρονική περίοδο, 18- 20 Αυγούστου, και στο αγαπημένο σε όλους μας Γήπεδο του 1ου Γυμνασίου Καρπενησίου.

Συνδιοργανωτές της δράσης μας είναι και φέτος η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Καρπενησίου. Στο στοίχημα για την όσο καλύτερη διεξαγωγή μας στηρίζουν έμπρακτα τοπικές και όχι μόνο επιχειρήσεις οι οποίες και θα ανακοινωθούν αργότερα.

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι σας παραθέτουμε την Προκήρυξη της διοργάνωσης.

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ BASKETBALL IS LIFE 2023

Την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία μοναδική μπασκετική γιορτή θα έχουν εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι Καρπενησιώτες και όχι μόνο, λάτρεις της καλαθοσφαίρισης. Τη Παρασκεύη 18,  το Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Αυγούστου 2023 θα διεξαχθεί το Baketball Is Life 3on3 Karpenisi στο ανοικτό γήπεδο του Γυμνασίου Καρπενησίου, με ώρα εκκίνησης στις 10:00.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα:  6978553716
Επίσης, η δήλωση συμμετοχής μπορεί να πραγματοποιηθεί και ηλεκτρονικά, σε πλατφόρμα που θα σχεδιαστεί αποκλειστικά από τους διοργανωτές.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ – ΕΠΑΘΛΑ
1) Σε κάθε κατηγορία συμμετέχουν όσες ομάδες ενδιαφέρονται χωρίς ποσοτικό όριο.2) Στη νικήτρια ομάδα κάθε κατηγορίας θα απονεμηθεί 1 κύπελλο, 4 μετάλλια και δώρα.

3)Η συμμετοχή για κάθε ομάδα ορίζεται σε 40€ στις κατηγορίες πάνω των 19 ετών και 20€ στις υπόλοιπες κατηγορίες και καταβάλλεται με την αίτηση της ομάδας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Η μεγάλη μπασκετική γιορτή του Basketball Is Life 3on3 Karpenisi δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους λάτρεις του αθλήματος να συμμετάσχουν σε μοναδικό τουρνουά με 4 διαφορετικές κατηγορίες:
Α) Ανδρών Γυναικών 18+

Β) Ανδρών – Γυναικών U18

Γ) Ανδρών – Γυναικών U15

-Η ομάδα σου μπορεί να αποτελείται από 3 ή 4 παίκτες.
-Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στο εξωτερικό γήπεδο του Γυμνασίου Καρπενησίου
-Ώρα Έναρξης στις 10.00.
-Σε κάθε κατηγορία συμμετέχουν όσες ομάδες δηλώσουν συμμετοχή, ανεξαρτήτως αριθμού.

-Η συμμετοχή για κάθε ομάδα ορίζεται σε 40€ στη κατηγορία over 18 και 20€ σε όλες τις  κατηγορίες under 18.

-Πλούσια δώρα περιμένουν τους νικητές!

-Οι διαγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στους συμμετέχοντες όλων των αγώνων της διοργάνωσης, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και μετά από αυτόν, τα οποία οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

-Οι διοργανωτές θα τηρήσουν όλα όσα προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο της Γεννικής Γραμματείας Αθλητισμού (άρθρο 5.1.1-5.1.5)

Κανονισμοί 3Χ3 ‘basketball is life’ Καρπενήσι 2023

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαιούνται συμμετοχή όλες οι ηλικίες και τα φύλλα. Η κάθε ομάδα μπαίνει αυτομάτως στην κατηγορία στην οποία ανήκει ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης της. Αν μία ομάδα θέλει να αγωνιστεί σε κατηγορία μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί αλλά επ’ ουδενί δεν γίνεται το αντίθετο. Κάθε διαγωνιζόμενος με την συμπλήρωση της συμμετοχής του σημαίνει ότι αποδέχεται τους παρακάτω κανόνες.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΚΤΩΝ :Κάθε ομάδα δικαιούται να έχει μέχρι 4 παίκτες το ανώτερο και 3 παίκτες το κατώτατο. Μετά την έναρξη του παιχνιδιού μία ομάδα έχει ο δικαίωμα να συνεχίζει να παίζει και με 2 ή 1 παίκτη στο γήπεδο.

ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ :Κανείς παίκτης δεν επιτρέπεται να φοράει μεταλλικά αντικείμενα όπως αλυσίδα κ.α αφού αποτελούν κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των αντιπάλων

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ :Οι ομάδες θα χωριστούν σε ομίλους (brackets) ανάλογα με την κατηγορία στην οποία αγωνίζονται. Ύψος και εμπειρία μπορεί να ληφθούν υπ όψιν από τους διοργανωτές για τον διαχωρισμό των ομίλων. Κάθε παίκτης υποχρεούται να φέρει έγγραφο που να αποδεικνύει την ηλικία του (εκτός από την κατηγορία των ενηλίκων). Το σύστημα διεξαγωγής στους αρχικούς ομίλους θα είναι αυτό του διπλού νοκ-άουτ (κάθε ομάδα θα πρέπει να κάνει 2 ήττες για να αποκλειστεί). Το σύστημα διεξαγωγής των τελικών θα ανακοινωθεί πριν από την έναρξη του τουρνουά.

ΠΟΝΤΟΙ :Κάθε καλάθι που θα σημειώνεται πίσω από την γραμμή των 3-πόντων θα μετράει ως δίποντο και κάθε άλλο καλάθι ως μονόποντο.

ΦΑΟΥΛ :Στον 1ο γύρο του τουρνουά τα φάουλ καλούνται από τον διαιτητή. Στο δεύτερο φάουλ στην ίδια κατοχή εκτελείται αυτόματα ελεύθερη βολή. Σε φάουλ έστω και αν είναι το πρώτο που γίνεται σε προσπάθεια για σουτ εκτελείται ελεύθερη βολή. Σε περίπτωση που υπάρξει φάουλ σε προσπάθεια σουτ το οποίο είναι εύστοχο, καταλογίζεται ο πόντος αλλά η ελεύθερη βολή δεν εκτελείται και η μπάλα αλλάζει κατοχή κανονικά. Στην ελεύθερη βολή δεν υπάρχει ριμπάουντ, ανεξαρτήτως αποτελέσματος της βολής η μπάλα αλλάζει αυτόματα κατοχή. Υπάρχουν τα εξής φάουλ:
Τεχνική ποινή: Θα δίδεται για κάθε συμπεριφορά η οποία δεν είναι μέσα στο αθλητικό πνεύμα (βρισιές, άσχημη συμπεριφορά προς τους διαιτητές κ.α.). Κάθε τεχνική ποινή θα έχει σαν αποτέλεσμα την εκτέλεση μίας βολής φάουλ και κατοχή υπέρ του αντιπάλου.
Αντιαθλητικό Φάουλ: Σε περίπτωση αντιαθλητικού (κατά την κρίση του διαιτητή) φάουλ θα δίδεται αυτόματα ένας πόντος και κατοχή υπέρ της ομάδας που το κέρδισε. Αντιαθλητικό είναι και κάθε φάουλ που γίνεται με εμφανή σκοπό να σταματήσει αντικανονικά έναν παίκτη ο οποίος βρίσκεται μόνος του σε προφανή θέση για να σκοράρει, την στιγμή που ο αμυνόμενος δεν έχει καμία διάθεση να αμυνθεί πάνω στην μπάλα.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ :Η καθυστέρηση απαγορεύεται. Όταν ο διαιτητής κρίνει ότι μία ομάδα δεν παίζει με σκοπό να σκοράρει αλλά να καθυστερήσει το παιχνίδι, τότε δέχεται τεχνική ποινή με τις αντίστοιχες συνέπειες κάθε τεχνικής ποινής.

ΚΑΤΟΧΗ ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ :Η πρώτη κατοχή αποφασίζεται με το στρίψιμο νομίσματος.

ΠΟΤΕ ΛΗΓΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ :Κάθε παιχνίδι κρίνεται στους 16 πόντους. Η πρώτη ομάδα που θα σημειώσει 15 πόντους ανακηρύσσεται αυτομάτως νικήτρια (δεν είναι αναγκαία η διαφορά 2 πόντων από την αντίπαλο ομάδα). Στην περίπτωση που έχουν περάσει 15 λεπτά χωρίς κάποια ομάδα να έχει σημειώσει 15 πόντους τότε ο αγώνας διακόπτεται με την λήξη της τρέχουσας κατοχής και νικήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα που προηγείται:
Αν ο αγώνας είναι ισόπαλος δίλεπτη παράταση παίζεται. Αν και η παράταση λήξει ισόπαλη εκτελείται από μία βολή για κάθε ομάδα μέχρι να σκοράρει η μία και να αστοχήσει η άλλη. Ο ίδιος παίκτης δεν μπορεί να σουτάρει δεύτερη βολή πριν σουτάρουν όλοι οι συμπαίκτες του.

ΠΑΣΑ ΕΝΑΡΞΗΣ :Κάθε κατοχή ξεκινάει με πάσα της μπάλας από την αμυνόμενη ομάδα στην επιτιθέμενη. Με το που γίνεται η πάσα η κατοχή ξεκινάει.

ΚΑΤΟΧΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΛΑΘΙ :Μετά από καλάθι η κατοχή πηγαίνει στην αμυνόμενη ομάδα (εκτός από τις περιπτώσεις των τεχνικών ποινών κτλ). Η κατοχή ξεκινάει με «πάσα έναρξης»

ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΑΘΙ :Αν η κατοχή μπάλας αλλάξει χωρίς να μπει καλάθι (αμυντικό ριμπάουντ, κλέψιμο, λάθος και μπάλα εκτός γηπέδου) τότε η ομάδα που πήρε την μπάλα, είναι υποχρεωμένη να βγάλει την μπάλα εκτός της γραμμής των τριών πόντων είτε με πάσα είτε με ντρίπλα ώστε να μετράει η κατοχή.

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΟΥΤ :Όταν η μπάλα βγει εκτός γηπέδου, τότε η καινούρια κατοχή ασχέτως με το για ποια ομάδα είναι, ξεκινάει με «πάσα έναρξης».

ΤΖΑΜΠΟΛ :Σε περίπτωση που υπάρξει τζάμπολ, η μπάλα δίνεται στην ομάδα που έχασε το στρίψιμο του νομίσματος και σε κάθε τζάμπολ μετά η κατοχή πηγαίνει εναλλάξ σε σχέση με το προηγούμενο τζάμπολ.

ΑΛΛΑΓΕΣ :Οι αλλαγές γίνονται μόνο πριν από «πάσα έναρξης».

ΤΑΙΜ ΑΟΥΤ :Επιτρέπεται 1 ταιμ-άουτ 30 δευτερολέπτων για κάθε ομάδα. Το χρονόμετρο σταματάει.

ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ :Σε περίπτωση οποιασδήποτε διαφωνίας η μετράει η απόφαση των διαιτητών και των διοργανωτών. Οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνεται με αυτόν τον τρόπο είναι τελεσίδικη. Ακόμα και στην περίπτωση που υπάρχει βιντεοσκοπημένη η φάση από κάμερα στο γήπεδο ο διαιτητής ή οι διοργανωτές δεν επιτρέπεται να δουν το βίντεο για να αποφασίσουν (σε περίπτωση που η διαφωνία είναι αγωνιστική).

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΑΙΜΑ :Σε περίπτωση που υπάρχει πληγή αίματος, ή αίμα σε ρούχα κάποιου διαγωνιζομένου αυτός θα πρέπει να γίνει αλλαγή και να φροντίσει την πληγή. Αν τα ρούχα έχουν αίμα αυτό θα πρέπει να απομακρυνθεί ή να αλλάξει ο αθλητής. Ο διαιτητής μπορεί να σταματήσει το παιχνίδι όταν κρίνει ότι για οποιονδήποτε λόγο τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των αθλητών και να αποφασιστεί από τους διοργανωτές το αποτέλεσμα.

ΓΕΝΙΚΑ :Οι διαγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν το ευ αγωνίζεσθε, να σέβονται τους διοργανωτές και τους αντιπάλους. Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να αποβάλουν οποιονδήποτε παίκτη ή ομάδα πιστεύουν οι ίδιοι ότι δεν ακολουθεί τους κανόνες ορθής συμπεριφοράς. Προσπάθεια να εξαπατηθούν οι διοργανωτές με τις ηλικίες των παικτών μίας ομάδας καταλήγει σε αυτόματο αποκλεισμό. Οι διοργανωτές έχουν δικαίωμα να ζητούν έγγραφη επιβεβαίωση μέσω ταυτότητας ή άλλου αποδεικτικού για οποιονδήποτε παίκτη.

Η Φόρμα συμμετοχής θα είναι έτοιμη σύντομα γι’ αυτό μείνετε συντονισμένη για τα νεότερα!

Πηγή: panevrytaniki.wordpress.com