Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Ξανά κυπελλούχος Εύβοιας ο ΑΟΝΑ


Η Αρτάκη κέρδισε 1-0 τον Αμαρυνθιακό και κατέκτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά το κύπελλο Εύβοιας, κάνοντας παράλληλα νταμπλ για την αγωνιστική περίοδο 2022-23.

Μπροστά σε περισσότερους από 1500 φιλάθλους που κατέκλυσαν την εξέδρα του Δημοτικού Σταδίου Χαλκίδας πραγματοποιήθηκε ο τελικός του φετινού κυπέλλου που ήταν αφιερωμένος στον αείμνηστο Σπύρο Δαριβέρη, με τον Αμαρυνθιακό να έχει στο 6′ καλή στιγμή με εκτέλεση φάουλ του Δήμου, που μπλόκαρε ο Ντουμάνης, με το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο να είναι σε γενικές γραμμές αναγνωριστικό και κέντρου, με τις δυο ομάδες να δείχνουν τη διάθεση να παίξουν ανοιχτά και να βγουν στην επίθεση. Ο ΑΟΝΑ ήταν μπροστά στο 12′ με τον Ταυταρίδη να εκτελεί κόρνερ και τον Ρεπετσά να παίρνει την κεφαλιά, που πέρασε ψηλά άουτ. Δύο λεπτά μετά ο Ζουλιώτης προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα από τα καρέ της Αρτάκης, που τελικά έφτασε στον Δήμου, ο οποίος σούταρε άμεσα έξω από την περιοχή, όμως ο Ντουμάνης μπλόκαρε. Στο 19′ ο Τόρα για τον ΑΟΝΑ πήρε την κεφαλιά -από φάουλ του Ταυταρίδη- με την μπάλα να περνά και πάλι έξω, ενώ στο 23′ ο Αμαρυνθιακός ήταν στην επίθεση, με τον Μπατζέλη να κάνει γέμισμα, τον Τσούπρο να απομακρύνει με κεφαλιά και την μπάλα να φτάνει στον Π.Λ. Σκριβάνο, το δυνατό σουτ του οποίου πέρασε έξω. Τρία λεπτά μετά οι Αρτακιανοί άνοιξαν το σκορ, με τον Ντελέκο να κάνει ατομική ενέργεια και βγάζει τη σέντρα προς τον Τόρα, που από το δεύτερο δοκάρι με γυριστό σουτ στην κίνηση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μετά και από κόντρες. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Μπαλαμπάνης εκτέλεσε φάουλ, με την μπάλα να περνά άουτ.

Στο πέμπτο λεπτό της επανάληψης η ομάδα της Βάθειας, που έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης, ήταν στην επίθεση, με τον Δήμου να κάνει γέμισμα, με την μπάλα να φτάνει τελικά στον Π.Λ. Σκριβάνο (έπειτα από προσπάθεια του Ρεπετσά να γυρίσει την μπάλα στον Ντουμάνη) ο οποίος την ‘τσίμπησε’, στέλνοντας την να περάσει δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Έξι λεπτά μετά ο ΑΟΝΑ ήταν μπροστά, με τον Χατζηστάμου να συνεργάζεται με τον Μεγάλο, ο οποίος σούταρε από τα όρια της περιοχής, όμως ο Φαλαγγίτης αντέδρασε αποτελεσματικά. Όσο πέρναγε η ώρα ο Αμαρυνθιακός ενέτεινε την πίεση για ισοφάριση, με την Αρτάκη να προσπαθεί να διαχειριστεί το υπέρ της προβάδισμα. Έτσι στο 68′ ο Δήμου επιχείρησε δυνατό σουτ, που απέκρουσε ο Ντουμάνης, ενώ στο 82′ ο Μπαλαμπάνης εκτέλεσε φάουλ, με τον Βεζιρτζόγλου να κάνει προβολή με ‘τακουνάκι’ στο δεύτερο δοκάρι, με την μπάλα να κοντράρει σε σώματα αμυνομένων και να περνά κόρνερ, με τα επόμενα λεπτά να κυλούν χωρίς κάτι αξιοσημείωτο και το 1-0 να δίνει τον τίτλο στους Αρτακιανούς.


ΓΚΟΛ: 26′ Τόρα.

Αμαρυνθιακός (Πέτρος Ζουρούδης): Φαλαγγίτης, Τσούτσης, Μπαλαμπάνης, Μπατζέλης (87′ Α. Μυρτέζα), Σπυράκης (65′ Τσάλα), Σ. Μυρτέζα, Π.Δ. Σκριβάνος (58′ Κοτόφ), Βεσέλι (46′ Κοτρογιάννης), Βεζιρτζόγλου, Δήμου, Π.Λ. Σκριβάνος

Νέα Αρτάκη (Γιάννης Καρβέλης): Ντουμάνης, Ζουλιώτης (77′ Χαλιώτης), Στασινόπουλος, Τσούπρος, Ρεπετσάς (53′ Καρλατήρας), Ντελέκος, Χατζηστάμου, Σιαράπης (63′ Ζουρμπουλής), Τόρα (77′ Ζαχαρόπουλος), Ταυταρίδης, Μεγάλος

Πηγή: eviasports.gr