Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Δημήτρης Τσιγαρίδας: "Θα παρουσιάζουμε καλύτερη εικόνα παιχνίδι με παιχνίδι"


Μετά τη λήξη του αγώνα οι προπονητές της Νέας Αρτάκης και του Αιόλου Γιάννης Καρβέλης και Δημήτρης Τσιγαρίδας αντίστοιχα  έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις. Το ματς της πρεμιέρας των Play Off ανόδου για τη Γ΄ Εθνική έληξε με 3-0 υπέρ των γηπεδούχων.
Δηλώσεις Προπονητών
 
Γιάννης Καρβέλης
(Νέα Αρτάκη): "Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά του Αιόλου, γιατί προέρχονται από μια ποδοσφαιρική πραγματικότητα, η οποία είναι διαφορετική από την Εύβοιας ή του Πειραιά ενδεχομένως, που είναι πιο δυνατές Ενώσεις. Ήρθαν να καταθέσουν τον εαυτό τους, το σώμα, το μυαλό, τη ψυχή τους αθλητικά χωρίς καταστάσεις σκοπιμότητας. Δεν τίθεται ζήτημα για το πια είναι η δυνατότερη ομάδα, αλλά για τον δείκτη του σκορ. Στα πλαίσια αυτής της λογικής το γεγονός ότι ο προπονητής του Αιόλου είναι ένας έξυπνος άνθρωπος και προπονητής κράτησε την ομάδα αρκετά πίσω, για να αφαιρέσει από εμάς τον χώρο και τον χρόνο, για να μπορούμε να δημιουργούμε ακόμη πιο πολλά προβλήματα στον αντίπαλο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στα δικά μου παιδιά, γιατί με μια ομάδα καθαρά αμυντικογένη, έτσι όπως παρατάχτηκε καθαρά ρεαλιστικά, γνωρίζοντας και τις δυνατότητες της Αρτάκης έδειξαν κατά ένα μεγάλο ποσοστό τον τρόπο που μπορείς να διασπάσεις μια άμυνα, αλλά και πως χάνονται κάποιες ευκαιρίες, που κάποιοι τις θεωρούν εν δυνάμει γκολ. Τέλος καλά, όλα καλά.
Δημήτρης Τσιγαρίδας (Αίολος): "Αν είχαμε λίγη εμπειρία παραπάνω νομίζω ότι ούτε 3-0 θα ήταν το σκορ ούτε θα έπαιρναν τα παιδιά της Αρτάκης τόσες πολλές κεφαλιές. Νομίζω ότι παιχνίδι με παιχνίδι σε αυτό το επίπεδο θα παρουσιάζουμε μια καλύτερη εικόνα. Είμαι χαρούμενος που έχουμε αρκετά παιδιά στο γήπεδο και ελπίζω να μείνουμε έτσι μέχρι το τέλος έτσι δυνατά. Θα ήθελα σε κάποιο παιχνίδι να είμαστε και εμείς πρωταγωνιστές. Εμείς θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο επίπεδο αυτών των ομάδων. Θέλουμε να μάθουμε μέσα από αυτά τα παιχνίδια και τα παιδιά μας να καταλάβουν πόσο όμορφο είναι το ποδόσφαιρο και πως πρέπει να είναι πραγματικά χωρίς να νομίζεις ότι κάθε Κυριακή θα κερδίζεις και να μη ξέρεις αν τα ματς θα αναβληθούν ή δεν θα αναβληθούν. Θέλουμε να δούμε την κανονικότητα του ποδοσφαίρου που πραγματικά εδώ και χρόνια την έχουμε χάσει. 
Όσον αφορά το πέναλτι, αυτό έδωσε ο διαιτητής, αυτό υπέδειξε ο επόπτης, ούτε Var έχω να το δω αυτήν την στιγμή. Θα πω μόνο ότι όταν χέρι δεν προεξέχει από το σώμα και δεν πάει το χέρι στην μπάλα και έρθει με αυτήν την ταχύτητα η μπάλα πάνω στο σώμα και να βάλει το χέρι ο παίχτης κολλημένο στο σώμα για να προστατεύσει είτε μια ευαίσθητη περιοχή είτε το βάλει ασυναίσθητα και είναι κολλημένο, δεν θα δινόταν από εμένα. 
Από εκεί και πέρα ένα σίγουρα δεν θα μετρούσα για γκολ. Το τρίτο γκολ που μπαίνει πάνω στην γραμμή, ο τερματοφύλακας μας πάει να πιάσει την μπάλα και γίνεται κόντρα με το κουντεπιέ του παίχτη της Αρτάκης με τον  τερματοφύλακα. Η Αρτάκη είχε πάρα πολλές ευκαιρίες, θα μπορούσε να βάλει πολλά γκολ. Δεν τίθεται θέμα για το εάν το αποτέλεσμα για μας μας αδικεί ή όχι. Η πραγματικότητα είναι ότι στην κατάσταση μας κάθε γκολ μετράει."