Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Αθήνα 90΄-Καρπενήσι Futsal 7-3

Ηρωική προσπάθεια με μόλις 6 αθλήτριες έκανε το Καρπενήσι Futsal, που γνώρισε δίκαια την ήττα από τη δυνατή Αθήνα 90΄ με 7-3.

Η συνάντηση διεξήχθη την Τετάρτη 3 Μαΐου στο Αθλητικό Κέντρο Dragau της Καισαριανής, αρχίζοντας στις 22:00. Ήταν εξ αναβολής στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του Women΄s Futsal Championship.

Η Αθήνα 90΄ του Άρη Ζάχου έδωσε ένα δυνατό «τεστ» εν όψει και των Play Off που θα γίνει σε περίπου έναν μήνα. Με πρωταγωνίστρια τη Φωτεινή Μπατζάκα, η οποία σημείωσε χατ-τρικ πέτυχε τη 10η της νίκη σε 13 ματς, φτάνοντας τους 31 βαθμούς και παραμένοντας στην 3η θέση, αποτελώντας μαζί με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ατρόμητο τους διεκδικητές του τίτλου.

Το Καρπενήσι Futsal των Γιώργου Πανόπουλου-Δημήτρη Κολλημένου με ελάχιστες επιλογές στη διάθεση του και πληθώρα ελλείψεων ήταν και σε αυτό το παιχνίδι ανταγωνιστικό, διεκδικώντας μέχρι να επέλθει η φυσιολογική κούραση το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι Ευρυτάνισσες παραμένουν στους 13 πόντους και θα τερματίσουν στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Για την επόμενη (20η) αγωνιστική την Τετάρτη 10 Μαΐου οι νικήτριες θα υποδεχτούν την Προοδευτική και οι ηττημένες το Νέο Ικόνιο την Κυριακή 14 του μηνός.

 

Live ο αγώνας

Ο Τάσος Ζαφειρίου για το Greek Women΄s Soccer News έχει μεταδώσει φέτος 7 αγώνες του Καρπενησίου ζωντανά (4 εντός-3 εκτός).

 


Χατ-τρικ Μπατζάκα


 

Για τις νικήτριες ξεχώρισε με 3 γκολ η Φωτεινή Μπατζάκα (Φωτογραφία), ένα εκ των οποίων σημειώθηκε με κεφαλιά. Ανέβηκε στα 15 τέρματα, η Νανά Πλεξίδα στα 24 και η Νάγια Βενιαμίν στα 20.

 

Πρώην «πράσινος»


 

Ο Γενικός Αρχηγός της Αθήνας 90΄ Χρήστος Κυριζάκης (Φωτογραφία) έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, καταγράφοντας σπουδαία θητεία στον χώρο, ασχολούμενος τα τελευταία χρόνια ειδικότερα με το βόλεϊ γυναικών και το ποδόσφαιρο γυναικών.

 

«Μισή» ομάδα

Η ομάδα της Ευρυτανίας έπαιξε χωρίς τις τραυματίες Εύη Καρέτσου (Η αρχηγός βρέθηκε δίπλα στην προσπάθεια του Καρπενησίου), Λια Μαρασίδη και Καλλιόπη Καλοκαιρινού, καθώς και με αρκετές αθλήτριες που διαμένουν στην Αθήνα, κατεβαίνοντας με αποστολή μόλις 6 ατόμων.

Είναι χαρακτηριστικό πως 3 εξ αυτών και συγκεκριμένα οι: Δήμητρα Τσούμα, Κωνσταντίνα Τόσσου και Ναταλία Στεροπούλου είναι ποδοσφαρίστριες μόνο ποδοσφαίρου σάλας, μη έχοντας δελτίο σε ομάδα κλασικού ποδοσφαίρου 11χ11.

 

Αθλήτρια του Ιωνικού

Την προσπάθεια του Καρπενησίου παρακολούθησε η αθλήτρια μπάσκετ Καλλιόπη Λέρη, που κατάγεται από το Καρπενήσι και αγωνίζεται στην Α2΄ με τον Ιωνικό Νέας Φιλαδελφείας, καθώς και ο Γενικός Αρχηγός Παναγιώτης Καραγιάννης.

 

Τέλος τα εκτός

Το Καρπενήσι τελείωσε τα εκτός έδρας του ματς και απομένουν δυο εντός έδρας με Νέο Ικόνιο (14/5) και Προοδευτική (28/5) για την ολοκλήρωση της πρώτης επιτυχημένης σαιζόν.

 

Μαχητική εμφάνιση

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 4-2 υπέρ της Αθήνας 90΄, που στην επανάληψη έφτασε στο τελικό 7-3. Μάλιστα το Καρπενήσι είχε μειώσει από 4-1 σε 4-3.

Για τη γηπεδούχο ομάδα σκόραραν οι: Φωτεινή Μπατζάκα (3), Ηρώ Φακίνου (2), Νανά Πλεξίδα και Νάγια Βενιαμίν και για το Ευρυτανικό συγκρότημα οι: Θεοδώρα Νταή, Κωνσταντίνα Τόσσου και Δήμητρα Τσούμα. Η Φακίνου είναι αρχηγός της Εθνικής κορασίδων και η Βενιαμίν μέλος της Εθνικής νεανίδων, ανήκοντας στην Ολυμπιάδα Υμηττού.

 

Συνθέσεις Ομάδων

Αθήνα 90΄ (Άρης Ζάχος): Πετσετάκη, Δρακοπούλου, Πλεξίδα, Γεωργίου, Βενιαμίν (Μπατζάκα, Ψαρρού, Μαντζάνα, Φούσκα, Φακίνου, Παπαμήτρου, Μπίλλιου, Φράγκου, Μωυσιάδη)

 

Καρπενήσι Futsal (Γιώργος Πανόπουλος& Δημήτρης Κολλημένος): Κουρομπλή, Τόσσου, Οικονόμου, Νταή, Τσούμα Δ. (Στεροπούλου)

 

Διαιτητές: Γιώργος Πάντου& Γιώργος Ρουσσάκης

 











Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος& Greek Women΄s Soccer News