Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Π.Α.Κ.-Άρης Βελουχιώτης 59-65

Στα σημεία η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης ηττήθηκε με 59-65 από τον γειτονικό Άρη Βελουχιώτη.

Η εξ αναβολής αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 14 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 17:30 με καθυστέρηση λόγω του προηγούμενου αγώνα ανάμεσε σε Άτλαντα και ΠΑΠΕΛ. Ήταν στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ και έκρινε την 4η θέση γοήτρου. 

H Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου προσπάθησε να επιστρέψει στις επιτυχίες, γνωρίζοντας την ήττα στις λεπτομέρειες από μια ισοδύναμη ομάδα. Ο Γιάννης Τσάνε ήταν ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων με 15 πόντους. Οι Καρπενησιώτες τελείωσαν το πρωτάθλημα με 1 νίκη και 7 ήττες, συμμετέχοντας με αρκετά νεαρά παιδιά.

Ο Άρης Βελουχιώτης του Κώστα Κυρίτση τελείωσε νικηφόρα την πρώτη παρουσία του στην 3η κατηγορία της ΕΣΚΑΣΕ, έχοντας ένα αρκετά αξιόμαχο σύνολο. Είχε απολογισμό 2 νίκες και 6 ήττες. Με 23 πόντους τελείωσε το ματς ο 1ος σκόρερ του αγώνα Μπούτσης.

Οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο φετινό πρωτάθλημα.

 

Ντέρμπι και το πρώτο

Ο πρώτος αγώνας στη Λαμία είχε λήξει επίσης υπέρ του Άρη με σκορ 60-55.

 

Πανό Άρη

Οι φιλοξενούμενοι για μια ακόμη φορά τοποθέτησαν πανό. Συμμετείχαν για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα και είναι ένα αυτοοργανωμένο σωματείο.

 


Φινάλε Πανευρυτανικής

Η Π.Α.Κ. έλαβε μέρος για μια ακόμη φορά στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Φέτος συμμετείχε μόνο με ομάδα ανδρών στις διοργανώσεις της Ενώσεως, δίνοντας χρόνο σε αρκετά νέα παιδιά για μια ακόμη φορά με το αποτέλεσμα να περνάει σε δεύτερη «μοίρα».

 

Περυσινός Τσάνε


 

Για τους γηπεδούχους ο ψηλός Γιάννης Τσάνε (Φωτογραφία) σκόραρε 15 πόντους με 13ποντο. Στους 11 σταμάτησαν οι: Παναγιώτης Ρουμελιώτης και Δημήτρης Μαυραγάνης.

 

3ος σκόρερ

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης των Ευρυτάνων αναδείχτηκε 3ος σκόρερ του ομίλου πίσω από τον Άγγελο Τσιγαρίδα του Άτλαντα και τον Κώστα Λούβαρη του Πρωτέα Λαμίας.

 


Ίδιοι ρέφερι

Γιώργος Ζάχος και Αντώνης Πατάγιας σφύριξαν νωρίτερα και το παιχνίδι του Άτλαντα με την ΠΑΠΕΛ.

 

Ο πρωταθλητής χιονοδρομίας


 

Τις ικανότητες του και στο μπάσκετ έδειξε ο Γιάννης Κουδουνάς (Φωτογραφία), πρωταθλητής σκι που πέτυχε 10 πόντους με δυο τρίποντα.

 

Ηγέτης ο Μπούτσης


 

Για τους νικητές που ταξίδεψαν με μόλις 7 αθλητές στο Καρπενήσι ξεχώρισε με 23 πόντους ο Μπούτσης (Φωτογραφία), ενώ ο Μπαχλαβάς έβαλε 14 με 1 3ποντο.

 

Προβάδισμα Άρη

Οι Λαμιώτες προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 14-23.

 

Διαφορά στους 7

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 31-38 υπέρ του Άρη. Το επιμέρους σκορ ήταν 17-15.

 

Μείωσε η Π.Α.Κ.

Το συγκρότημα της Κατερίνας Μπαλωμένου μείωσε στους 3 με τη συμπλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου. Ένα επιμέρους 17-13 διαμόρφωσε στο 48-51.

 

Έφυγε με το «διπλό»

Το τελικό 59-65 οδήγησε τον Άρη Βελουχιώτη στην 4η θέση της βαθμολογίας. Το επιμέρους σκορ του τελευταίου δεκαλέπτου ήταν 11-14.

 

Τα δεκάλεπτα

14-23, 31-38, 48-51, 59-65

 

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Ρουμελιώτης Π. 11, Κουδουνάς 10(2), Ευθυμίου Κ., Γραμματίκας 4, Ρουμελιώτης Β. 2, Γεμενής 2, Μαυραγάνης 11, Ευθυμίου Α. 4, Τσάνε 15(1)

 

Άρης Βελουχιώτης (Κώστας Κυρίτσης): Πρίμπας 12(1), Παπαθανασίου 8, Ριζόπουλος, Μπαχλαβάς 14(1), Ρούσσης 8, Μπούτσης 23, Κυρίτσης

 

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Αντώνης Πατάγιας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Νίκος Καλαντζής-Θανάσης Γιαννόπουλος-Γιάννης Χαντζόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 




















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος