Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

ΣΕΓΑΣ: Προπονητική ημερίδα στο Καρπενήσι με 300 μαθητές και μαθήτριες


Με ιδιαίτερη επιτυχία η προπονητική ημερίδα δρόμων ημιαντοχής – αντοχής που πραγματοποίησε (17/5) ο ΣΕΓΑΣ στο Γυμνάσιο του Καρπενησίου!

Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., στο πλαίσιο του “μνημονίου συνεργασίας” με την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και τον Δήμο Καρπενησίου, συγκέντρωσε δεκάδες παιδιά στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου Καρπενησίου και τους έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα μαζί με Έλληνες πρωταθλητές.

Η ημερίδα, η οποία έγινε σε συνεργασία με την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε., είχε διαδραστικό χαρακτήρα αφού οι, περίπου, 300 μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και των Δημοτικών σχολείων της ευρύτερης περιοχής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους πρωταθλητές και τις πρωταθλήτριες των αποστάσεων και παράλληλα να λάβουν κι εκείνοι/ες μέρος στην διοργάνωση.

Η ολη εκδήλωση ξεκίνησε με αγώνα επίδειξης από τους αθλητές της εθνικής μας ομάδας οι οποίοι βρίσκονται αυτή την περίοδο σε “προπονητικό καμπ” και στη συνέχεια οι μαθητές των Γυμνασίων συμμετείχαν σε κούρσα 1000μ. και των δημοτικών σε κούρσα 600 μέτρων.

Στόχος της Ομοσπονδίας είναι, μέσα από τέτοιες δράσεις, να αφήσει το αποτύπωμα της στις τοπικές κοινωνίες, να φέρει τα παιδιά στα στάδια και να τους δείξει τη σημασία της ενασχόλησης με τον αθλητισμό.

Πηγή:  starsports.gr