Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Νέα Αρτάκη-Αίολος 3-0

Για το καλύτερο δυνατό προσπάθησε ο Αίολος, ο οποίος στην πρεμιέρα των μπαράζ ανόδου ηττήθηκε με 3-0 από την πανίσχυρη Νέα Αρτάκη, έχοντας παράπονα από τη διαιτησία για την καθοριστική φάση του 44ου λεπτού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Αρτάκης «Νίκος Κίλιμπας», αρχίζοντας στις 5. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του ειδικού πρωταθλήματος ανόδου στη Γ΄ Εθνική.

Η Νέα Αρτάκη του Γιάννη Καρβέλη κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, ξεκινώντας τις υποχρεώσεις με το «δεξί». Χρειάστηκε ωστόσο ένα αμσφισβητούμενο πέναλτι στο 45΄ με τον Γκέρσι Τόρα να ευστοχεί, ώστε «ξεκλειδώσει» την αντίπαλη άμυνα. Στην επανάληψη ο Δημήτρης Στασινόπουλος και ο Λεωνίδας Μεγάλος διαμόρφωσαν το τελικό 3-0. Μεγάλος και Τόρα είχαν μάλιστα προσπάθειες και στο αντίπαλο δοκάρι στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα κατέβηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς και με μαζική άμυνα κατάφερε να διατηρήσει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Μάλιστα έχει διαιτητικά παράπονα για το πέναλτι που υποδείχτηκε εις βάρους του στο φινάλε του ημιχρόνου, ενώ διαμαρτύρεται και για φάουλ πάνω στον κορυφαίο Νίκο Καρανάσιο στη φάση του τρίτου τέρματος. Η προσπάθεια του στο μίνι πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με στόχο την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση του νομού Ευρυτανίας.

Για την επόμενη (2η) αγωνιστική την Τετάρτη 18 Μαΐου οι νταμπλούχοι Εύβοιας θα παίξουν εκτός έδρας με τον Απόλλωνα Ευπαλίου, ενώ οι πρωταθλητές Ευρυτανίας υποδέχονται την Κορωνίδα Κοιλάδας.

 

Δίψα κόσμου

Ο κόσμος του ΑΟΝΑ βρέθηκε κοντά στην αγαπημένη του ομάδα, βοηθώντας την να αρχίσει με το «δεξί».

 


Ομάδα Γ΄ Εθνικής

H Νέα Αρτάκη είναι ένα από τα φαβορί του ομίλου και κατέκτησε τον τίτλο αήττητη. Στοχεύει στην άμεση επάνοδο στην παραπάνω κατηγορία.

 

Ανταγωνιστικός ο Αίολος


 

Στη δεύτερη του συνεχόμενη παρουσία στα Play Off ο Αίολος παρουσιάστηκε αρκετά ανταγωνιστικός κόντρα σε μια από τις κορυφαίες ομάδες του ομίλου. Φανέλα βασικού πήρε ο Θωμάς Χαντζής (Φωτογραφία), που πλαισίωσε τον Δημήτρη Ρούσση και τον Ηλία Καλύβα στην άμυνα του Αιόλου.

 

Κορυφαίος ο «1»


 

Ο έμπειρος τερματοφύλακας Νίκος Καρανάσιος (Φωτογραφία) έκανε εξαιρετική εμφάνιση κάτω από τα γκολπόστ του Αιόλου.

 


Ζωντανή μετάδοση

Το παιχνίδι μεταδόθηκε ζωντανά από το διαδικτυακό κανάλι του Star Κεντρικής Ελλάδας.

 

Έμεινε στον πάγκο

Λόγω μικροτραυματισμού ο Παναγιώτης Ταυταρίδης του ΑΟΝΑ έμεινε στον πάγκο.

 

Εμπειρία από S.L.


 

Από πλευράς Νέας Αρτάκης ο 40χρονος Θανάσης Ρεπετσάς και ο 39χρονος Δημήτρης Ζουλιώτης (Φωτογραφία) έχουν αγωνιστεί στη Super League 1. Συμμετοχές με την ΑΕΚ στην ίδια κατηγορία έχει και ο Κώστας Τσούπρος. Μάλιστα ο Ζουλιώτης έπαιξε πέρυσι στο Καρπενήσι με τη φανέλα της Χαλκίδας απέναντι στον Αίολο, όπως και οι: Κώστας Χαλιώτης και Ηλίας Λούκας.

 

Δικαιολογημένα παράπονα

Οι Αίολος έχει δικαιολογημένα παράπονα για τη διαιτησία και συγκεκριμένα για την υπόδειξη του πέναλτι στο 44΄ εις βάρος του, καθώς και για τoν μη καταλογισμό φάουλ στον τερματοφύλακα του στη φάση του τρίτου γκολ.

 


Με 19αδα

Οι Ευρυτάνες ταξίδεψαν με 19 ποδοσφαιριστές στην Εύβοια και με τη διοίκηση στο πλευρό τους. Δεν αγωνίστηκαν οι: Φώτης Χρυσικός, Θανάσης Καρφής και Γιώργος Μπακογεώργος.

 

Γνώριμος κίπερ

Στον πάγκο των γηπεδούχων έμεινε ο Κώστας Ανδρούτσος, που αγωνίστηκε με επιτυχία στην Ποταμιά την περίοδο 2019-2020.

 

Με δυο απουσίες

Για τον Αίολο δεν έπαιξαν οι τραυματίες Γιάννης Τσούκας και Χάρης Ζαραβέλης.

 

Α΄ Μέρος

Επιθετικός μονόλογος

Η Νέα Αρτάκη είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος, συναντώντας απέναντι της έναν εξαιρετικό Νίκο Καρανάσιο. Τελικά προηγήθηκε μετά από μια φάση που σηκώνει πολύ μεγάλη συζήτηση.

 

Δυο δοκάρια

Οι γηπεδούχοι είχαν δυο δοκάρια με κεφαλιές του Λεωνίδα Μεγάλου στο 1΄ και του Γκέρσι Τόρα στο 22΄.

 

Με πέναλτι στο παρά ένα


 

Η Νέα Αρτάκη άνοιξε το σκορ στο 44΄. Ο Γιάννης Σιαράπης έκανε σέντρα-σουτ και ο α΄ βοηθός κ. Κορωνιάς σήκωσε τη σημαία και υπέδειξε παράβαση για χέρι από τον ποδοσφαιριστή του Αιόλου Ηλία Καλυβα, με τον ρέφερι κ. Σταύρου να στήνει την «άσπρη βούλα».

 Ο Γκέρσι Τόρα (Φωτογραφία) εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή κ. Σταύρου, με τον Γενικό Αρχηγό Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο να «κιτρινίζεται».

 



Οι καλύτερες φάσεις

1΄: Σέντρα του Χατζηστάμου από δεξιά, κεφαλιά του Μεγάλου βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Καρανάσιου και έφυγε άουτ.

4΄: Ο Ντελέκος έκανε βαθιά μπαλιά στον Ζουλιώτη, που σέντραρε στον Μεγάλο, ο τελευταίος έπιασε την κεφαλιά και η προβολή του Τόρα ανακόπηκε από τον Καρανάσιο.

5΄: Ο Χατζηστάμου έβγαλε σέντρα από δεξιά, την κεφαλιά του Μεγάλου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Καρανάσιος.

12΄: Συνδυασμός Ζουλιώτη-Χατζηστάμου, σέντρα του δεύτερου από δεξιά για τον Τόρα, η κεφαλιά του οποίου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Αιόλου και πέρασε άουτ.

17΄: Σουτ του Σιαράπη εκτός περιοχής κατέληξε μόλις έξω από το «Γ» της εστίας του Αιόλου.

19΄: Σέντρα του Ντελέκου από δεξιά, ο Τόρα έδωσε στον Στασινόπουλο, ο οποίος επιχείρησε σουτ, με τον Καρανάσιο να αποκρούσει σωτήρια σε κόρνερ.

26΄: Σέντρα-σουτ του Χατζηστάμου από δεξιά απέκρουσε ο Καρανάσιος στην αριστερή του γωνία.

30΄: Ο Μεγάλος έπιασε εξ επαφής την κεφαλιά, που έφυγε μόλις πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.

33΄: Σέντρα του Ζουλιώτη από δεξιά, καρφωτή κεφαλιά του Τόρα απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Καρανάσιος.

38΄: Σέντρα-σουτ του Χατζηστάμου, δυνατό σουτ στην κίνηση του Σιαράπη απέκρουσε ο πορτιέρο του Αιόλου.

41΄: Ο Ζουλιώτης έβγαλε σέντρα, ο Τσούπρος έπιασε την κεφαλιά-πάσα, ο Τόρα σούταρε και ο Καρανάσιος μάζεψε.

44΄: Σέντρα του Σιαράπη από δεξιά, η μπάλα βρήκε το χέρι (;) του Καλύβα εντός περιοχής, με τον κ. Σταύρου να υποδεικνύει πέναλτι μετά την υπόδειξη του βοηθού κ. Κορώνια.

45΄ Ο Τόρα εκτέλεσε εύστοχα στην αριστερή γωνία του Καρανάσιου (1-0).

 

Β΄ Μέρος

Έφυγε το άγχος

Με δυο τέρματα η ομάδα του Γιάννη Καρβέλη οδηγήθηκε στο τελικό 3-0 απέναντι τους αρκετά τίμιους Ευρυτάνες.

 

«Αέρας» δυο γκολ


 

Οι γηπεδούχοι έκαναν δυο τα τέρματα τους με τον αρχηγό Δημήτρη Στασινόπουλο (Φωτογραφία) να σκοράρει μετά το χτύπημα φάουλ του Βαγγέλη Ντελέκου στο 60΄.

 


Στα 3 η Αρτάκη


 

Με διπλή προσπάθεια του Λεωνίδα Μεγάλου (Φωτογραφία) στο 79΄ η Νέα Αρτάκη έφτασε στο τελικό 3-0. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του σκόρερ πάνω στον τερματοφύλακα τους Νίκο Καρανάσιο.

 

Μια τελική


 

Ο Αίολος είχε τελική προσπάθεια με τον αριστερό μπακ Χριστόδουλο Μισύρη (Φωτογραφία), που «πάτησε» περιοχή στο 86΄ και σούταρε άουτ.

 

Οι καλύτερες φάσεις

50΄: Εντυπωσιακή ενέργεια του Χατζηστάμου, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, σέντραρε και του σουτ του Μεγάλου μπλοκαρίστηκε από τον Καρανάσιο.

55΄: Σουτ του Ντελέκου από το ύψος της περιοχής κόντραρε σε αμυνόμενο.

60΄: Ο Ντελέκος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Στασινόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα (2-0).

72΄: Ο Κανάνι σέντραρε, αλλά δεν βρέθηκε κάποιος συμπαίχτης του στην πορεία της μπάλας, για να την προωθήσει στα δίχτυα.

73΄: Εντυπωσιακό χτύπημα φάουλ του Ντελέκου απέκρουσε εκπληκτικά σε κόρνερ ο Καρανάσιος.

75΄: Συνδυασμός Ζουρμπουλή-Χατζηστάμου-Κανάνι, ο Καρανάσιος έσωσε τελευταία στιγμή την εστία του.

79΄: Ο Κανάνι εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Ρεπετσάς πήρε την κεφαλιά, ο Μεγάλος "τσίμπησε" την μπάλα που έσκασε μπροστά στον Καρανάσιο και με νέα κεφαλιά σε κενό τέρμα «έγραψε» το 3-0.

86΄: Ο Μισύρης μέσα από την περιοχή και αριστερά με σουτ έστειλε την μπάλα εκτός αντίπαλης εστίας.

93΄: Κόρνερ του Κανάνι έδιωξε προσωρινά η αντίπαλη άμυνα, ο Ζουρμπουλής δοκίμασε σουτ, που πέρασε ελάχιστα άουτ από τη συμβολή των δοκαριών του Αιόλου.


Kιτρινες Καρτες

Ζουρμπουλης, Τσουπρος, Παχης, Ρουσσης, Χαντζης 

*Οι δηλώσεις θα προστεθούν σε νέο ρεπορτάζ

 

Συνθέσεις Ομάδων

Νέα Αρτάκη (Γιάννης Καρβέλης): Ντουμάνης, Ζουλιώτης(60΄ Ζουρμπουλής), Σεινταράσι, Τσούπρος, Στασινόπουλος, Ντελέκος(78΄ Ρεπετσάς), Χατζηστάμου, Σιαράπης(68΄ Χαλιώτης), Τόρα(68΄ Λούκας), Ζαχαρόπουλος(60΄ Κανάνι), Μεγάλος

 

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Καρανάσιος, Φούκας(57΄ Χρυσικός Π.), Μισύρης, Ρούσσης, Χαντζής, Καλύβας, Μπόνιας(57΄ Σκοπέτος), Παχής, Μπακαλίδης(85΄ Πιστιόλης), Καρακούσης(85΄ Ίβρος), Παπανικολάου(66΄ Κοτρώνης)

 

Διαιτητής: Λεωνίδας Σταύρου (ΣΔΠ Ανατολικής Αττικής)

1ος Βοηθός: Νικόλαος Κορωνιάς (ΣΔΠ Ανατολικής Αττικής)

2η Βοηθός: Παρασκευή Παντελίδου (ΣΔΠ Ανατολικής Αττικής)

 












Ρεπορτάζ: dinataathlitika.gr, Απόδοση: Δημήτρης Κολλημένος