Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Αίολος-Κορωνίς Κοιλάδας 1-2

Ανταγωνιστικός ήταν ο πρωταθλητής του νομού μας Αίολος, ο οποίος ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 1-2 από την πρωταθλήτρια Αργολίδας Κορωνίδα Κοιλάδας.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (17/5) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 6ου Ομίλου των μπαράζ ανόδου στην Γ΄ Εθνική και έγινε παρουσία μόλις 50 θεατών.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα έκανε πολύ καλή εμφάνιση και σίγουρα κέρδισε τις εντυπώσεις. Έχασε σημαντική στιγμή στο 25΄ με τον Άλεξ Μπακαλίδη και έμεινε πίσω στο σκορ δεχόμενος γκολ από κόρνερ στην τελευταία φάση του ημιχρόνου. Στο 57΄ ο Νίκος Καρακούσης με κεφαλιά από στημένη φάση ισοφάρισε, όμως πέντε λεπτά αργότερα ο Αίολος δέχτηκε δεύτερο γκολ το οποίο έκρινε το ματς.

Η Κορωνίς Κοιλάδας του Δημήτρη Μπατάκου έφυγε νικήτρια από το Καρπενήσι και κατέκτησε την πρώτη της νίκη στα μπαράζ ανόδου στην Γ΄ Εθνική, έχοντας γνωρίσει στην πρεμιέρα την ήττα με 1-2 από τον Ελλοπιακό. Στο 45΄ ο Αργύρης Οψιμούλης με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι παρότι ισοφαρίστηκαν στο 57΄ βρήκαν το νικητήριο γκολ στο 62΄ με σκόρερ των Γρηγόρη Ταραντίλη.

Την επόμενη (3η) αγωνιστική ο Αίολος θα κάνει το ρεπό του και έχει ματς στις 28/5 στο Καρπενήσι με την Κόρινθο, ενώ η Κορωνίδα θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τους πρωταθλητές Κορινθίας την άλλη Τετάρτη (24/5). Ο Αίολος παρέμεινε χωρίς βαθμό, ενώ η Κορωνίδα πήρε την πρώτη της νίκη, φτάνοντας τους τρεις πόντους.

 

Απουσία του Καρπενησιώτη

Έκπληξη στην όλη αξιόλογη πορεία του Αίολου προκαλεί η απουσία των φιλάθλων της πόλης. Ο νομός και η πόλης μας εκπροσωπήθηκε επάξια για δεύτερο ματς, παρόλα αυτά στο γήπεδο δεν βρέθηκαν περισσότεροι από 50 θεατές.

 


Διαμονή στο Montana

Η ομάδα της Κοιλάδας διέμεινε την Τρίτη (16/5) το βράδυ στο Hotel Spa Montana.

 


Πρώην διαιτητής Super League


 

Αρχηγός αποστολής ήταν ο Τεχνικός Διευθυντής της Κώστας Ιωαννίδης (Φωτογραφία), πρώην διαιτητής Super League (2012-2015).

 

Παρατηρητής ο Πρόεδρος

Χρέη παρατηρητή αγώνα εκτέλεσε ο Πρόεδρος της γειτονικής μας Ένωσης, της ΕΠΣ Φθιώτιδας Γιώργος Καρακάξης.

 


Τεράστια απόσταση

Η Κοιλάδα απέχει περίπου 400 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι και είναι άξιο αναφοράς με ποια γεωγραφικά κριτήρια έχουν καταρτιστεί οι όμιλοι. Οι όμοροι νομοί της Ευρυτανίας Φθιώτιδα, Καρδίτσα, Αιτωλοακαρνανία έχουν τοποθετηθεί σε άλλους ομίλους.

 

Και πέρυσι αντίπαλος

Ο τεχνικός της Κορωνίδας Δημήτρης Μπατάκος (Αντικατεστησε πρόσφατα τον Γιωργο Κολιατσοπουλο) πέρυσι καθοδήγησε τον Παναργειακό στο αντίστοιχο πρωτάθλημα και έφυγε και φέτος νικητής από το Καρπενήσι. Ο αγώνας Αίολος-Παναργειακός είχε λήξει πέρυσι με 0-6.

 


Υπερβάλλαν εαυτώ

Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας μετά την ήττα με 3-0 από την ισχυρή Νέα Αρτάκη κοίταξαν στα μάτια τον αντίπαλο, υπερβάλλαν εαυτώ και στις λεπτομέρειες γνώρισαν την ήττα. Σίγουρα είναι άξιοι πολλών συγχαρητήριων δεδομένου των τεράστιων διαφορών από άποψης δυναμικότητας με τα άλλα πρωταθλήματα των ενώσεων.

 

Πρώτο γκολ

Ο Νίκος Καρακούσης πέτυχε το πρώτο γκολ της Ευρυτανικής ομάδας στα μπαράζ ανόδου την τελευταία 2ετια. Πέρυσι ο Αίολος είχε 0 βαθμούς και τέρματα 0-26, παρουσιάζοντας φέτος βελτιωμένο πρόσωπο.

 

Σκοπέτος αντί Μισύρη


 

Οι γηπεδούχοι του Δημήτρη Τσιγαρίδα είχαν μόλις μια διαφοροποίηση στο αρχικό τους σχήμα με τον Νίκο Σκοπέτο (Φωτογραφία) να αγωνίζεται βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Χριστόδουλου Μισύρη που απουσίαζε.

Επιπλέον δεν έπαιξαν οι τραυματίες Χάρης Ζαραβέλης και Γιάννης Τσούκας (Έμεινε στον πάγκο), καθώς και οι απόντες Δημήτρης Κοτρώνης και Πάνος Χρυσικός. Την αποστολή συμπλήρωσαν οι: Δημήτρης Ίβρος και Γιώργος Μπακογεώργος.

 

Χειραψία στον πάγκο

Πριν την έναρξη του αγώνα ο τεχνικός του Δημήτρης Τσιγαρίδας ευχήθηκε καλόν αγώνα με χειραψία σε όλον τον πάγκο της Κορωνίδας.

 



Α΄ Μέρος

 

0-1 Κοιλάδας

Ενδιαφέρον πρώτο 45λεπτο έγινε, με τον Αίολο να «πατάει» καλά στο ματς, ωστόσο σε μια αδράνεια δέχτηκε γκολ από στημένη φάση στην τελευταία φάση του ημιχρόνου.

 

Νικήθηκε ο «Μπάκα»


 

Ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία) στο 25΄ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Άγγελου Παχή από δεξιά έχασε σπουδαία ευκαιρία για τους γηπεδούχους, καθώς ο Άρνολντ Κάλα απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

 



Με κεφαλιά Α. Οψιμούλη


 

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι της Αργολίδας όταν στο 45΄ ο Φάνης Παπασταύρου εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Αργύρης Οψιμούλης (Φωτογραφία) με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Νίκου Καρανάσιου έκανε το 0-1.

 





Οι καλύτερες φάσεις

13΄: Ο Σαμαράς έδωσε στον Ταραντίλη, που σούταρε μέσα από την περιοχή άουτ από το δεξί δοκάρι του Καρανάσιου.

14΄: Ο Παπανικολάου πάσαρε στον Μπακαλίδη που σούταρε με την μπάλα να κοντράρει και τον Οψιμούλη Ι. να απομακρύνει.

15΄: Ο Μπάζας Κ. σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Οψιμούλη Α. έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι.

25΄: Ο Παχής σέντραρε από δεξιά και την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Μπακαλίδη απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο τερματοφύλακας Κάλα.

39΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Μπακαλίδη στο δεύτερο δοκάρι πέρασε πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.

42΄: Ο Σαμαράς έδωσε στον Ταραντίλη, που έκανε ενέργεια και σούταρε από δεξιά πάνω από το τέρμα του Αίολου.

45΄: Ο Παπασταύρου εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Οψιμούλη Α. κατέληξε στην δεξιά γωνία του Αίολου (0-1).

 

Β΄ Μέρος

 

Είχαμε ματς

Ενδιαφέρον είχε και το δεύτερο ματς όπου ο Αίολος ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1, όμως η Κοιλάδα βρήκε το γκολ της νίκης και «απέδρασε» με το «διπλό» από την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας.

 

Ισοφάρισε ο Καρακούσης


 

Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας στο 57΄ σκόραραν ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ο Άγγελος Παχής εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και από το ύψος του πέναλτι ο Νίκος Καρακούσης (Φωτογραφία) με όμορφη γυριστή κεφαλιά σκόραρε ισοφαρίζοντας το 1-1.

 




Αφιέρωση στον coach

Ο πρώτος σκόρερ της Α΄ Ευρυτανίας Νίκος Καρακούσης αφιέρωσε το τέρμα που πέτυχε στον προπονητή του Δημήτρη Τσιγαρίδα.

 


Πρώτο Φ. Χρυσικού


 

Ο 16χρονος Φώτης Χρυσικός (Φωτογραφία) έκανε πρεμιέρα στα μπαράζ ανόδου, περνώντας ως αλλαγή.

 

Η δεινότητα του Ταραντίλη


 

Η «χαρά» του Αίολου δεν κράτησε για πολύ αφού στο 62΄ ο δεινός φορ Γρηγόρης Ταραντίλης (Φωτογραφία) δεν χαρίστηκε, κέρδισε τις κόντρες και με διαγώνιο σουτ από πλάγια θέση σημείωσε το νικητήριο τέρμα (1-2).

 





1 λεπτό καθυστέρηση


 

Μόλις ένα λεπτό καθυστέρηση κράτησε ο διαιτητής Δημήτρης Χουλιάρας (Φωτογραφία) του ΣΔΠ Πρέβεζας/Λευκάδας.

 

Οι καλύτερες φάσεις

51΄: Ο Μπάζος Κ. βρήκε τον Μπάζο Σ., που σούταρε από δεξιά και ο Καρανάσιος μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.

57΄: Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Καρακούσης με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κάλα και ισοφάρισε σε 1-1.

58΄: Ο Πιστιόλης βρήκε από αριστερά μόνος του με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να τον ανακόπτει σωτήρια εκτός περιοχής.

62΄: Ο Ταραντίλης κέρδισε τις κόντρες και από πλάγια αριστερά με όμορφο διαγώνιο σουτ στην αριστερή γωνία του Αιόλου διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

70΄: Ο Ταραντίλης σέντραρε από δεξιά και το πλασέ στην κίνηση του Οψιμούλη Α. έφυγε πάνω από το τέρμα των Ευρυτάνων.

85΄: Σουτ του Σαμαρά εκτός περιοχής πέρασε πάνω από την εστία του Αίολου.

 

Κίτρινες Κάρτες

Φούκας, Χαντζής, Καρακούσης, Οψιμούλης Ι.

 

Διακριθέντες

Αίολος: Μπόνιας, Καρακούσης, Ρούσσης, Μπακαλίδης, Παχής

Κορωνίς Κοιλάδας: Οψιμούλης Α., Ταραντίλης, Σαμαράς, Μπάζος Κ.

 

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Αίολος): «Ήταν ένας αγώνας που παίχτηκε στα ίσια και από τις δυο ομάδες. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει και εμείς και άλλο γκολ και να μη δεχτούμε ένα γκολ, που πραγματικά ήταν καθαρά δικό μας λάθος. Η έλλειψή πολλών παραστάσεων καθόλη τη διάρκειας της χρονιάς και αυτοματοποιημένων παιχνιδιών δημιουργεί πάντα μια δεύτερη σκέψη στο μυαλό των ποδοσφαιριστών και έχουμε μια ετεροχρονισμένη αντίληψη σε κάποιες φάσεις. Δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών, ήταν ανταγωνιστικό το ματς. Παίξαμε στα ίσια, όσο είχαν δυνάμεις τα παιδιά μας. Είχαμε και τέσσερις απουσίες σήμερα για διαφόρους λόγους είτε τραυματισμών είτε οικογενειακών υποχρεώσεων. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος, αν είχαμε περισσότερα παιχνίδια και ανταγωνιστικά στα πόδια μας όλοι θα ήταν πιο καλοί μέσα στον αγώνα.»

 


Δημήτρης Μπατάκος
(Κορωνίς Κοιλάδας): «Ήταν η πρώτη νίκη για την ομάδα μας. Είμαστε ομάδα που έχουμε πάρα πολλά προβλήματα με τραυματισμούς και με παιδιά που εργάζονται. Ήρθαμε με αρκετούς νεαρούς, κάνουμε την προσπάθεια μας, θα παίξουμε όλα τα παιχνίδια και θα κάνουμε το καλύτερο. Ο Αίολος από πέρυσι είναι αρκετά βελτιωμένος και μπράβο για αυτό, ήταν πολύ καλύτερος. Του εύχομαι καλή συνέχεια.»

 

 

 

Συνθέσεις Ομάδων

 

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Καρανάσιος, Φούκας, Σκοπέτος, Ρούσσης, Χαντζής(54΄ Πιστιόλης), Καλύβας, Μπόνιας, Παχής, Μπακαλίδης, Καρακούσης, Παπανικολάου(78΄ Χρυσικός Φ.)

 

Κορωνίς Κοιλάδας (Δημήτρης Μπατάκος): Κάλα, Τσερίκου, Σαμαράς, Οψιμούλης Ι., Μπάζος Κ., Παππάς(46΄ Μπάζος Σ.), Γιαννακόπουλος, Παπασταύρου, Ταραντίλης, Αλεξανδρής Α., Οψιμούλης Α.(83΄ λ.τρ. Αλεξανδρής Δ.)

 

Διαιτητής: Δημήτρης Χουλιάρας (ΣΔΠ Πρέβεζας/Λευκάδας)

1ος Βοηθός: Γρηγόρης Κέφης (ΣΔΠ  Πρέβεζας/Λευκάδας)

2ος Βοηθός: Αλέξανδρος Ζιώγας (ΣΔΠ Πρέβεζας/Λευκάδας)

 








































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος