Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Αίολος-Ποταμιά 1-2

Με «χρυσό» σκόρερ των Αντώνη Λουβερδή στο 92΄ η Ποταμιά έκανε την ολική ανατροπή και νίκησε 2-1 τον πρωταθλητή Αίολο, κατακτώντας το 4ο κύπελλο της ιστορίας της.

Ο τελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 5 το απόγευμα στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου. Έγινε κάτω από συννεφιά, ψιλόβροχο και παρουσία περίπου 150 θεατών και με αυτόν ολοκληρώθηκε η αγωνιστική περίοδος στην Ευρυτανία.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις το ματς και μόλις στο 8΄ προηγήθηκε με τον Νίκο Καρακούση. Η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη, με την ομάδα του Αίολου να ισοφαρίζεται νωρίς στο 24΄ και να χάνει νωρίς τον Χάρη Ζαραβέλη λόγω τραυματισμού. Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας είχαν κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Νίκο Καρακούση, που απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για 2-1 στο 40΄, όμως σε μια από τις τελευταίες φάσεις του ματς από στημένη φάση δέχτηκαν το γκολ και απώλεσαν τον τίτλο.

Η Ποταμιά των Γιάννη Φλωράκη και Κώστα Γουλέτα έβγαλε πολλά ψυχικά αποθέματα, κάνοντας την ολική ανατροπή στο ματς, έμεινε πίσω στο σκορ στο 8΄, όμως στο 24΄ ο Δημήτρης Καράμπελας ισοφάρισε και στο 30΄ είχε και δοκάρι με τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο. Οι Μεγαλοχώριτες με τέρμα στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων και με χρυσό σκόρερ των Αντώνη Λουβερδή επέστρεψαν στους τίτλους.

Η πρωταθλήτρια ομάδα του Αίολου συνεχίζει πλέον την σεζόν στα μπαράζ ανόδου, όπου θα εκπροσωπήσει τον νομό μας, έχοντας το πρώτο της ματς την Κυριακή (14/5) εκτός έδρας με την Νέα Αρτάκη. Η Ποταμιά ολοκλήρωσε την σεζόν και θα εκπροσωπήσει τον νομό μας την ερχόμενη περίοδο στο κύπελλο Ελλάδας.

 

Προσέλκυσε κόσμο

Ο τελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας έφερε αρκετό φίλαθλο κόσμο της περιοχής προσφέροντας έναν αγώνα με ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό. Το ματς έγινε παρουσία περίπου 150 θεατών κάτω από συννεφιά και διάστημα ψιλόβροχου.

 



Ζωντανή μετάδοση

Το παιχνίδι μεταδόθηκε ζωντανά διαδικτυακά από το κανάλι NfStudIosports του Νίκου Φωτιάδη και σε περιγραφή του Δημήτρη Κολλημένου.  Η μετάδοση έγινε σε επαγγελματικά πρότυπα και μάλιστα και με πολλά replay των φάσεων του αγώνα.

Μπορείτε να δείτε όλο τον αγώνα και την απονομή στον παρακάτω σύνδεσμο :  https://www.youtube.com/watch?v=pvzHx0dLP2Q&pp=ygUbzpHOmc6fzpvOn86jIM6gzp_OpM6RzpzOmc6R

 



Στο γήπεδο ο Δήμαρχος

Το παιχνίδι παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, ο Αντιδήμαρχος αθλητισμού Γιάννης Σβερώνης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρπενησίου και δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Κακαβάς και ο υποψήφιος βουλευτής Ευρυτανίας με το ΚΙΝΑΛ Νίκος Μαρούλης.

 

Με Dj & άρτια οργάνωση

Η ΕΠΣ Ευρυτανίας διοργάνωσε άρτια τον τελικό, ο οποίος σίγουρα από θέμα οργάνωσης είναι μακράν ο καλύτερος στην 33ετη ιστορία της ένωσης μας. Εκτός από την ζωντανή μετάδοση, το Match Programme, την χτεσινή συνέντευξη τύπου στο γήπεδο υπήρχε και ηχητική εγκατάσταση με τον Dj Σπύρο Γαλάνη να παίζει μουσική πριν την έναρξη και στον ημίχρονο. Η  Mparkas Team έδωσε όμορφο χρώμα στον αγώνα με τα πυροτεχνήματα κατά την είσοδο, αλλά και κατά την διάρκεια της απονομής στους κυπελλούχους. Οι ποδοσφαιριστές των ομάδων εισήλθαν στο γήπεδο μαζί με παιδιά των ακαδημιών της πόλης μας, κρατώντας μπαλόνια. Τα εύσημα ανήκουν στην ΕΠΣΕ και κυρίως στον Πρόεδρο της Γιώργο Παπαντζίμα, εμπνευστή σχεδόν όλων αυτών των πρωτοποριακών ιδεών για την «φτωχική» Ευρυτανία.

 



Έσπασε την κυριαρχία

Η Ποταμιά έσπασε την κυριαρχία των τελευταίων ετών του Αίολου και επέστρεψε στους τίτλους μετά και το 2020.

 

«Σουπερλιγκάτη» διαιτησία


 

Ένα παιχνίδι της Ευρυτανίας σφύριξε ο Φθιωτός ρέφερι Γιώργο Τζοβάρα (Φωτογραφία). Ο κ. Τζοβάρας είναι διαιτητής Super League 1 και συνέβαλλε και αυτός μαζί με την υπόλοιπη διαιτητική 3αδα για την ομαλή έκβαση του αγώνα.

 

4ο κύπελλο

Οι Μεγαλοχωρίτες κατέκτησαν το 4ο κύπελλο της ιστορίας τους. Αν εξαιρέσουμε την χρονιά που αγωνίστηκαν στην Γ΄ Εθνική (2019-2020) έχουν παρουσία σε όλες τις διοργανώσεις πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

 

Αφιερωμένο στον Ηλία

Η ομάδα της Ποταμιάς δεν ξέχασε τον αδικοχαμένο Ηλία Ελευθερίου και του αφιέρωσαν έναν ακόμη τίτλο. Ο Ηλίας άλλωστε ήταν πάντοτε κοντά στην αγαπημένη του Ποταμιά, ούτε από το πόσο της διοίκησης, είτε από αυτό του φιλάθλου. Μάλιστα ιδιαίτερη μνεία σε αυτό έκαναν στις δηλώσεις τους ο αρχηγός Βαγγέλης Αθανασόπουλος και ο Πρόεδρος Δημήτρης Νάσιος.

 

Σημαντική απώλεια

Ο Γιάννης Τσούκας από πλευράς Αίολου δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού από το Κυριακάτικο ματς των δυο ομάδων για το πρωτάθλημα.

 

Α΄ Μέρος

 

Θεαματική είσοδος

Οι δυο ομάδες εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο με παιδιά των ακαδημιών των σωματείων του νομού μας που κρατούσαν μπαλόνια και περνώντας μέσα από ένα διάδρομο με πυροτεχνήματα.

 




Χαιρέτησαν οι Πρόεδροι

Οι δυο Πρόεδροι των ομάδων Κώστας Σιταράς (Αίολος), Δημήτρης Νάσιος (Ποταμιά), καθώς και ο Πρόεδρος της ένωσης μας Γιώργος Παπαντζίμας χαιρέτησαν τους 22 ποδοσφαιριστές, ευχόμενοι έναν καλό τελικό.

 


Ισόπαλο 45λεπτο

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε ισόπαλο με σκορ 1-1.

 

Η καλύτερη αρχή


 

Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα έκανε η πρωταθλήτρια ομάδα του Αίολου όταν μετά την μπαλιά από αριστερά του Άγγελου Παχή, ο Νίκος Καρακούσης (Φωτογραφία) κινήθηκε ταχύτατα στην «πλάτη» της άμυνας και στο τετ α τετ με τον Γιώργο Καραγκούνη πλάσαρε εύστοχα γράφοντας το 1-0. Ο σκόρερ απώλεσε στο 40΄ σημαντική ευκαιρία να βάλει ξανά μπροστά την ομάδα του.

 





Εκτός ο «Ζάρα»


 

Η μια και μοναδική αλλαγή του Αίολου ήταν στο 19΄ όταν ο Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία) αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού από τον Θωμά Χαντζή, που επεναμεφανίστηκε μετά από τρεις περίπου μήνες.

 


«Απάντησε» με Καράμπελα


 

Η ομάδα του Μεγάλου Χωριού αντέδρασε και ισοφάρισε στο 24΄ όταν ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος με ωραία ενέργεια σέντραρε από δεξιά και μετά το λάθος στην άμυνα του Αίολου και συγκεκριμένα από τον Γιώργου Παπανικολάου,  ο Δημήτρης Καράμπελας (Φωτογραφία) ευστόχησε και με πλασέ έγραψε το 1-1.

 




Δοκάρι με «Γεν»


 

Κοντά στο γκολ έφτασε με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού η Ποταμιά, όταν μετά την κάθετη πάσα του Χρήστου Λέρη, ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) με δυνατό σουτ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Αίολου.

 


Κίτρινη σε Φλωράκη

Στο 42’  ο τεχνικός της Ποταμιάς Γιάννης Φλωράκης αντίκρισε την κίτρινη κάρτα, καθώς διαμαρτυρήθηκε ζητώντας ο ίδιος κίτρινη για μαρκάρισμα αντιπάλου.

 


Οι καλύτερες φάσεις

8΄: Ο Παχής με μπαλιά από αριστερά βρήκε τον Καρακούση που κινήθηκε ταχύτατα και βγήκε τετ α τετ με τον Καραγκούνη, πλασάροντας εύστοχα για το 1-0.

24΄: Ο Γενιτσαρόπουλος με έξοχη ενέργεια σέντραρε από δεξιά και μετά το λάθος του Παπανικολάου, ο Καράμπελας από κοντά με σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

30΄: Ο Λέρης έκανε μπαλιά στον Γενιτσαρόπουλο που ελίχτηκε και με σουτ από πλάγια θέση σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Καρανάσιου.

37΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του προωθημένου Ρούσση βρήκε σε αντίπαλο, καταλήγοντας σε νέο κόρνερ δίπλα από το δεξί δοκάρι.

40΄: Ο Μπακαλίδης έκανε πάσα, ο Καρακούσης μόνος από λάθος του Γιαννακόπουλου σούταρε πάνω από το τέρμα του Καραγκούνη.

 

Β΄ Μέρος

 

Κρίθηκε στο τέλος

Ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα οδηγηθεί στην παράταση, ο τελικός κρίθηκε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων από στημένη φάση με την Ποταμιά να επικρατεί με 1-2.

 

Αποβολή Φλωράκη

Ο προπονητής της Ποταμιάς Γιάννης Φλωράκη αποβλήθηκε από τον ρέφερι Γιώργο Τζοβάρα, αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία.

 


Οδηγίες Γουλέτα

Με την αποβολή του Φλωράκη οδηγίες στους ποδοσφαιριστές της Ποταμιάς έδινε ο βοηθός του Κώστας Γουλέτας.

 


Με διπλή προσπάθεια Λουβερδή


 

Το γκολ που έκρινε τον τίτλο σημειώθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Δημήτρης Καράμπελας εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Αντώνης Λουβερδής (Φωτογραφία) πήρε την κεφαλιά ο Νίκος Καρανάσιος απέκρουσε στην δεξιά του γωνία και στην επαναφορά ο ίδιος πήρε το ριμπάουντ και με σουτ σκόραρε το γκολ τίτλου 1-2, το οποίος πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

 





Οι καλύτερες φάσεις

53΄: Ο Λέρης με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά μετά την πάσα του Γενιτσαρόπουλου σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι.

62΄: Ο Χαντζής πάσαρε στον Καρακούση, που σούταρε και ο Καραγκούνης μπλόκαρε.

73΄: Μακρινό σουτ του Καρακούση μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.

76΄: Ο Μπόνιας βρήκε τον Καρακούση, που από κοντά πλάσαρε και ο Καραγκούνης απέκρουσε.

88΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έδωσε στον Λέρη, ο οποίος σούταρε και ο Καρανάσιος μπλόκαρε.

89΄: Ο Μισύρης σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Καρακούση πέρασε πάνω από την εστία της Ποταμιάς.

92΄: Ο Καράμπελας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Λουβερδής πήρε την κεφαλιά ο Καρανάσιος απέκρουσε στην δεξιά του γωνία με τα πόδια και στην επαναφορά ο Λουβερδής με νέα προσπάθεια και με σουτ σκόραρε το νικητήριο τέρμα (1-2).

 

Πανηγυρισμοί νικητών

Μετά το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι οι παίκτες της Ποταμιάς «ξέσπασαν» σε έντονους πανηγυρισμούς.

 




Κίτρινες Κάρτες

Χαντζής, Φούκας, Καραγκούνης, Αθανασόπουλος, Γενιτσαρόπουλος

 

Διακριθέντες

Ποταμιά: Τρέκο, Λουβερδής, Λέρης, Κατσαρής, Καράμπελας

Αίολος: Ρούσσης, Φούκας, Καρακούσης

 

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Αίολος): «Συγχαρητήρια στην Ποταμιά, κέρδισε το κύπελλο. Εμείς νομίζω ότι παρότι είχαμε τις ευκαιρίες να κερδίσουμε τον αγώνα κάναμε ένα κακό παιχνίδι. Δεν μπήκαμε στον αγώνα, μόνο στα 20 πρώτα λεπτά ήμασταν η ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα. Τα παιδιά της Ποταμιάς έπαιξαν πολύ δυνατά, εμείς ίσως επαναπαυτήκαμε ότι με το πέρασμα του χρόνου θα βρούμε ξανά τον εαυτό μας. Είχαμε γενικώς την ατυχία να έχουμε πάλι έναν τραυματισμό. Δεν κάναμε καλό παιχνίδι και δίκαια η Ποταμιά με την προσπάθεια που έκανε πήρε το κύπελλο. Ο τελικός κυπέλλου θα μπορούσε να είχε γίνει νωρίτερα, αφού έτσι και αλλιώς το πρωτάθλημα είχε τελειώσει τρεις αγωνιστικές πριν. Εμάς μας κάνει να πηγαίνουμε με απουσίες δυο βασικών παιχτών στη Νέα Αρτάκη, καθώς όταν παίζεις δυο ντέρμπι στη σειρά, ο πρώτος με τον δεύτερο και έναν τελικό κυπέλλου αναγκαστικά κινδυνεύεις. Θα κοιτάξουμε στη Νέα Αρτάκη να βρούμε τη ψυχολογία μας ξανά, γιατί πραγματικά για εμάς ήταν ένα σοκ. Θέλαμε να κερδίσουμε το κύπελλο, όπως το ήθελε και η Ποταμιά. Δεν ήμασταν σήμερα πολύ καλοί, την Παρασκευή θα μιλήσουμε στην προπόνηση και θα ξεκινήσουμε τα μπαράζ. Ξέρουμε ότι η Νέα Αρτάκη είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, όπως και οι περισσότερες ομάδες του ομίλου που είναι πολύ δυνατές. Εμείς θα προσπαθήσουμε όπως είπαμε και με τα παιδιά στα αποδυτήρια να κάνουμε πραγματικά μια πορεία, η οποία θα είναι ανταγωνιστική πρώτα απ΄ όλα για εμάς τους ίδιους σε σχέση με τους αντιπάλους, αλλά και για εκπροσωπήσουμε όσο το δυνατόν πιο καλά τον νομό.»

 


Γιάννης Φλωράκης
(Ποταμιά): «Μετά το πρωτάθλημα και στην παραπάνω κατηγορία που έπαιζε η ομάδα φυσιολογικά επήλθε μια κούραση. Το να ασχολείσαι με το τοπικό πρωτάθλημα είναι πραγματικά δύσκολο, διότι το επίπεδο είναι αρκετά χαμηλό και το να δώσεις έξτρα κίνητρο στους παίχτες, για να έρθουν να προπονηθούν. Είχαμε πρόβλημα με τις προπονήσεις, οι παίχτες είχαν προσωπικές δουλειές και δεν μπορούσαμε να μαζευτούμε όπως θέλουμε στο γήπεδο. Είχαμε στόχο το πρωτάθλημα και το κύπελλο, δεν τα καταφέραμε στο πρωτάθλημα, πήραμε όμως το κύπελλο. Είναι ένας θεσμός που θέλαμε και μας αφήνει μια γλυκιά γεύση στο τέλος. Το αφιερώνω περισσότερο στη διοίκηση, γιατί πραγματικά έκανε ό,τι μπορούσε, για να καταφέρει η ομάδα να μείνει ενωμένη και να κατέβει στο τοπικό πρωτάθλημα και να καταφέρει αυτό που κατάφερε. Έχει όλα τα εφόδια για να συνεχίσει του χρόνου στην ίδια πορεία, αλλά και ακόμη καλύτερα και ψηλότερα.»

 

Κώστας Γουλέταςοταμιά): «Ήταν ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι με ανατροπή, το χαρήκαμε. Συγχαρητήρια στην ΕΠΣ Ευρυτανίας που το είχε οργανώσει όμορφα σαν γιορτή. Οι δυο ομάδες έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν. Θεωρώ ότι έπρεπε να κερδίσουμε έτσι όπως πήγε το παιχνίδι. Συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες.»

 

 

 

 

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Καρανάσιος, Φούκας, Μισύρης, Ρούσσης, Καλύβας, Παπανικολάου, Μπόνιας, Παχής, Ζαραβέλης(19΄ λ.τρ. Χαντζής), Καρακούσης, Μπακαλίδης

 

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης& Κώστας Γουλέτας): Καραγκούνης, Πλεξίδας(78΄ Κουτσουπιάς), Γιαννακόπουλος, Ξαγάρας, Αθανασόπουλος, Λουβερδής, Λέρης, Κατσαρής(94΄ Ζαλοκώστας), Τρέκο(63΄ Νούλας), Γενιτσαρόπουλος, Καράμπελας

 

Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας (ΣΔΠ Φθιώτιδας)

1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΣΔΠ  Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Γιάννης Σέλελης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

4ος Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 








































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος