Σάββατο 15 Απριλίου 2023

Βγήκε η τετράδα της τελικής φάσης στη Futsal League


Έγιναν γνωστά το βράδυ της Δευτέρας, 10 Απριλίου, οι τέσσερις ομάδες που θα βρεθούν στο Final-4 του πρωταθλήματος της Futsal League και θα διεκδικήσουν την απευθείας άνοδο στη Stoiximan Futsal Super League ή τουλάχιστον τη συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου/παραμονής με τον Πήγασο Αγίας Παρασκευής.

Πέρα από τους Τράχωνες Αλίμου που πέρασαν χωρίς αγώνες κόντρα στον Κορυδαλλό, το εισιτήριο πήραν και οι Παναθηναϊκός, Λαμία και Υπεροχή Τρικάλων. Έχουμε, λοιπόν, ολοκληρωμένο το παζλ των ημιτελικών.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 8-1 τον Αδέσποτο και σε συνδυασμό με το υπέρ του 7-1 από το πρώτο ματς έφτασε άνετα στην πρόκριση. Η Λαμία ανέτρεψε το 5-3 του πρώτου αγώνα με τους Θρακομακεδόνες, νικώντας στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας με 9-3. Τέλος, η Υπεροχή Τρικάλων νίκησε 8-1 τη Σάμο και πέρασε, καθώς στο πρώτο παιχνίδι στο νησί είχε ηττηθεί με 4-1.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

Στα Τρίκαλα, η Υπεροχή έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση και δίκαια έφτασε στη μεγάλη πρόκριση. Σκόρερ για τους νικητές ήταν οι : Λάμπουρας (2), Νικηφόρος (2), Σαραντάρης, Ψαθογιαννάκης, Τσαρέλας, Κωστάκης. Αξίζει να σημειωθεί και η εκπληκτική εμφάνιση του Τερματοφύλακα μας Σκρέκα Κώστα ο οποίος απέκρουσε πέναλτι και πολλές ακόμη προσπάθειες των αντιπάλων.

Ο Παναθηναϊκός  νίκησε εκ νέου τον Αδέσποτο. Το τριφύλλι έπιασε και πάλι υψηλά στάνταρ απόδοσης και με καλή εμφάνιση έφτασε χωρίς πρόβλημα και άγχος στην επόμενη φάση. Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός στο πρώτο ημίχρονο και βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα πέντε φορές. Πιο συγκεκριμένα σκόραραν οι Κλαούντιο (5′), Κατεβτσιάν (10′), αυτογκόλ (11′), Κρασώνης (14′) και Κωνσταντίνου (19′). Στο δεύτερο ημίχρονο, οι πράσινοι ανέβασαν τον δείκτη του σκορ με τους Σχοινά (24′), Κωνσταντίνου (27′) και Γιώτη (30′).

Στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος βρίσκεται και ο ΠΑΣ Λαμία Futsal. Οι κυανόλευκοι υποδέχθηκαν τους Θρακομακεδόνες, κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 5-3 του πρώτου αγώνα και με το τελικό 9-3 έφτασαν σε μία σπουδαία πρόκριση. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, επέβαλαν από την αρχή το ρυθμό τους, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με 6-2. Στην επανάληψη, οι κυανόλευκοι ήλεγχαν το παιχνίδι και έφτασαν στο 9-3 το όποιο ήταν και το τελικό σκορ. Γκολ βγαλμένο από βιντεοπαιχνίδι με γυριστό σουτ στη κίνηση από τους γηπεδούχους στο 37′. Τα τέρματα των γηπεδούχων πέτυχαν οι: Βαρυπάτης (4) Σχουλής, Λέρης, Γάτσιος και Πατσαρούχας (2). Περίπου 70 φίλαθλοι παρακολούθησαν το ματς.

Το Final 4 θα γίνει στη Σαλαμίνα το διήμερο 22 και 23 Απριλίου και στα ημιτελικά θα πραγματοποιηθούν τα ματς Παναθηναϊκός ΠΑΣ Λαμία (13:45) και Τράχωνες Αλίμου-Υπεροχή Τρικάλων (15:45).

 Πηγή: www.futsalhellas.com