Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Ο Ευρυτάνας Θωμάς Νταβαρίνος έφυγε για να κατακτήσει τα Ιμαλάια


Το όνειρό του είναι να ανέβει στην κορυφή Νταουλαγκίρι (Dhaulagiri - 8.167 m.) στο Νεπάλ , όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο φίλος του Αντώνης Συκάρης, με τον οποίο είχαν ανέβει μαζί στην κορυφή Elbrus 5.642m, που είναι η ψηλότερη κορυφή του Καυκάσου και της Ευρώπης.

Ο Θωμάς Νταβαρίνος είναι 60 ετών και είναι από το χωριό Τοπόλιανα Αγράφων. Είναι ο άνθρωπος που ίδρυσε τον Ορειβατικό Σύλλογο των Αγράφων, ξεκινώντας από το μηδέν, χαράσσοντας πολλές ορειβατικές διαδρομές στην άγρια ομορφιά των βουνών της Ευρυτανίας. Αυτή είναι η ζωή του, όπως θα τον ακούσετε να λέει στο βίντεο του LamiaReport, στο τέλος του άρθρου. 

«Ο δικός μας Θωμάς Νταβαρίνος βρίσκεται ήδη καθ΄οδόν για το Νεπάλ όπου και θα επιχειρήσει να ανέβει στην κορυφή του Dhaulagiri (8.167 m.). Τον συνοδεύουν οι ευχές όλων μας για ασφαλή και επιτυχημένη αποστολή!!!», γράφουν οι φίλοι του στον Ορειβατικό Σύλλογο Αγράφων.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ:  https://www.lamiareport.gr/index.php/topika/item/252279-o-evrytanas-thomas-davarinos-efyge-gia-ta-imalaia