Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Ελένη Ανδρικοπούλου: «Ο Παναθηναϊκός έχει ως στόχο σε οποία διοργάνωση και αν συμμετέχει να κατακτά τίτλους»

Μια συζήτηση με την Ελένη Ανδρικοπούλου παρουσιάζει πάντοτε μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η ποδοσφαιριστρία του Παναθηναϊκού είναι επίσης και αθλητική συντάκτρια. Την γνωρίσαμε ως αντίπαλο του Καρπενήσι Futsal στο 1ο Πανελλήνιο Women΄s Futsal Championship και παραχώρησε στο Evrytania Sport μια αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Ο νεοσύστατος Παναθηναϊκός όσον αφορά το κλασικό ποδόσφαιρο είναι «νεοφώτιστος» στη Β΄ Εθνική γυναικών (4ος Όμιλος) και οδηγεί την «κούρσα» της βαθμολογίας, βρισκόμενος στο +8 από τον δεύτερο Ατρόμητο. 

Η έμπειρη επιθετικός μας μιλά για τη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, για την παρουσία του στο αντίστοιχο του ποδοσφαίρου σάλας και για το πως είναι να φορά τη φανέλα του ιστορικού συλλόγου. Επιπρόσθετα αναφέρεται με πολύ καλά λόγια για την ομάδα του Καρπενησίου, την οποία και αντιμετώπισε δυο φορές, σκοράροντας μάλιστα στο 4-2 του δευτέρου γύρου, αλλά και για την ενασχόληση της με τη δημοσιογραφία, όντας συντάκτρια του sportal.gr.

Η Ελένη Ανδρικοπούλου είναι γεννημένη το 1994, κατάγεται από το Ξυλόκαστρο και βρίσκεται από τον Ιανουάριο του 2022 στον Παναθηναϊκό. Φέτος έχει πετύχει 1 τέρμα στη Β΄ Εθνική, αλλά και 18 στο πρωτάθλημα futsal. Αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, καθώς και ως αριστερή χαφ και σέντερ φορ. Κατά το παρελθόν έπαιξε σε: Ροδιά Ξυλοκάστρου, Αγία Παρασκευή και Αβάντες Χαλκίδας. Να σημειωθεί πως μιας μια ακόμη συμπαίχτρια της ασχολείται με τη δημοσιογραφία και συγκεκριμένα η τερματοφύλακας Μαρία Πετροπούλου, που ανήκει στη δύναμη του καναλιού Art.

 

Αναλυτικά η συνέντευξη:


Evrytania
Sport: Ελένη, μίλησε μας για τη φετινή αγωνιστική περίοδο στη Β΄ Εθνική με τον Παναθηναϊκό. Είναι κοντά ο στόχος της ανόδου στην Α΄ κατηγορία;

Ελένη Ανδρικοπούλου: «Τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας στο +8 από τον Ατρόμητο, που έχει ήδη κάνει το ρεπό του στο δεύτερο γύρο. Θεωρώ πως δίκαια βρισκόμαστε στην πρώτη θέση, είχαμε μόνο ένα κακό αποτέλεσμα στην αρχή της σεζόν, αλλά δεν μας επηρέασε και από εκεί και έπειτα είμαστε αήττητες. Το γεγονός πως έχουμε την καλύτερη άμυνα του ομίλο,  αλλά και την καλύτερη επίθεση μάρτυρα και γιατί είμαστε πρωτοπόρες. Σαφώς κάθε ματς ως τώρα είχε τη δυσκολία του, αλλά παρουσιαστήκαμε όπως έπρεπε και πήραμε αυτό που θέλαμε. Κομβικό θεωρώ πως είναι το ματς της επόμενης αγωνιστικής ανάμεσα σε Ατρόμητο και Αγία Παρασκευή. Αν καταφέρει να περάσει από τη δύσκολη έδρα της τότε θα πάμε στα μπαράζ. Διαφορετικά θα είμαστε πιστεύω με το ένα πόδι στην Α΄ Εθνική. Στόχος του Παναθηναϊκού ήταν από τη μέρα που ιδρύθηκε η άνοδος στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του πρωταθλήματος γυναικών και πια πιστεύω πως είμαστε μια ανάσα από το να το καταφέρουμε.»

 

Evrytania Sport: Πως είναι το φετινό επίπεδο στην κατηγορία και στον όμιλο σας; Συμμετέχουν και άλλες δυνατές ομάδες ως γνωστόν, όπως Ατρόμητος, Αγία Παρασκευή κτλ.

Ελένη Ανδρικοπούλου: «Θεωρώ πως ο όμιλος μας έχει τρεις ομάδες που είναι πιο πλήρεις από τις υπόλοιπες. Ο Παναθηναϊκός, ο  Ατρόμητος και η Αγία Παρασκευή. Έχουν στο ρόστερ τους αρκετές έμπειρες ποδοσφαιρίστριες με παραστάσεις από την Α΄ Εθνική, με συμμετοχές στα κλιμάκια των Εθνικων ομάδων και αυτοί είναι δυο από τους λόγους που είναι στις τρεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Ασφαλώς δεν υποτιμώ κάποια από τις υπόλοιπες ομάδες, είναι αξίες και για την προσπάθεια που έχουν καταβάλει ως τώρα και τη μαχητικότητα που έχουν δείξει. Μου άρεσε πολύ που παρόλο που υπήρχε διαφορά στη δυναμικότητα αρκετές ομάδες προσπάθησαν να παίξουν κάτω τη μπάλα, να κάνουν build up και να συνδυαστούν. θεωρώ πως είναι αξίες συγχαρητηρίων και με το καιρό είμαι βέβαιη πως θα το βελτιώσουν και άλλο. Πιστεύω πως ο βαθμολογικά πίνακας φτάνοντας πια προς το φινάλε αντικατοπτρίζει και τη δυναμικότητα της κάθε ομάδας και είναι ο καθρέπτης του ομίλου.»

 

Evrytania Sport: Πως είναι να φοράς τη φανέλα ενός ιστορικού συλλόγου (Αν και νέος ο σύλλογος στο ποδόσφαιρο γυναικών) ;

Ελένη Ανδρικοπούλου: «Είναι πολύ όμορφο να αγωνίζεσαι φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Σαν σύλλογος έχει γράψει τη δίκη του ιστορία τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Έχει συνδυάσει το όνομα του με τεράστιες επιτυχίες σε πολλά αθλήματα. Επομένως θεωρώ πως είναι πολύ ωραίο και συνάμα δίπλα απαιτητικό. Διότι ο κόσμος περιμένει και θέλει νίκες και αυτό σου δημιουργεί μια παραπάνω ευθύνη. Εύχομαι και το τμήμα ποδοσφαίρου γυναικών να ζήσει στο μέλλον μεγάλες στιγμές και να κατακτήσει πολλούς τίτλους.»

 

Evrytania Sport: Οι στόχοι σας και στο πρωτάθλημα futsal, μιας και συμμετέχετε και σε αυτό; Που πιστεύεις θα κριθεί ο τίτλος;

Ελένη Ανδρικοπούλου: «Ο Παναθηναϊκός έχει ως στόχο σε οποία διοργάνωση και αν συμμετέχει να κατακτά τίτλους. Επομένως πέρα από το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Α΄ Εθνική, θελουμε και το πρωτάθλημα και το κύπελλο και στο φουτσαλ. Όλα νομίζω θα κριθούν στο ματς με την ΑΕΚ, όπου αν καταφέρουμε και νικήσουμε θα είναι και ένα μεγάλο βήμα για τον τίτλο. Όσο για το κύπελλο έχουμε μπροστά μας το ματς με την Αθήνα 90΄, θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, αλλά θέλουμε να ξεπεράσουμε με επιτυχία αυτό το εμπόδιο και όποιο άλλο παρουσιαστεί στη συνέχεια και να φτάσουμε στο νταμπλ.»

 

Evrytania Sport: Η άποψη σου για την ομάδα του Καρπενησίου και τα δυο παιχνίδια που παίξατε με αυτή.

Ελένη Ανδρικοπούλου: «Είναι μια αρκετά αξιόμαχη ομάδα που παίζει δυνατά και βάζει δύσκολα στους αντιπάλους. Σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου, το Καρπενήσι στο δεύτερο ήταν πιο πολύ ανταγωνιστικό και αυτό το δείχνει και το σκορ. Έχει στο ρόστερ του ποδοφαιριστριες ταλαντούχες και έμπειρες που δημιουργούν ένα καλό σύνολο. Είναι πολύ όμορφο που ο κόσμος της πόλης στηρίζει την ομάδα. Επίσης η φιλοξενία ήταν άψογη και ευχαριστούμε για αυτό.»

 

Evrytania Sport: Κλείνοντας να αναφερθείς και στην παρουσία σου στην δημοσιογραφία (Το ιστορικό και την αγάπη σου για αυτή) και πρόσθεσε ό,τι επιθυμείς.

Ελένη Ανδρικοπούλου: «Το όνειρό μου από μικρή ήταν να γίνω δημοσιογράφος. Παρακολουθούσα από νεαρή ηλικία αγώνες από όλα τα αθλήματα και κατέγραφα στατιστικά και γεγονότα. Διάβαζα εφημερίδες, μάθαινα για όλα τα αποτελέσματα και ονειρευόμουν να παρουσιάζω μια τηλεοπτική αθλητική εκπομπή ή να λέω τα δελτία ειδήσεων. Στις πανελλήνιες πέρασα στη σχολή Ιστορίας και Αρχαιολογίας ,αλλά το «μικρόβιο» της δημοσιογραφίας υπήρχε μέσα μου πολύ έντονα και έτσι την παράτησα. Σπούδασα στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και τα τελευταία τρία χρόνια έχω καταφέρει να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα.Από το περασμένο έτος εργαζομαι στο sportal.gr και αισθάνομαι πολύ τυχερή που μπορώ να κάνω παράλληλα δυο πράγματα που λατρεύω από μικρή. Να είμαι δημοσιογράφος και να παίζω μπάλα! Εύχομαι όλοι οι άνθρωποι να καταφέρουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα και να αγαπούν αυτό που κάνουν! »

 

Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος