Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Γ.Σ. Άτλας-Π.Α.Κ. 83-47

Ο Άτλας ήταν νικητής και σε αυτό το τοπικό ντέρμπι, επικρατώντας με 83-47 (+36) της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης.

Η εξ αναβολής αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου, αρχίζοντας στις 15:30. Ήταν στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη προσπέρασε εύκολα το εμπόδιο της συντοπίτισσας, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα. Ο Γ.Σ.Α με απολογισμό 4-2 σχεδιάζει ήδη τον 2ο γύρο, καθώς τα επόμενα δυο παιχνίδια είναι διαδικαστικά για αυτόν. Ο Κώστας Σεριανάι με 20 πόντους και 4 3ποντα ήταν εξαιρετικός.

Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου είχε βελτιωμένη παρουσία από το πρώτο της παιχνίδι με τον Άτλαντα, ωστόσο δεν κατάφερε να τον συναγωνιστεί, μένοντας πίσω στο σκορ από νωρίς με διαφορά. Οι «πράσινοι» που γνώρισαν την 6η συνεχόμενη ήττα τους είχαν ως πρώτο σκόρερ τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη με 17.

Οι «Άτλαντες» θα αγωνιστούν ξανά την Τετάρτη 19 Απριλίου στη Λαμία με τον Άρη Βελουχιώτη. Η Πανευρυτανική κλείνει τις υποχρεώσεις της την Κυριακή 23/4 απέναντι στον Άρη Βελουχιώτη.

 

Ενδιαφέρον κόσμου

Μια ακόμη συνάντηση μεταξύ των ομάδων του Καρπενησίου συγκέντρωσε αρκετό ενδιαφέρον από τον κόσμο της περιοχής.

 



Σκόραραν όλοι

Και οι 12 αθλητές που χρησιμοποίησαν οι Δημήτρης Λερογιάννης και Βασίλης Δόσης βρήκαν σκορ.

 

«20αρης» ο Σεριανάι


 

Ο 20χρονος Κώστας Σεριανάι (Φωτογραφία) σκόραρε…20 πόντους με 4 3ποντα και ήταν ο πρώτος σκόρερ του Άτλαντα. Με 15 και δυο τρίποντα ακολούθησε ο γκάρντ Αποστόλης Νούλας.

 


Διαιτητές ποδοσφαίρου

Η Π.Α.Κ. αγωνίζεται με δυο ποδοσφαιρικούς διαιτητές και συγκεκριμένα τον Θοδωρή Κατσαρό και τον Βασίλη Κορμανό. Ο Κατσαρός μάλιστα βρίσκεται στους πίνακες βοηθών διαιτητών 3ης κατηγορίας.

                                                     Συνεχόμενα παιχνίδια 

Θανάσης Χουσιαδας και Μαρία Ζαφείρη σφύριξαν με επιτυχία πληθώρα αγώνων του τουρνουά μπάσκετ που έγινε για τέσσερις ημέρες στην πόλη μας. Ο κ. Χουσιαδας που είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ευρυτανικης διαιτησίας απέσπασε τα καλύτερα σχόλια από προπονητές,  παράγοντες και αθλητές.

Εκτός πρόκρισης

Η Πανευρυτανική άρχισε με νίκη το πρωτάθλημα, ωστόσο συνέχισε με ένα σερί 6 ηττών, μη καταφέρνοντας να προχωρήσει στην επόμενη φάση.

 

Ξεχωρίζει ο μικρός


 

Ο νεαρός Παναγιώτης Ρουμελιώτης (Φωτογραφία) διακρίθηκε σε ένα ακόμη ματς, σταματώντας στους 17 πόντους με 1 εύστοχο 3ποντο. Ο Δημήτρης Μαυραγάνης ακολούθησε με 10.

 


«Μάχη» με Λούβαρη

Ο Κώστας Λούβαρης του Πρωτέα έκλεισε τον όμιλο με 117 πόντους και ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης έφτασε τους 105, στοχεύοντας στο να πετύχει πάνω από 13 στο τελευταίο ματς με τον Άρη Βελουχιώτη και να κατακτήσει την άτυπη ομαδική πρωτιά.

 

Ανωτερότητα Άτλαντα

Οι τυπικά γηπεδούχοι επέβαλλαν από την αρχή τον ρυθμό τους και προηγήθηκαν με 23-9.

 


«Κλείδωσε» η νίκη

Το ημίχρονο τελείωσε με 43-17 υπέρ του Άτλαντα. Το συγκρότημα του Δημήτρη Λερογιάννη έκανε ένα επιμέρους 20-8 στη 2η περίοδο.

 

«Πράσινο επιμέρους»

Με ένα επιμέρους 14-15 η Πανευρυτανική μείωσε κατά έναν πόντο τη διαφορά με τη συμπλήρωση 30 λεπτών για το 57-32.

 

Άνετο τέλος

Η ομάδα του Γ.Σ.Α. οδήγησε τη διαφορά στο +36 για το τελικό 83-47. Οι «κόκκινοι» πέτυχαν ένα επιμέρους 26-15 στο τελευταίο δεκάλεπτο.

 

Τα δεκάλεπτα

23-9, 43-17, 57-32, 83-47

 

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Τσιγαρίδας 11(2), Νούλας 15(2), Κοκοτίνης 3, Μόκκας 2, Κατσιάρης 7, Γεωργαλής 1, Σεριανάι 20(4), Χονδρός 7, Λιάπης 5, Μπουμπουρής 5, Τσάκνης 5, Τριανταφυλλόπουλος 2

 

Γ.Σ. Άτλας (Κατερίνα Μπαλωμένου): Ρουμελιώτης Π. 17(1), Πιπέρας 3, Λακιώτης, Κουδουνάς, Κατσαρός 3(1), Γραμματίκας 3, Ρουμελιώτης Β. 3(1), Κορμανός 4, Μαυραγάνης 10, Ευθυμίου Α. 2, Τσάνε 2

 

Διαιτητές: Μαρία Ζαφείρη& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος& Γιάννης Χαντζόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Χρονομέτρης: Γιάννης Μπουμπουρής

 



























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος