Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Αίολος-Ραπτόπουλο 4-0

Ξεκίνημα με το «δεξί» στη μίνι διαδικασία των μπαράζ για τον Αίολο, ο οποίος επιβλήθηκε με 4-0 του μαχητικού Ραπτοπούλου.

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Απριλίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 16:00. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, παρουσία 30 θεατών.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα μπήκε με θετικό τρόπο στη διαδικασία των μπαράζ, συνεχίζοντας να οδηγεί την «κούρσα» της βαθμολογίας. Εκμεταλλεύτηκε ένα καλό 3λεπτο στο α΄ μέρος, «ξεκλειδώνοντας» την αντίσταση του αντιπάλου και μετατρέποντας το σκορ στο 3-0, ενώ πέτυχε ένα ακόμη τέρμα στην επανάληψη. Τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα βρήκαν οι: Άγγελος Παχής (2), Νίκος Σκοπέτος και Πάνος Χρυσικός. Από ένα δοκάρι είχαν στην επανάληψη οι: Κώστας Μπόνιας, Άγγελος Παχής, Πάνος Χρυσικός και Αποστόλης Φούκας. Οι «Αιολίτες» ανέβηκαν στους 45 πόντους, έχοντας διαφορά +6 από τη δεύτερη Ποταμιά.

Το Ραπτόπουλο πραγματοποίησε ανταγωνιστική εμφάνιση, δικαιολογώντας πλήρως την παρουσία του στα Play Off, ωστόσο θα πρέπει να έχει και ανάλογη συνέχεια. Κατεβαίνοντας χωρίς διοικητική και προπονητική παρουσία και με μόλις 12 ποδοσφαιριστές πάλεψε φιλότιμα στο αμυντικό κομμάτι. Η ευχάριστη «έκπληξη» του πρωταθλήματος παρέμεινε στους 20 βαθμούς και στα ματς με τα Άγραφα θα διεκδικήσει την 3η θέση.

Για την επόμενη (2η) αγωνιστική την Τετάρτη του Πάσχα 19 Απριλίου οι νικητές θα παίξουν με τα Άγραφα και οι ηττημένοι θα υποδεχτούν την Ποταμιά.

 

Ελάχιστοι στην κερκίδα

Μόλις 30 θεατές είδαν το παιχνίδι, στο οποίο υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί (1ος εναντίον 4ου).

 


Γενέθλια για τον Πρόεδρο


 

Με νίκη γιόρτασε τα 41 του γενέθλια ο Πρόεδρος του Αιόλου Κώστας Σιταράς.

 

4 γκολ& 4 δοκάρια

Οι νταμπλούχοι Ευρυτανίας είχαν εκτός από 4 γκολ και 4 δοκάρια στην αναμέτρηση.

 

Θετική παρουσία

Η Δόξα που αγωνίζεται μετά από πάρα πολλά χρόνια στα μπαράζ είχε καλή παρουσία. Μάλιστα κατέβηκε χωρίς διοικητική και προπονητική υποστήριξη. Στην κανονική διάρκεια είχε ηττηθεί με 8-0 και 9-0 από τον Αίολο, παρουσιάζοντας βελτίωση.

 

Α΄ Μέρος

Υπόθεση 3΄

Ο Αίολος κατάφερε μέσα σε τρία λεπτά έφτασε στην επίτευξη τριών τερμάτων, μετατρέποντας το 0-0 σε 3-0. Η Δόξα στάθηκε καλά αμυντικά μέχρι εκείνη την ώρα.

 

Σπεσιαλίστας ο Παχής


 

Ένα ακόμη γκολ με απευθείας χτύπημα κόρνερ, το 3ο για φέτος πέτυχε ο Άγγελος Παχής (Φωτογραφία), ο οποίος στο 26΄ άνοιξε με αυτόν τον τρόπο το σκορ.

 



Δυο ακόμη γρήγορα γκολ


 

Το συγκρότημα του Δημήτρη Τσιγαρίδα διπλασίασε τα γκολ του στο 28΄ με τον δεξιό μπακ Νίκο Σκοπέτο (Φωτογραφία) από ασίστ του Άγγελου Παχή. Ο τελευταίος έκανε δυο τα προσωπικά του γκολ και τρία της ομάδας του ένα λεπτό αργότερα, ύστερα από σέντρα του Άλεξ Μπακαλίδη και ασταθές διώξιμο της αντίπαλης άμυνας.

 




Οι καλύτερες φάσεις

9΄: Ο Παπανικολάου τροφοδότησε τον Πιστιόλη, που σέντραρε από αριστερά και την σκαστή κεφαλιά του Μπακαλίδη απέκρουσε σε κόρνερ ο Παπαδήμος.

10΄: Ο Μπακαλίδης έδωσε στον Παπανικολάου, σουτ του δεύτερου εκτός περιοχής κατέληξε πάνω από την εστία του Ραπτοπούλου.

17΄: Ο Μισύρης έδωσε στον Μπακαλίδη, που σέντραρε και το σουτ του Παχή απέκρουσε σε κόρνερ στη δεξιά του γωνία ο πορτιέρο της Δόξας.

18΄: Σέντρα-σουτ του Καρακούση από αριστερά απέκρουσε με θεαματικό τρόπο προ της γραμμής ο Γεωργαλής Β.

26΄: Ο Παχής με αριστοτεχνικό χτύπημα κόρνερ από δεξιά έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Ραπτοπούλου (1-0).

28΄: Ο Μισύρης έδωσε στον Παχή, ο οποίος με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Σκοπέτο, που κινήθηκε από δεξιά και με σουτ στο δεξί «Γ» της Δόξας σημείωσε το 2-0.

29΄: Σέντρα του Μπακαλίδη από δεξιά, η αντίπαλη άμυνα απομάκρυνε προσωρινά και ο Παχής με χαμηλό απευθείας σουτ στην αριστερή γωνία του Παπαδήμου ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

32΄: Ο Μπόνιας έδωσε στον Καρακούση, το σουτ του δεύτερου εκτός περιοχής έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ ο Παπαδήμος.

35΄: Σέντρα του Μπόνια από αριστερά, γυριστό σουτ του Παχή απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Ραπτοπούλου.

 

 

Β΄ Μέρος

Ανωτερότητα Αιόλου

Στο ρελαντί ο Αίολος σκόραρε μια φορά, ενώ είχε και τέσσερα δοκάρια. Η Δόξα κατάφερε να διατηρήσει τη συνοχή της και να κρατήσει το σκορ σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα.

 

Αλλαγή τερματοφύλακα


 

Στο ημίχρονο τη θέση του Νίκου Καρανάσιου κάτω από τα γκολπόστ πήρε ο αμυντικός Δημήτρης Ίβρος (Φωτογραφία). Να σημειωθεί πως ο Αίολος δεν διαθέτει δεύτερο τερματοφύλακα.

 

Συνδυάστηκαν οι αλλαγές


 

Ένα όμορφο τέρμα πέτυχε ο Αίολος στο 47΄, όταν ο Αποστόλης Φούκας σέντραρε και ο Πάνος Χρυσικός (Φωτογραφία) με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

 



«Ένοιωσε» τα δοκάρια


 

 

 

 

 

 

Η μπάλα σταμάτησε 4 φορές στα δοκάρια του Θοδωρή Παπαδήμου σε προσπάθειες των: Κώστα Μπόνια (Φωτογραφία αριστερά) στο 56΄, Άγγελου Παχή στο 66΄, Πάνου Χρυσικού στο 78΄ και Αποστόλη Φούκα (Φωτογραφία δεξιά) στο 80΄.

 

Οι καλύτερες φάσεις

47΄: Σέντρα του Φούκα από δεξιά, ο Χρυσικός Π. με κεφαλιά στο δεξί «παραθυράκι» του Παπαδήμου σημείωσε το 4-0.

56΄: Χτύπημα φάουλ του Μπόνια απέκρουσε ο Παπαδήμος, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του και μπλοκαρίστηκε από τον τερματοφύλακα του Ραπτοπούλου.

59΄: Ο Παχής με κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Χρυσικό Φ., που σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.

66΄: Σέντρα του Φούκα από δεξιά, σουτ του Παχή κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ραπτοπούλου.

78΄: Ο Ρούσσης έβγαλε σέντρα από αριστερά και η κεφαλιά του Χρυσικού Π. σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Δόξας.

80΄: Εξαιρετική προσπάθεια και σουτ του Φούκα εκτός περιοχής προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαδήμου.

 

Κίτρινες Κάρτες

-

 

Διακριθέντες

Αίολος: Παχής, Σκοπέτος, Μπακαλίδης, Φούκας

Ραπτόπουλο: Γεωργαλής Β., Παπαδήμος

 

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Καρανάσιος(46΄ Φούκας), Σκοπέτος, Μισύρης(58΄ Χρυσικός Φ.), Ρούσσης, Ίβρος, Παπανικολάου, Μπόνιας, Μπακαλίδης(46΄ Κοτρώνης), Παχής, Καρακούσης(46΄ Χρυσικός Π.), Πιστιόλης(58΄ Χρυσικός Φ.)

 

Ραπτόπουλο (-): Παπαδήμος Θ., Σιαφάκας, Γεωργαλής Β., Σιαλμάς, Πέτσας, Γεωργαλής Θ., Μπισμπίκης(49΄ λ.τρ Ξυραφάκης), Λαθύρης, Παππάς, Κοτούλας, Αθανασίου

 

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Νίκος Δημακόπουλος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 





























Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος