Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Ραπτόπουλο-Ποταμιά 3-4

Δύσκολα έβαλε στο φαβορί του αγώνα η Δόξα Ραπτοπούλου, με τους φιλοξενούμενους που είχαν το βαθμολογικό κίνητρο να περνούν τελικά από τη Δυτική Ευρυτανία με το «αγγλικό» σκορ 3-4.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Απριλίου στο γήπεδο Ραπτοπούλου, αρχίζοντας στις 16:00. Ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, παρουσία αρκετών θεατών, που παρακολούθησαν ένα αρκετά καλό ματς με 7 γκολ σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο.

Το Ραπτόπουλο υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Παππά έκανε μια ακόμη πολύ καλή προσπάθεια, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Μάλιστα προηγήθηκε στο α΄ μέρος με τον Λάμπρο Λαθύρη να ισοφαρίζει και τον Αποστόλη Παππά να πετυχαίνει το 2-1. Στην επανάληψη πάλεψε ως το τέλος, με τον Ηλία Κοτούλα να μειώνει. Η Δόξα παραμένει 4η με 20 πόντους

Η Ποταμιά των Γιάννη Φλωράκη και Κώστα Γουλέτα ταξιδεύοντας με μόλις 12 ποδοσφαιριστές και χωρίς αλλαγή στο Ραπτόπουλο κατάφερε να φύγει χωρίς απώλειες, κάνοντας το 2 στα 2 στα Play Off. Σκόραραν κατά σειρά για τους πιο ποιοτικούς φιλοξενούμενους, που είχαν και αρκετές ευκαιρίες οι: Μιχάλης Νούλας, Κώστας Γουλέτας (Πέναλτι), Κώστας Μαντζιούτας και Βαγγέλης Αθανασόπουλος. Οι Μεγαλοχωρίτες έφτασαν τους 42 πόντους και βρίσκονται στη 2η θέση.

Για την επόμενη (3η) αγωνιστική η Δόξα θα παίξει το Σάββατο 22 Απριλίου στο Καρπενήσι με τα Άγραφα, ενώ η Ποταμιά μια ημέρα στο μεγάλο ντέρμπι τίτλου με τον Αίολο.

 

Αρκετός κόσμος

Το παιχνίδι που έγινε υπό βροχή παρακολούθησε αρκετός κόσμος, βλέποντας ένα αρκετά ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό ματς.

 


Άρχισε 16:10

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καθυστέρηση 10 λεπτών λόγω αργοπορίας της ιατρού αγώνα.

 

Απελπιστική κατάσταση

Το γήπεδο του Ραπτοπούλου ήταν για μια ακόμη φορά σε πολύ κακή κατάσταση. Η έδρα του ιστορικού συλλόγου δεν συνάδει με την εξαιρετική φετινή της προσπάθεια.

 


Στον πάγκο ο Παππάς

Στον πάγκο της Δόξας βρέθηκε ο Γιώργος Παππάς, το τελευταίο δελτίο του οποίου βρίσκεται στην ομάδα. Ο άλλοτε αρχισκόρερ με τη φανέλα του Απεραντιακού καθοδήγησε τους γηπεδούχους.

 


Πανάξια προσπάθεια

Το Ραπτόπουλο έκανε μια ακόμη εξαιρετική προσπάθεια, δικαιολογώντας και με το παραπάνω την παρουσία του στα Play Off.

 

Τέρμα ο «Σαπ»


 

Την εστία της Ποταμιάς υπερασπίστηκε ο μεσοαμυντικός Ηλίας Σαπούνης (Φωτογραφία), με τον εκ των τερματοφυλάκων της ομάδας Κώστα Χειλά να μένει στον πάγκο (!).

 

Εκτός οι «ξένοι»

Δεν ταξίδεψαν στο Ραπτόπουλο οι μη Ευρυτάνες ποδοσφαιριστές της Ποταμιάς Γιώργος Καραγκούνης, Αντώνης Λουβερδής, Δημήτρης Καράμπελας και Δημήτρης Τρέκο, όπως και μεταξύ άλλων οι ντόπιοι Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος, Κώστας Σταμούλης και Χάρης Κουτσουπιάς.

 

«Επιστράτευση» Γουλέτα


 

Για την Ποταμιά αγωνίστηκε ο εκ των προπονητών Κώστας Γουλέτας (Φωτογραφία). Μάλιστα ο 48χρονος άλλοτε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής βρήκε δίχτυα με χτύπημα πέναλτι.

 

Διοικητική παρουσία

Δίπλα στην προσπάθεια της Ποταμιάς ήταν ο Πρόεδρος Δημήτρης Νάσιος (Φωτογραφία), ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Γκορόγιας και ο Γενικός Αρχηγός Δημήτρης Αθανασόπουλος.

 


Α΄ Μέρος

Εναλλαγές στο σκορ

Ύστερα από ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο Δόξα και Ποταμιά έμειναν στο 2-2.

 

Προβάδισμα Ποταμιάς


 

Οι Μεγαλοχωρίτες προηγήθηκαν με 0-1 στο 26ο λεπτό με κοντινό πλασέ του Μιχάλη Νούλα (Φωτογραφία).

 

Ολική ανατροπή



 

 

 

 

 

 

Το Ραπτόπουλο έκανε την ολική ανατροπή. Αρχικά ισοφάρισε στο 29΄ με έξοχο σουτ του Λάμπρου Λαθύρη (Φωτογραφία αριστερά) και στη συνέχεια προηγήθηκε στο 31ο λεπτό με μπάσιμο και πλασέ του «φορμαρισμένου» Αποστόλη Παππά (Φωτογραφία δεξιά), φτάνοντας στο 2-1.

 

Ισοφάριση με πέναλτι

Η Ποταμιά ισοφάρισε ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου σε κομβικό σημείο. Ο Κώστας Γουλέτας φωτογραφία εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι, το οποίο υποδείχτηκε σε ανατροπή του Βαγγέλη Αθανασόπουλου από τον Φάνη Ντζίμα.

 

Έμεινε στο δοκάρι

Οι γηπεδούχοι θεωρούν ότι δεν έπρεπε να υποδειχτεί το πέναλτι εις βάρος τους. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας ο τερματοφύλακας του Ραπτοπούλου Λάμπρος Παπαδήμος έμεινε στο δοκάρι του κατά την εκτέλεση του πέναλτι.

 

Η περιγραφή των γκολ

26΄: Ο Νούλας μετά από ασταθή απόκρουση αμυνομένων σκόραρε με κοντινό πλασέ (0-1).

29΄: Ο Λαθύρης με πολύ ωραίο μονοκόμματο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Σαπούνη και ισοφάρισε σε 1-1 για τους γηπεδούχους.

31΄: Με ωραία κίνηση ο Παππάς μπήκε στην αντίπαλη περιοχή ταχύτατα από αριστερά απέναντι στον Σαπούνη και πλάσαρε χαμηλά εύστοχα (2-1).

44΄: Ο Αθανασόπουλος ανατράπηκε από τον Ντζίμα, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Γουλέτας εκτέλεσε εύστοχα (2-2).

 

Β΄ Μέρος

Νικηφόρο πέρασμα

Η ομάδα των Φλωράκη-Γουλέτα παρουσιάζοντας την απαιτούμενη σοβαρότητα έφτασε στο τελικό 3-4.

 

Από το κεφάλι του αρχηγού


 

Με κεφαλιά του Κώστα Μαντζιούτα (Φωτογραφία) στο 52ο λεπτό, ύστερα από τη σέντρα του Κώστα Γιαννακόπουλου η Ποταμιά προηγήθηκε με 2-3.

 

«Καθάρισε» ο Βαγγέλης-Μείωσε ο Ηλίας



 

 

 

 

 

 

Με σουτ του Βαγγέλη Αθανασόπουλου (Φωτογραφία αριστερά) εκτός περιοχής έγινε το 2-4 για την Ποταμιά. Το Ραπτόπουλο μείωσε για το τελικό 3-4 στο 89ο λεπτό με σουτ του Ηλία Κοτούλα (Φωτογραφία δεξιά), επίσης εκτός περιοχής.

 


Η περιγραφή των γκολ

52΄: Ο Γιαννακόπουλος σέντραρε στον Μαντζιούτα, που με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής «έγραψε» το 2-3.

86΄: Με σουτ-βολέ του Αθανασόπουλου λίγο έξω από την περιοχή πραγματοποιήθηκε το 2-4.

89΄: Ο Κοτούλας με όμορφο σουτ εκτός περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 3-4.

 

Διακριθέντες

Ραπτόπουλο: Κοτούλας, Παππάς, Λαθύρης

Ποταμιά: Αθανασόπουλος, Μαντζιούτας, Πλεξίδας, Γιαννακόπουλος

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ραπτόπουλο (Γιώργος Παππάς): Παπαδήμος Λ., Σιαφάκας(83΄ Αθανασίου), Κοτούλας, Ντζίμας, Σιαλμάς(51΄ Στασινός Χ.), Λαθύρης, Μπισμπίκης, Παπαντζίμας, Παππάς(75΄ Ζαραΐδώνης), Μασούρας, Ξυραφάκης(63΄ Ροΐδης)

 

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης& Κώστας Γουλέτας): Σαπούνης, Πλεξίδας, Μπίκας, Μαντζιούτας, Κατσαρής, Γουλέτας, Νούλας, Αθανασόπουλος, Λέρης, Σταμούλης Θ., Γιαννακόπουλος

 

Διαιτητής: Γιώργος Δροσίνης (ΣΔΠ Θράκης)

1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Σεραφείμ Οικονόμου (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 



















Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Δημήτρης Αθανασόπουλος