Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

Κυπελλούχος Φθιώτιδας 2022-23 ο Ολυμπιακός Λαμίας του Νίκου Λάππα


Στον τελικό που έγινε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης (12/4) στο ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος», το συγκρότημα το Αχιλλέα Καμπά νίκησε τον Αστέρα Σταυρού με 1-0.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Αντωνόπουλος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 51ο λεπτό.

Στο 19’ πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Ο Αντωνόπουλος για τον Ολυμπιακό Λαμίας έκλεψε τη μπάλα, έδωσε στον Αντωνίου, αυτός μπήκε στην περιοχή, γύρισε για τον Αντωνόπουλου και έκανε το πλασέ με τον Παρλάντζα να διώχνει τελευταία στιγμή σε κόρνερ.

Στο 31’ ο Καλογρηάς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Πασχαλίδης έστρωσε στο Ζήσιμο που έκανε το σουτ με τον Τσάμη να αποκρούει σε κόρνερ.

Στο 51’ ο Ολυμπιακός Λαμίας κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Αντωνόπουλου από τον Ακασού. Ο Αντωνόπουλος ανέλαβε την εκτέλεσή του στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Τσάμη. 1-0 για τους ερυθρόλευκους.

Έξι λεπτά αργότερα ο Νικολόπουλος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα με το Μαγκλάρα να μπλοκάρει.

Στο 62’ ο Νικολόπουλος πήρε τη μπάλα από το Νταλταρή, έκανε το σουτ με το Μαγκλάρα να διώχνει σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Γιαννακάκος βρήκε τον Αντωνίου μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 80’ ο Μαλισσόβας έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Γιαννακάκος έκανε το σουτ στην κίνηση, η μπάλα άουτ.

Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζαχάρης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Κακκάβα που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με το Μαγκλάρα να αποκρούει εξαιρετικά σε κόρνερ και να κρατά ανέπαφη την εστία του.

Στο 92’ ο Νικολόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Κακκάβας από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο ρέφερι Τζοβάρας υπέδειξε επιθετικό φάουλ του επιθετικού του Αστέρα πάνω στον Μαγκλάρα.

Ένα λεπτό αργότερα ο Λυτάκης βρέθηκε στο έδαφος μετά από έξοδο του Μαγκλάρα, ο Τζοβάρας άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ (Αχιλλέας Καμπάς): Μαγκλάρας, Ν. Λάππας, Μαλισσόβας, Αλ. Κουφιώτης (25’ Νταλταρής), Κ. Κουφιώτης, Κραβαρίτης (59’ Τσιλίκας), Καλογρηάς (59’ Γιαννακάκος), Ζήσιμος, Πασχαλίδης (90’ Παπαναστασίου), Αντωνίου, Αντωνόπουλος.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ (Πέτρος Καραΐσκος): Τσάμης, Γ. Λάππας, Στυλιανός, Μόσχος, Ακασού (55’ Ευαγγελόπουλος), Λυτάκης, Παρλάντζας, Φούντας, Αυγουστάτος (67’ Ζαχάρης), Νικολόπουλος, Λόζος (83’ Κακκάβας).



Το τρόπαιο με τον Ολυμπιακό Λαμίας κατέκτησε ο Νίκος Λάππας, πρώην ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΚ και της Ποταμιάς.

Πηγή: www.starsports.gr