Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Ραπτόπουλο-Αίολος 2-6

Νικηφόρο πέρασμα και μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου στο Ραπτόπουλο για τον Αίολο, που επιβλήθηκε της τοπικής ομάδας με του ευρύ 2-6.

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Απριλίου στο γήπεδο Ραπτοπούλου, αρχίζοντας στις 17:00. Ήταν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, παρουσία 20 φιλάθλων της γύρω περιοχής.

Το Ραπτόπουλο του Γιώργου Παππά παρότι αδιάφορο βαθμολογικά παλεύει όλα τα παιχνίδια στη διαδικασία των μπαράζ και κρατά το γεγονός πως κατάφερε να «παραβιάσει» δυο φορές την αντίπαλη εστία με τον Αποστόλη Παππά να πετυχαίνει το 1- και το 2-3. Η Δόξα έμεινε στους 20 πόντους, μετρώντας μόνο ήττες στα παιχνίδια του μίνι πρωταθλήματος.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα με «αέρα» τίτλου ύστερα από το θετικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι με την Ποταμιά έφτασε σε μια ακόμη νίκη, στοχεύοντας να μπει στα μπαράζ ανόδου για τη Γ΄ Εθνική με το απόλυτο νικών. Από δυο γκολ σημείωσαν οι μεσοεπιθετικοί Νίκος Καρακούσης και Άλεξ Μπακαλίδης, ενώ το όνομα τους στη λίστα των σκόρερ έβαλαν και οι: Άγγελος Παχής και Γιώργος Μπακογεώργος. Οι νικητές που έφτασαν στους 54 πόντους είχαν και δυο δοκάρια στο α΄ μέρος με τον Χριστόδουλο Μισύρη και τον Δημήτρη Ρούσση.

Στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής η Δόξα θα αγωνιστεί την Κυριακή 30/4 στο Καρπενήσι με την Ποταμιά, ενώ μια ημέρα πριν οι πρωταθλητές Ευρυτανίας παίζουν με τα Άγραφα.

 

Με βροχή για 20΄

Τη συνάντηση παρακολούθησαν περίπου 20 θεατές. Μάλιστα έγινε με βροχή από το 25ο λεπτό έως το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους σε έναν ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο.

 



Παρατηρητής ο Μπάμπης

Μετά από συμφωνία των δυο ομάδων χρέη παρατηρητή αγώνα εκτέλεσε ο Γενικός Γραμματέας του Αιόλου Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος.

 

Δυο φορές

Η εστία του Αιόλου «παραβιάστηκε» για πρώτη φορά σε ένα ματς δυο φορές κατά τη φετινή περίοδο.

 

Υπηρεσιακός γκολκίπερ


 

Κάτω από τα γκολπόστ των νικητών έκατσε ο Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία), καθώς απουσίαζε ο βασικός τερματοφύλακας Νίκος Καρανάσιος. Ο Αίολος ταξίδεψε με αποστολή 13 ποδοσφαιριστών και με συνοδεία των διοικούντων Κώστα Σιταρά και Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου.

 

Μαθηματικά πρωταθλητής

Ο Αίολος έφτασε και μαθηματικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, το οποίο είναι και το έβδομο στην ιστορία του, διατηρώντας τα σκήπτρα στον νομό. Έφτασε μάλιστα τις 18 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα, στοχεύοντας στο 20/20. Οι υποχρεώσεις του στα μπαράζ ανόδου για τη Γ΄ Εθνική εκκινούν στις 14 Μαΐου με την πρωταθλήτρια Εύβοιας Νέα Αρτάκη εκτός έδρας.

 

Από το χαλί…στο χωράφι

Ο Δημήτρης Ρούσσης είναι ένας πολύπειρος ποδοσφαιριστής που κοσμεί με την παρουσία του το τοπικό πρωτάθλημα της Ευρυτανίας. Δεν θα φανταζόταν ούτε ο ίδιος που έχει αγωνιστεί τρεις φορές στη Super League και σε κορυφαία γήπεδα της χώρας με τον Αστέρα Τρίπολης ότι θα κληθεί να παίξει για 2η φορά φέτος στο ίδιο ξερό γήπεδο. Εν έτει 2023 το γήπεδο του Ραπτοπούλου παραμένει σε κακό χάλι, αδικώντας την αξιέπαινη φετινή προσπάθεια των παιδιών και των ανθρώπων της τοπικής ομάδας.

 


Πρωταθλητές το 2010

Ο προπονητής του Αιόλου Δημήτρης Τσιγαρίδας και ο εκτελών χρέη προπονητή της Δόξας Γιώργος Παππάς είχαν συνεργαστεί με επιτυχία ως τεχνικός και ποδοσφαιριστής αντίστοιχα κατά το παρελθόν στον Απεραντιακό. Μάλιστα τη σαιζόν 2019-2010 έφτασαν στο πρώτο και μοναδικό έως σήμερα πρωτάθλημα των ανενεργών τα τελευταία χρόνια Απεράντιων.

 


Ξεχωρίζει ο μικρός


 

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται ο ταχύτατος Αποστόλης Παππάς (Φωτογραφία). Ο νεαρός άσος του Ραπτοπούλου με τα δυο γκολ που πέτυχε έφτασε τα 4 στα Play Off, ενώ με δικά του καθοριστικά τέρματα η Δόξα βρέθηκε στην 4αδα. Ο γεννηθείς το 2006 ποδοσφαιριστής απέκτησε μόλις πέρυσι δελτίο.

 

Παλεύει η Δόξα

Το Ραπτόπουλο σε όλα τα του τα ματς στη μίνι διαδικασία έχει προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό.

 

Α΄ Μέρος

Ενδιαφέρον ημίχρονο

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς, αλλά οι φιλοξενούμενοι μόλις σε 4 λεπτά πέτυχαν την ανατροπή. Τα γκολ του α΄ μέρους που έληξε με 1-2 σημειώθηκαν στο 20λεπτο.

 

Αιφνιδιασμός γηπεδούχων

Μόλις στο 9΄ το Ραπτόπουλο πήρε το προβάδισμα με τον συνήθη ύποπτο Αποστόλη Παππά.

 

Ανατροπή Αιόλου



 

 

 

 

 

 

Με τον Άγγελο Παχή (Φωτογραφία αριστερά) στο 14ο λεπτό και τον Νίκο Καρακούση (Φωτογραφία δεξιά) στο 18΄ ο Αίολος ανέτρεψε γρήγορα το σκορ από 1-0 σε 1-2. Ο Παχής έφτασε τα 4 γκολ στα Play Off.

 

Δυο δοκάρια



 

 

 

 

 

 

Οι φιλοξενούμενοι είχαν και δυο δοκάρια με κεφαλιές των Χριστόδουλου Μισύρη (Φωτογραφία αριστερά) στο 13΄ και Δημήτρη Ρούσση (Φωτογραφία δεξιά) στο 24΄.

 

Αναγκαστική αλλαγή


 

Τον Ηλία Καλύβα (Φωτογραφία) αντικατέστησε μόλις στο 16ο λεπτό λόγω τραυματισμού ο Άλεξ Μπακαλίδης.

 

Οι καλύτερες φάσεις

9΄: Ο Παππάς κέρδισε κόντρα και έφυγε στην αντεπίθεση, πλασάροντας στην απέναντι γωνία τον Ζαραβέλη (1-0).

10΄: Πλασέ του Μπόνια από τη μικρή περιοχή κατέληξε πάνω από την εστία του Ραπτοπούλου.

13΄: Ο Μισύρης έπιασε την κεφαλιά, η οποία προσέκρουσε στο κάθετο δοκάρι του Παπαδήμου.

14΄: Ο Παχής βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και πλάσαρε εύστοχα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

18΄: Ο Παχής με μπαλιά βρήκε τον Καρακούση, ο οποίος έκανε ενέργεια και πλασέ από αριστερά, διαμορφώνοντας το 1-2.

24΄: Χτύπημα κόρνερ του Πιστιόλη, κεφαλιά του Ρούσση κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαδήμου.

30΄: Ο Καρακούσης από αρκετά ευνοϊκή θέση πλάσαρε εκτός αντίπαλης εστίας.

35΄: Σουτ του Καρακούση απέκρουσε με εντυπωσιακή επέμβαση ο Παπαδήμος.

 

Β΄ Μέρος

Πιο ελεύθερο παιχνίδι

Το ματς στην επανάληψη περιλάμβανε συνολικά 5 γκολ, με τους Καρπενησιώτες να φτάνουν στο τελικό 2-6 και τους Ραπτοπουλίτες να μάχονται φιλότιμα.

 

Διαστάσεις θριάμβου



 

 

 

 

 

 

Ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία αριστερά) σκόραρε δυο γκολ στο 47΄ και στο 68΄, ενώ ο Γιώργος Μπακογεώργος (Φωτογραφία δεξιά) στο 75΄ και ο Νίκος Καρακούσης με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 85΄ βρήκαν δίχτυα για τον Αίολο. Η Δόξα είχε μείωσε προσωρινά σε 2-3 με νέο γκολ του Αποστόλη Παππά στο 53΄.

 


Οι καλύτερες φάσεις

47΄: Ο Μπακαλίδης με διαγώνιο σουτ από δεξιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-3.

53΄: Πλάγιο του Λαθύρη, ο Παππάς με όμορφο απευθείας σουτ πραγματοποίησε το 2-3.

68΄: Ο Καρακούσης άφησε στον Μπακαλίδη, ο οποίος με σουτ και αφού η μπάλα βρήκε και το αντίπαλο δοκάρι ανέβασε το σκορ στο 2-4.

75΄: Ο Μπακογεώργος ύστερα από λάθος των αμυνομένων και του αντίπαλου τερματοφύλακα πλάσαρε σε κενό τέρμα για το 2-5.

85΄: Σουτ του Καρακούση από πλάγια αριστερά και κακή εκτίμηση του Παπαδήμου (2-6).

 

Κίτρινες Κάρτες

Ρούσσης

 

Διακριθέντες

Ραπτόπουλο: Παππάς, Ροΐδης
Αίολος: Μπακαλίδης, Παχής, Μπόνιας

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ραπτόπουλο (Γιώργος Παππάς): Παπαδήμος Λ., Σιαφάκας, Ροΐδης, Σιαλμάς, Γεωργαλής Θ., Ζαραΐδώνης(84΄ Κώτσιας), Παπαντζίμας, Αθανασίου, Παππάς(72΄ Μπισμπίκης), Λαθύρης, Ξυραφάκης(56΄ Κολοκούρας)

 

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Ζαραβέλης, Χρυσικός Φ., Μισύρης(46΄ Τσούκας), Ρούσσης, Ίβρος, Καλύβας(16΄ λ.τρ Μπακαλίδης), Μπόνιας, Παχής, Μπακογεώργος, Καρακούσης, Πιστιόλης

 

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Βασίλης Κορμανός (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 


































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος