Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Ραπτόπουλο-Άγραφα 2-2

Βαθμό που του δίνει το «εισιτήριο» για τα μπαράζ απέσπασε το ψυχωμένο Ραπτόπουλο, που αναδείχτηκε ισόπαλο με 2-2 κόντρα στα ελλιπή Άγραφα, κάνοντας την ανατροπή.

Η συνάντηση έγινε την Κυριακή 2 Απριλίου στο γήπεδο Ραπτοπούλου, αρχίζοντας στις 14:00. Ήταν στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, τελευταίας της κανονικής διάρκειας, με το βαθμολογικό κίνητρο να υπάρχει μόνο από την πλευρά των γηπεδούχων.

Το Ραπτόπουλο δικαιώθηκε με την επιμονή του και έχοντας πληθώρα επιλογών από τον πάγκο ισοφάρισε από 0-2 σε 2-2 με τον Αποστόλη Παππά και τον Σωκράτη Ζαραΐδώνη. Προσπάθεια στο δοκάρι είχε ο Βασίλης Μπισμπίκης. Οι «ακρίτες» μπαίνουν στα Play Off ως 4οι με 20 πόντους, κάνοντας εξαιρετικό βαθμολογικό ντεμαράζ στον 2ο γύρο του πρωταθλήματος.

Τα Άγραφα υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κολλημένου, καθώς απουσίαζε ο 1ος προπονητής Γιώργος Κρασιάς έκαναν δυνατό ξεκίνημα και προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος με τον Χρήστο Καλτσή. Στην επανάληψη ο Άρης Ζωχάκης στο ντεμπούτο του διπλασίασε τα γκολ του Κατσαντώνη, αλλά οι αρκετοί τραυματισμοί και οι ελάχιστες επιλογές ήταν καθοριστικοί στην έκβαση του τελικού σκορ. Δοκάρι είχε ο Γιώργος Βούρτσας. Ο Κατσαντώνης τερμάτισε 3ος στην κανονική διάρκεια και θα αρχίσει το μίνι πρωτάθλημα με 26 πόντους.

Οι δυο ομάδες προκρίθηκαν στα Play Off για την ανάδειξη του πρωταθλητή, αποτελώντας τα «αουτσάιντερ» του θεσμού. Η Δόξα θα ξεκινήσει τους αγώνες της κόντρα στον Αίολο, ενώ οι Αγραφιώτες απέναντι στην Ποταμιά.

 

Τοπικό ενδιαφέρον

Το παιχνίδι παρακολούθησαν περίπου 50 θεατές, στηρίζοντας την τοπική ομάδα.

 



Ντεμπούτο με γκολ


 

Ο νεαρότερος σκόρερ της κατηγορίας είναι ο Άρης Ζωχάκης (Φωτογραφία), που στο ντεμπούτο με τα Άγραφα πέτυχε τέρμα. Αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από τον ΠΑΟΚ Καρπενησίου. Είναι γιός του Γενικού Αρχηγού Παναγιώτη Ζωχάκη. Την πρώτη του εμφάνιση με τους φιλοξενούμενους έκανε και ο Κρεντιώτης Γιώργος Βούρτσας.

 

Επιτυχημένη σαιζόν

Οι δυο εκπρόσωποι του Δήμου Αγράφων στην επιστροφή τους στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας πέρασαν και οι δυο στα Play Off, δίνοντας 6 ακόμη παιχνίδια.

 

Tο «καρπούζι» στη μέση


 

Ο Κώστας Αναγνώστου (Φωτογραφία) δικαιώνει για μια ακόμη φορά την επιλογή της επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΣ Ευρυτανίας, έχοντας πολύ καλές και σωστές αποφάσεις. Θετική απόδοση και για τους βοηθούς διαιτητές Στέλιο Σώμαλη και Διονύση Αναγνωστόπουλο.

 

3η φορά Ραπτόπουλο

Τα Άγραφα θα ταξιδέψουν για 3η φορά στο Ραπτόπουλο, μετά το κύπελλο και την κανονική διάρκεια.

 

Α΄ Μέρος

«Κατσαντώνεια» ανωτερότητα

Οι Αγραφιώτες ήταν πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν με 0-1, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο.

 

Προβάδισμα με Καλτσή


 

Στο αγαπημένο του γήπεδο, καθώς είχε χριστεί σκόρερ και στο ματς κυπέλλου, ο Χρήστος Καλτσής (Φωτογραφία) σκόραρε με κεφαλιά μετά την πολύ καλή σέντρα του Κώστα Καββαδία. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε με πρόβλημα τραυματισμού.

 

Οι καλύτερες φάσεις

13΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκανε προσπάθεια και σουτ από δεξιά, το οποίο πέρασε πάνω από την εστία τη Δόξας.

16΄: Ωραίο σουτ του Γεωργαλή Θ. έφυγε μόλις άουτ από το τέρμα των φιλοξενούμενων.

21΄: Ο Καββαδίας έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Καλτσής με όμορφη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά σημείωσε το 0-1.

25΄: Σέντρα του Γενιτσαρόπουλου από δεξιά, σουτ του Τόλη έφυγε αρκετά έξω από την εστία του Παπαδήμου.

44΄: Ο Καλύβας έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Ζευγουλάς σούταρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Ραπτοπούλου.

 

Β΄ Μέρος

«Παθιασμένη» η Δόξα

Έχοντας πέντε αλλαγές στη διάθεση της και με νεανικό ενθουσιασμό, η Δόξα κατάφερε στην επανάληψη παρά το γρήγορο δεύτερο γκολ που δέχτηκε να ισοφαρίσει και να πανηγυρίσει τη νίκη στην 4αδα.

 

«Αέρας» δυο γκολ

Οι φιλοξενούμενοι στο 54ο λεπτό έφτασαν στο 0-2, με τον νεαρό Άρη Ζωχάκη (Φωτογραφία) να σκοράρει μετά το χτύπημα κόρνερ του Κώστα Καλύβα.

 


Πήρε «φωτιά» το ματς


 

Το Ραπτόπουλο αναθάρρησε, παίρνοντας βοήθειες από τον πάγκο. Ο ταλαντούχος Αποστόλης Παππάς (Φωτογραφία) υπό το βλέμμα του πατέρα του Γιώργου μείωσε σε 1-2 στο 67΄ με ωραίο σουτ.

 

Είχαν από ένα δοκάρι



 

 

 

 

 

 

Οι δυο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι. Η Δόξα στο 76΄ με δυνατό σουτ του Βασίλη Μπισμπίκη (Φωτογραφία αριστερά) και τα Άγραφα στο 84 ΄ με κεφαλιά του Γιώργου Βούρτσα (Φωτογραφία δεξιά).

 

Γκολ 4αδας από τον 16χρονο 


 

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο τελικό 2-2, που τους έδωσε την πρόκριση στα μπαράζ με τον 16χρονο Σωκράτη Ζαραΐδώνη (Φωτογραφία) στο 87΄ να εκμεταλλεύεται λανθασμένο αμυντικό γύρισμα του αντιπάλου.

 

«Λαβωμένα» τα Άγραφα


 

Ο Κατσαντώνης ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 ποδοσφαιριστές, καθώς ο Γιώργος Βούρτσας αποχώρησε τραυματίας στο 87΄ και δεν υπήρχε άλλη διαθέσιμη αλλαγή. Νωρίτερα αντικαταστάθηκε για τον ίδιο λόγο ο αρχηγός Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία), δίνοντας τη θέση του στον Παναγιώτη Δροσίνη, που «επιστρατεύτηκε» και αυτός για λίγα λεπτά τραυματίας.

 

Οι καλύτερες φάσεις

51΄: Ο Βούρτσας πάσαρε στον Ζευγουλά, το σουτ του οποίου εκτός περιοχής έφυγε πάνω από την εστία του Παπαδήμου.

54΄: Κόρνερ του Καλύβα από αριστερά, ο Ζωχάκης με πλασέ εξ επαφής στο δεύτερο δοκάρι σημείωσε το 0-2.

60΄: Αδύναμο σουτ του Κοτούλα εκτός περιοχής μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των Αγράφων.

66΄: Ο Μπισμπίκης Β. με μπαλιά τροφοδότησε τον Παππά, που πλάσαρε από θέση τετ α τετ και ο Νικοπολίδης απέκρουσε με τα πόδια.

67΄: Ο Παππάς κατέβασε από δεξιά και με εξαιρετικό σουτ, το οποίο κόντραρε στα σώματα και κατέληξε στην αριστερή γωνία των Αγράφων πέτυχε το 1-2.

71΄: Φαλτσαριστό σουτ του Παππά απέκρουσε σε κόρνερ ο Νικοπολίδης. Ο Παππάς εκτέλεσε από δεξιά και την κεφαλιά του Μπισμπίκη Β. μάζεψε ο πορτιέρο του Κατσαντώνη.

76΄: Δυνατό σουτ του Μπισμπίκη Β. τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

77΄: Χτύπημα φάουλ του Σιαλμά απέκρουσε σε κόρνερ ο Νικοπολίδης.

84΄: Κόρνερ του Καλτσή από αριστερά, η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Βούρτσα κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Παπαδήμου.

87΄: Ο Ζαραΐδώνης εκμεταλλεύτηκε λανθασμένο γύρισμα στην άμυνα των Αγράφων μετά και  την πίεση του Ξυραφάκη με πλασέ σε άδειο τέρμα ισοφάρισε σε 2-2.

90΄: Ο Ξυραφάκης άνοιξε δεξιά στον Παππά, που σούταρε πάνω από το τέρμα του Νικοπολίδη.

 

 

Κίτρινες Κάρτες

-

 

Διακριθέντες

Ραπτόπουλο: Παππάς, Πέτσας, Σιαλμάς, Μπισμπίκης Β.
Άγραφα: Βούρτσας, Καββαδίας, Τσιγαρίδας, Μπισμπίκης Ι.

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ραπτόπουλο (Θανάσης Παπαδήμος): Παπαδήμος Θ., Αθανασίου(46΄ Σιαφάκας), Κοτούλας(83΄ Κολοκούρας), Σιαλμάς, Πέτσας, Λαθύρης, Μπισμπίκης Β., Παπαντζίμας(65΄ Ζαραΐδώνης), Παππάς, Γεωργαλής Θ.(46΄ Ροΐδης), Γεωργαλής Β.(57΄ Ξυραφάκης)

 

Άγραφα (Δημήτρης Κολλημένος): Νικοπολίδης, Καββαδίας, Τσιγαρίδας Α., Τόλης, Μπισμπίκης Ι., Ζευγουλάς, Καλτσής, Γενιτσαρόπουλος, Ζωχάκης, Καλύβας Κ.(83΄ λ.τρ Δροσίνης), Βούρτσας

 

Διαιτητής: Κώστας Αναγνώστου (ΣΔΠ Φθιώτιδας)

1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Διονύσης Αναγνωστόπουλος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 

































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος