Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Άγραφα-Ποταμιά 2-10

Με εντυπωσιακό τρόπο προκρίθηκε στον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣΕ η Ποταμιά που συνέτριψε τα Άγραφα με 10-2, κάνοντας ο,τι θέλοντας στο γήπεδο.

Ο ημιτελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Τετάρτη(12/4) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 4 το μεσημέρι. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, δυνατό αέρα και παρουσία 50 θεατών.

Τα Άγραφα υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κολλημένου έκαναν άσχημη εμφάνιση και γνώρισαν την πιο βαριά ήττα της ιστορίας τους. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν προσωρινά σε 1-1 με τον Παναγιώτη Κρασιά στο 9ο, όμως το ημίχρονο τους βρήκε στο 1-7. Το δεύτερο γκολ της ομάδας σημείωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Ανέστης Κοράκης.

Η Ποταμιά των Γιάννη Φλωράκη & Κώστα Γουλέτα έκανε την καλύτερη τους φετινή εμφάνιση, συνδυάζοντας ουσία και θέαμα. Δημιούργησαν σωρεία ευκαιριών σκοράροντας 10 φορές. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι: Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος(3), Μιχάλης Νούλας(2), Δημήτρης Καράμπελας(3),  Χρήστος Λέρης, και Αντώνης Λουβερδής . «Μελανό» σημείο τα εύκολα αμυντικά λάθη που έγιναν, που 1 από αυτά έφερε το γκολ της ισοφάρισης.

Η Ποταμιά θα αντιμετωπίσει στον τελικό κυπέλλου τον Αίολο. Οι ομάδας θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα για τα Play Off της Α΄ Ευρυτανίας σε μια εβδομάδα την Τετάρτη(19/4) σε εμβόλιμη αγωνιστική. Οι Μεγαλοχωρίτες θα παίξουν στο Ραπτόπουλο με την τοπική ομάδα και οι Αγραφιώτες απέναντι στον Αίολο.

 

50αδα θεατών

Η αναμέτρηση έγινε κάτω από ηλιοφάνεια δυνατό αέρα που δυσκόλευε τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών. Περίπου 50 θεατές είδαν τον δεύτερο και μοναδικό (Το ΑΠΟΚ-Αίολος κρίθηκε στα χαρτιά χωρίς αγώνα) ημιτελικό της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

 


Αντίπαλος με Αίολο

Οι Μεγαλοχωρίτες θα αντιμετωπίσουν στον τελικό της διοργάνωσης την ομάδα του Αίολου για μια ακόμη χρονιά.

 

Επιστροφή με πρωτάθλημα

Ποταμιά και Άγραφα θα αγωνιστούν εκ νέου σε μια εβδομάδα για τον πρωτάθλημα σε εμβόλιμη αγωνιστική κόντρα σε Δόξα Ραπτοπούλου και Αίολο αντίστοιχα.

 

Η καλύτερη εμφάνιση

Οι παίκτες του Μεγάλου Χωρίου έκαναν την καλύτερη τους εμφάνιση σε ένα ματς νοκ-άουτ που τους φέρνει στον τελικό του κυπέλλου.

 

Συντριβή Κατσαντώνη

Τα Άγραφα γνώρισαν την πιο βαριά ήττα της ιστορίας τους, δεχόμενα 10 γκολ. Μάλιστα έπαιξαν χωρίς τους μεσοεπιθετικούς Κώστα Καλύβα (Τραυματίας έμεινε στον πάγκο) και Χρήστο Γενιτσαρόπουλο.

 

Α΄ Μέρος

 

«7αρα» Ποταμιάς

Η Ποταμιά επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί και ήταν εντυπωσιακή προηγούμενη με σκορ 1-7. Αποχώρησε τραυματίας ο Αλέξανδρος Τόλης των γηπεδούχων.

 

Με το «καλημέρα»


 

Λιγότερα από 100 δευτερόλεπτα χρειάστηκαν για να προηγηθεί η ομάδα της Ποταμιάς, όταν ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος στο 2΄ κέρδισε το πέναλτι από την ανατροπή από τον τερματοφύλακα Κώστα Νικοπολίδη.Ο Δημήτρης Καράμπελας εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 0-1.

 


1-1 με Κρασιά


 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο ματς στο 9΄ όταν ο Χάρης Κουτσουπιάς έχασε την μπάλα από τον Σπύρο Ζευγούλα, που πάσαρε στον Παναγιώτη Κρασιά, ο οποίος σούταρε εύστοχα νικώντας τον Γιώργο Καραγκούνη για το 1-1. Ο σκόρερ των Αγράφων επανεμφανίστηκε μετά από δυο μήνες λόγω τραυματισμού.

 



Άμεση αντίδραση


 

Η Ποταμιά σε λιγότερο από 1 λεπτό επανάφερε την τάξη και προηγήθηκε εκ νέου όταν στο 10΄ ο Γιώργος Πλεξίδας με «40αρα» μπαλιά βρήκε τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο που στον τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα τον «νίκησε πάλι» για το 1-2.

 



Η σειρά των Λέρη & Καράμπελα


 

Η Ποταμιά σκόραρε στο 22΄ με κεφαλιά του Χρήστου Λέρη από την ασιστ του Βαγγέλη Αθανασόπουλου (1-3) και 4 λεπτά μετά ο Δημήτρης Καράμπελας με όμορφο δυνατό σουτ από πλάγια αριστερά μετά την μεταβίβαση του Δημήτρη Τρέκο ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-4

 



Δυο γκολ Νούλα


 

Ο ποιοτικός Μιχάλης Νούλας στο 37΄ με προβολή από σέντρα του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου σκόραρε το 1-5. Ενώ 3 λεπτά μετά την ασιστ του Χρήστου Λέρη με υποδειγματικό πλασέ από δεξιά πραγματοποίησε το 1-6.

 


Έδειξε τη κλάση του

 Η Ποταμιά ήταν ασταμάτητη και συνέχισε να σκοράρει και να επιτίθεται κατά ριπάς και στο 43΄ ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος έδειξε την κλάση του με πανέμορφη προσπάθεια απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του και σκόραρε με πλασέ το 1-7.

 



Οι καλύτερες φάσεις

2΄: Ο Γενιτσαρόπουλος ανατράπηκε από τον Νικοπολίδη, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Καράμπελας το εκτέλεσε εύστοχα, «γράφοντας» το 0-1.

9΄: Ο Ζευγουλάς έκλεψε από τον Κουτσουπιά, πάσαρε στον Κρασιά που μόνος απέναντι στον Καραγκούνη με σουτ στην αριστερή γωνία ισοφάρισε σε 1-1.

10΄: Ο Πλεξίδας με βαθιά μπαλιά από δεξιά στην «πλάτη» της άμυνας βρήκε τον Γενιτσαρόπουλο, που από κοντά με σουτ στην δεξιά γωνία του Κατσαντώνη έκανε το 1-2.

17΄: Ο Αθανασόπουλος σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Νούλα πέρασε πάνω από το τέρμα των Αγράφων.

22΄: Ο Αθανασόπουλος με όμορφη ενέργεια σέντραρε από αριστερά και ο Λέρης ανενόχλητος με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι στην δεξιά γωνία διαμόρφωσε το 1-3.

26΄: Ο Τρέκο βρήκε τον Καράμπελα που με δυνατό σουτ από πλάγια αριστερά στην δεξιά γωνία των Αγράφων πέτυχε το 1-4.

30΄: Ο Νούλας τροφοδότησε τον Γενιτσαρόπουλο, που πλάσαρε άουτ από το δεξί δοκάρι.

31΄: Ο Κουτσουπιάς έκανε το λάθος και ο Μπισμπίκης μόνος από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε έξω από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.

37΄: Ο Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από αριστερά και ο Νούλας με προβολή στο δεύτερο δοκάρι σημείωσε το 1-5.

40΄: Ο Λέρης βρήκε τον Νούλα,  που με όμορφο πλασέ από δεξιά σκόραρε το 1-6.

43΄: Εντυπωσιακή επέλαση του Γενιτσαρόπουλου και πλασέ στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων για το 1-7.

 

Β΄ Μέρος

 

Χωρίς σκοπιμότητες

Ανοιχτό ματς και χωρίς σκοπιμότητες έγινε στην επανάληψη με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 2-10.

 

Με Κρασιά στον πάγκο

Στο δεύτερο μέρος βρέθηκε στον πάγκο των Αγράφων και ο προπονητής Γιώργος Κρασιάς, καθώς και ο Γενικός Αρχηγός Παναγιώτης Ζωχάκης που απουσίαζαν λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

 

Ντεμπούτο Μπίκα


 

Για την Ποταμιά έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση ο Βασίλης Μπίκας, θερινό απόκτημα από την Ακαδημία.

 

«Χατ-τρικ» Γενιτσαρόπουλου

Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, όπως άφησε το πρώτο δηλαδή με γκολ. Στο 51΄ μετά την ασιστ του Δημήτρη Καράμπελα με σουτ πέτυχε το 1-8 σκοράροντας για 3η φορά στην αναμέτρηση.

 

Τον μιμήθηκε

Στο 54΄ ο Δημήτρης Καράμπελας με όμορφη προσπάθεια και σουτ έβαλε και αυτός το τρίτο προσωπικό του τέρμα στον ημιτελικό για το 1-9.

 



Μείωσε ο Κοράκης


 

Στο 67΄ ο Ταξιάρχης Καλύβας κέρδισε πέναλτι, όταν των έσπρωξε μέσα στην περιοχή ο Βασίλης Μπίκας. Ο Ανέστης Κοράκης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, μειώνοντας σε 2-9.

 


2-10 με Λουβερδή


 

Το δέκατο γκολ της Ποταμιάς σημείωσε στο 72΄ ο Αντώνης Λουβερδής με όμορφο σουτ στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας των γηπεδούχων.

 


Οι καλύτερες φάσεις

47΄: Ο Καλτσής βρήκε τον Καλύβα Τ., που σούταρε και ο Καραγκούνης απέκρουσε.

51΄: Ο Καράμπελας βρήκε τον Γενιτσαρόπολο που με σουτ στην δεξιά γωνία έκανε το 1-8.

54΄: Ο Καράμπελας με ατομική προσπάθεια και όμορφο σουτ έκανε το 1-9.

56΄: Σουτ του Γιαννακόπουλου μέσα από την περιοχή και δεξιά απέκρουσε σε κόρνερ ο Νικοπολίδης.

67΄: Ο Μπίκας έσπρωξε μέσα στην περιοχή τον Καλύβα Τ., με τον ρέφερι Αναγνώστου να καταλογίσει την παράβαση. Ο Κοράκης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι(2-9).

72΄: Ο Λουβερδής με έξοχο σουτ στο δεξί «Γ» της εστίας των Αγράφων έκλεισε τον χορό των τερμάτων για το τελικό 2-10.

83΄: Ο Καλύβας Τ. γύρισε στον Ζευγουλά που σε κενή εστία από γκολκίπερ σούταρε με τους αμυντικούς να αποκρούουν σε κόρνερ.

 

Κίτρινες Κάρτες

Πλεξίδας

 

Διακριθέντες

Άγραφα: -

Ποταμιά: Γενιτσαρόπουλος, Καράμπελας, Νούλας, Αθανασόπουλος

 

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Δημήτρης Κολλημένος): Νικοπολίδης, Ζαχαράκης, Κατσαρός Λ., Καλύβας Τ., Δροσίνης, Μπισμπίκης, Κοράκης, Τόλης(40΄ λ.τρ. Κρίντας), Κρασιάς(46΄ Τσιγαρίδας Η.), Ζευγουλάς, Καλτσής(68΄ Ζωχάκης)

 

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης & Κώστας Γουλέτας): Καραγκούνης(61΄ Χειλάς), Πλεξίδας, Αθανασόπουλος(61΄ Σαπούνης), Κουτσουπιάς Θ.(49΄ Μπίκας), Κατσαρής, Λουβερδής, Νούλας(54΄ Γιαννακόπουλος), Τρέκο, Λέρης(54΄ Τσάκνης), Γενιτσαρόπουλος, Καράμπελας

 

Διαιτητής: Κώστας Αναγνώστου (ΣΔΠ Φθιώτιδας)

1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΣΔΠ  Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 




















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος