Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Αίολος-Ποταμιά 2-0

Το 7ο πρωτάθλημα Ευρυτανίας της ιστορίας του πανηγυρίζει ο Αίολος, ο οποίος επικράτησε με γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο με 2-0 της Ποταμιάς.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Απριλίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 16:00. Ήταν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και έγινε με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες και παρουσία πλήθος κόσμου.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα συνέχισε την αήττητη πορεία του, έχοντας το απόλυτο νικών όλη τη σαιζόν. Με τέρματα των Δημήτρη Ρούσση στο 82΄ και Γιάννη Πιστιόλη στο 90΄ πήρε ένα ακόμη «τρίποντο», φτάνοντας στην κατάκτηση και του φετινού τίτλου. Το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία με 51 πόντους σχεδιάζει ήδη τα πλάνα του για τα Play Off ανόδου στη Γ΄ Εθνική, καθώς τα υπόλοιπα τρία ματς του στο τοπικό Ευρυτανίας δεν έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Η Ποταμιά των Γιάννη Φλωράκη και Κώστα Γουλέτα έπαιζε το τελευταίο της «χαρτί» για την υπόθεση-πρωτάθλημα και ήθελε μόνο νίκη για να διατηρηθεί «ζωντανή» στη διεκδίκηση του. Για ένα ακόμη ντέρμπι και φέτος δεν κατάφερε να αποσπάσει κάτι θετικό, επιχειρώντας να επιστρέψει στους τίτλους πλέον μέσω κυπέλλου. Οι Μεγαλοχωρίτες έμειναν στους 42 βαθμούς, τερματίζοντας 2οι.

Την Τετάρτη 26 Απριλίου θα διεξαχθεί η 4η αγωνιστική με τον Αίολο να αντιμετωπίζει το Ραπτόπουλο εκτός έδρας και να στέφεται και μαθηματικά πρωταθλητής. Η Ποταμιά αγωνίζεται στο Καρπενήσι με τα Άγραφα. Οι αγώνες του δευτέρου γύρου θα είναι τυπικής διαδικασίας.

 

«Παρών» ο κόσμος

Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περισσότεροι από 150 θεατές.

 



Πρωταθλητής και φέτος

Η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα αναδεικνύεται και φέτος πρωταθλήτρια, φτάνοντας στα 7 συνολικά και πανηγυρίζοντας το 2ο συνεχόμενο.  

 

1 βαθμός

Έναν βαθμό θέλει ο Αίολος στα εναπομείναντα τρία παιχνίδια, για να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, αφού ανέβηκε στο +9 από την Ποταμιά.

 

Άριστη επιλογή


 

Ο αξιολογημένος βοηθός διαιτητής 2ης κατηγορίας Χαράλαμπος Χλεμπογιάννης (Φωτογραφία) από τη Φωκίδα έκανε εξαιρετική διαιτησία, όπως και οι Ευρυτάνες βοηθοί Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος και Στέλιος Σώμαλης, δικαιώνοντας την επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ Ευρυτανίας. 4Ος διαιτητής ήταν ο Λάμπρος Κολοκώτσιος.

 


Γνώριμοι φίλοι

Το ματς παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο κυπελλούχος Φθιώτιδας με τον Ολυμπιακό Λαμίας Νίκος Λάππας, πρώην παίχτης του ΑΠΟΚ και της Ποταμιάς, καθώς και ο αδερφός του Γιάννης Λάππας, ποδοσφαιριστής του Αστέρα Σταυρού με παρουσία στον ΑΠΟΚ.

 


Γιόρτασαν στο γήπεδο

Από πλευράς Αιόλου εορτάζωντες ήταν οι ποδοσφαιριστές:  Γιώργος Παπανικολάου και Γιώργος Μπακογεώργος και από πλευράς Μεγαλοχωριτών οι παίχτες Γιώργος Καραγκούνης, Γιώργος Πλεξίδας, Θωμάς Σταμούλης και ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Γκορόγιας.

 

Οι αντίπαλοι στα μπαράζ

Ο Αίολος θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του στα Play Off ανόδου εκτός έδρας στις 14 Μαΐου απέναντι στην πρωταθλήτρια Εύβοιας Νέα Αρτάκη. Αντίπαλοι του θα είναι επίσης στο Καρπενήσι οι Κορωνίς Κοιλάδας (ΕΠΣ Αργολίδας), ΠΑΣ Κόρινθος (ΕΠΣ Κορίνθου), Ελλοπιακός (ΕΠΣ Βοιωτίας) και εκτός έδρας ο Απόλλων Ευπαλίου (ΕΠΣ Φωκίδας), καθώς και ο Περαμαϊκός (Δευτεραθλητής ΕΠΣ Πειραιά).

 

«Απόλυτο» Αιόλου

Καμία βαθμολογική απώλεια δεν έχει ως τώρα ο Αίολος, έχοντας κερδίσει στην κανονική διάρκεια την Ποταμιά άλλες δυο φορές με 2-1 και 1-0. Σε δυο χρόνια επίσης μετρά 7 νίκες στη σειρά επί της Ποταμιάς (5 στο πρωτάθλημα και 2 στο κύπελλο).

 

Στόχος το κύπελλο

H Ποταμιά θα διεκδικήσει το κύπελλο κόντρα στον Αίολο σε αγώνα που θα οριστεί εντός Μαΐου. Ο τελευταίος αγώνας μεταξύ των δυο ομάδων στις 7 Μαΐου θα είναι αδιάφορος βαθμολογικά.

 

«Λαβώθηκε» η Ποταμιά



 

 

 

 

 

 

Οι Μεγαλοχωρίτες «έχασαν» στο 45΄ τον Μιχάλη Νούλα (Φωτογραφία αριστερά) λόγω τραυματισμού και στο 63΄ τον Χρήστο Κατσαρή (Φωτογραφία δεξιά) για τον ίδιο λόγο. Ο Κατσαρής μέχρι εκείνη την ώρα ήταν εξαιρετικός ως κεντρικός αμυντικός.

 



Α΄ Μέρος

Χωρίς συγκινήσεις

Το πρώτο ημίχρονο δεν επεφύλασσε ιδιαίτερες συγκινήσεις, με του δυο διεκδικητές του τίτλου να μένουν στο 0-0.

 

Είσοδος σκύλου

Στο 32ο λεπτό ένας σκύλος έκανε την εμφάνιση του στον αγωνιστικό χώρο, με το ματς να διακόπτεται για δυο λεπτά και τον αμυντικό του Αιόλου Ηλία Καλύβα να τον απομακρύνει εκτός.

 




Καλύτερη στο 45΄


 

Η πιο αξιόλογη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκε στο 45΄ με τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο (Φωτογραφία) να σουτάρει άστοχα από αριστερά.

 


Οι καλύτερες φάσεις

30΄: Σέντρα του Φούκα από δεξιά, κεφαλιά του Ζαραβέλη κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καραγκούνη.

39΄: Χτύπημα φάουλ του Γενιτσαρόπουλου από πλάγια αριστερά πέρασε έξω από την εστία του Αιόλου.

45΄: Ο Πλεξίδας έβγαλε βαθιά μπαλιά, ο Γενιτσαρόπουλος κινήθηκε από αριστερά και σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καρανάσιου.

45΄+1΄: Απευθείας σουτ του Μπόνια εκτός περιοχής κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.

 

Β΄ Μέρος

Διαμορφώθηκε στο τέλος

Με δυο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Αίολος έφτασε στο τελικό 2-0, χωρίς το δεύτερο μέρος να περιλαμβάνει κάτι παραπάνω αξιόλογο.

 

Επιστροφή «Μούτς»


 

Ο 43χρονος Δημήτρης Ζαλοκώστας (Φωτογραφία) πραγματοποίησε την πρώτη του φετινή εμφάνιση με την Ποταμιά, επιστρέφοντας στην ενεργό δράση.

 

Γκολ τίτλου από τον Ρούσση


 

Ο πολύπειρος Δημήτρης Ρούσσης (Φωτογραφία) πέτυχε το 1-0 με κεφαλιά στο 82΄, μετά το χτύπημα φάουλ του Άγγελου Παχή. Ο πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής είχε πετύχει το νικητήριο τέρμα στον περυσινό τελικό κυπέλλου κόντρα στον ίδιο αντίπαλο.

 




Ζήτησε πέναλτι

Η Ποταμιά διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο 89΄, θεωρώντας ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ηλία Καλύβα  εντός περιοχής.

 

Επισφράγιση από «Τότι»


 

Τέσσερα λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, ο νεαρός Γιάννης Πιστιόλης (Φωτογραφία) μετά την ασίστ του Νίκου Καρακούση διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

 




Οι καλύτερες φάσεις

53΄: Ο Λέρης έκανε αλλαγή παιχνιδιού για τον Ζαλοκώστα, χαμηλό σουτ του οποίου από δεξιά απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Καρανάσιος.

57΄: Ο Ζαραβέλης πάσαρε στον Καρακούση, σουτ του τελευταίου μπλόκαρε ψηλά στο κέντρο της εστίας του ο πορτιέρο της Ποταμιάς.

70΄: Σέντρα του Μισύρη από αριστερά, σουτ του Ζαραβέλη κόντραρε στα σώματα.

74΄: Ο Παχής εκμεταλλεύτηκε λάθος του Γουλέτα και σούταρε διαγώνια, με τον Καραγκούνη να μπλοκάρει.

82΄: Χτύπημα φάουλ του Παχή από το κέντρο και δεξιά, ο Ρούσσης με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά στο αριστερό «παραθυράκι» του Καραγκούνη άνοιξε το σκορ (1-0).

90΄: Ο Καρακούσης πάσαρε στον Πιστιόλη, που με ωραία κίνηση και πλασέ στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς σημείωσε το 2-0.

 

Πανηγύρια τίτλου

Μετά τη λήξη του αγώνα οι νικητές γιόρτασαν την επιτυχία τους, που τους οδηγεί στην κατάκτηση του τίτλου και φέτος.

 



Κίτρινες Κάρτες

Μπόνιας, Λουβερδής, Γενιτσαρόπουλος

 

Διακριθέντες

Αίολος:  Καλύβας, Ρούσσης, Ζαραβέλης, Φούκας

Ποταμιά: Αθανασόπουλος, Κατσαρής

 

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Καρανάσιος, Φούκας, Μισύρης, Ρούσσης, Καλύβας, Παπανικολάου, Μπόνιας(86΄ Πιστιόλης), Παχής, Ζαραβέλης(74΄ Σκοπέτος), Καρακούσης, Τσούκας(55΄ Μπακαλίδης)

 

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης& Κώστας Γουλέτας): Καραγκούνης, Πλεξίδας, Αθανασόπουλος, Ξαγάρας, Κατσαρής(63΄ λ.τρ Γουλέτας), Λουβερδής, Νούλας(46΄ λ.τρ Ζαλοκώστας), Τρέκο, Λέρης, Γενιτσαρόπουλος, Καράμπελας(68΄ Σταμούλης Κ.)

 

Διαιτητής: Χαράλαμπος Χλεμπογιάννης (ΣΔΠ Φωκίδας)

1ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

2ο Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

4ος Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 













































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος