Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Ευρυτανικές συμμετοχές στο 1ο L’Etape Greece by Tour de France

 



 

 

Περισσότεροι από 650 ποδηλάτες από όλον τον κόσμο έλαβαν μέρος στη μεγάλη αθλητική γιορτή που τοποθέτησε την Αρχαία Ολυμπία στο βάθρο της παγκόσμιας ποδηλασίας!

Σε κλίμα γιορτής και με εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε το 1ο L’Etape Greece by Tour de France presented by SKODA, το Σάββατο 1η Απριλίου,  στον μυθικό και ιδιαίτερα συμβολικό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας. Ο κορυφαίος ποδηλατικός αγώνας με τη σφραγίδα του θρυλικού Tour de France, σε συνδιοργάνωση ΕΥ ΖΗΝ Greece και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αποτελεί πλέον σπουδαία προσθήκη στο αθλητικό καλεντάρι της χώρα μας, ενώ σηματοδοτεί μια ξεχωριστή στιγμή για την ποδηλασία στην Ελλάδα.

Στο 1ο L’Etape Greece, πάνω από 650 γυναίκες και άνδρες ποδηλάτες από όλον τον κόσμο δοκίμασαν τις αντοχές τους στο τερέν, ακολουθώντας μια απαιτητική κυκλική διαδρομή (The Race 150χλμ ή The Ride 75χλμ) γύρω από τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων με φόντο τη μαγευτική φύση της δυτικής Πελοποννήσου. Οι pioneers ποδηλάτες ξεπέρασαν τα όριά τους, συνδυάζοντας σωματική και ψυχική αντοχή, ταχύτητα, στρατηγική και, φυσικά, πάθος για το ποδήλατο. Σε αυτήν τους την προσπάθεια, καθοριστική ήταν η συμβολή των 100 εθελοντών που τους ενθάρρυναν κατά τη διάρκεια της διαδρομής και συνέβαλαν στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της μεγάλης ποδηλατικής διοργάνωσης σύμφωνα με τις υψηλές παγκόσμιες προδιαγραφές του Tour de France. Mεταξυ των συμμετεχόντων ήταν και δυο Ευρυτανες. Ο Γιάννης Στεροπουλος αναδείχτηκε 150ος με 03:11:48 και ο Κώστας Νικοπουλος 206ος με 03:30:16. Επιπλέον στον οικογενειακό αγώνα έλαβαν εκτός συναγωνισμού μέρος οι: Κώστας Νικοπουλος,  Κλεομενης Λαππας και Νικανδρα Κοτσιμπου.