Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Άγραφα-Αίολος 1-5

Πιστοποίησε την ανωτερότητα του ο πρωτοπόρος Αίολος, νικώντας με το ευρύ 5-1 τα Άγραφα.

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη(19/4) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 5.15. Ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας και έγινε κάτω από βροχόπτωση στο α΄ μέρος.

Τα Άγραφα του Δημήτρη Κολλημένου μετά την βαριά ήττα στον ημιτελικό κυπέλλου ανασυντάχτηκαν και βελτίωσαν αισθητά την αγωνιστική τους εικόνα. Με μαζική άμυνα επεδίωξαν να κρατήσουν το σκορ σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα. Το γκολ «της τιμής» πέτυχε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Ανέστης Κοράκης.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα συνέχισε απτόητος την αήττητη πορεία του στο πρωτάθλημα, κυριαρχώντας και φτάνοντάς σε μια ακόμη νίκη. Για τους νταμπλούχους Ευρυτανίας σκόραραν οι: Γιάννης Τσούκας (2), Άγγελος Παχής, Χριστόδουλος Μισύρης και Γιάννης Πιστιόλης. Ενώ δοκάρι είχε ο Γιάννης Τσούκας και ο Κώστας Μπόνιας με εκτέλεση πέναλτι.

Την επόμενη (3η) αγωνιστική τα Άγραφα θα αγωνιστούν το Σάββατο (22/4) με το Ραπτόπουλο, ενώ ο Αίολος θα παίξει την Κυριακή (23/4) με την Ποταμιά. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία είναι στην κορυφή με 48 βαθμούς, ενώ τα Άγραφα στην 3η θέση με 26 πόντους.

 

Με βροχή το α΄

Η αναμέτρηση των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας έγινε με βροχόπτωση στο α΄ μέρος και συννεφιά στην επανάληψη.

 


Δεύτερο γκολ

Η εστία του Νίκου Καρανάσιου «παραβιάστηκε» για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.

 

15λεπτη καθυστέρηση

Το ματς ξεκίνησε με 15λεπτη καθυστέρηση λόγω αργοπορίας του ιατρού αγώνα.

 

Δυο τραυματισμοί

Τα Άγραφα έκαναν δυο αναγκαστικές αλλαγές, καθώς έχασαν λόγω μυϊκού τραυματισμού στο α΄ μέρος τον αριστερό μπακ Ανδρέα Φύκα και λόγω σοβαρού τραυματισμού στο πόδι στο β΄ μέρος του κεντρικού αμυντικού Παναγιώτη Δροσίνη.

 


Α΄ Μέρος

 

Μπροστά με +4

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι του Προφήτη Ηλία προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με 0-4

 

Δυο γρήγορα τέρματα


 

Μόλις στο 14΄ ο Αίολος είχε ήδη σκοράρει δυο φορές παίρνοντας από νωρίς σημαντικό προβάδισμα νίκης. Στο 6΄μετά το γύρισμα του Νίκου Καρακούση από αριστερά, ο Γιάννης Τσούκας (Φωτογραφία) με σουτ από τα όρια της περιοχής πέτυχε το 0-1. 8 λεπτά έπειτα ξανά ο αφύλακτος Γιάννης Τσούκας από κοντά με κεφαλιά διαμόρφωσε το 0-2 μετά την σέντρα του Χριστόδουλου Μισύρη.

 





Έψαξε το χατ-τρικ

Στο 17΄ το όμορφο σουτ του Γιάννη Τσούκα εκτός περιοχής σταμάτησε στην ρίζα της δεξιάς δοκού του Κώστα Ιωάννου.

 

Βρήκε δίχτυα


 

O Άγγελος Παχής (Φωτογραφία) στο 34΄ μετά την ασιστ του Νίκου Καρακούση σκόραρε με έξοχο σουτ, «γράφοντας» το 0-3.

 


4ο με Μισύρη



 

 

 

 

 

 

Στο 35΄ ο Αίολος κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Γιάννη Τσούκα από τον Βαγγέλη Μάκκα. Ο Κώστας Μπόνιας (Φωτογραφία Αριστερά) εκτέλεσε το πέναλτι, ο Κώστας Ιωάννου απέκρουσε στην δεξιά του γωνία, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Χριστόδουλος Μισύρης (Φωτογραφία Δεξιά) με νέα προσπάθεια και σουτ διαμόρφωσε το 0-4.

 



Οι καλύτερες φάσεις

6΄: Ο Καρακούσης σέντραρε από αριστερά και ο Τσούκας με σουτ από το ύψος της περιοχής και κακή εκτίμηση του τερματοφύλακα Ιωάννου πέτυχε το 0-1.

10΄: Ο Μισύρης σέντραρε από αριστερά και την κεφαλιά του Παχή μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

12΄: Σουτ του Παχή απέκρουσε ο Ιωάννου.

14΄: Ο Μισύρης σέντραρε από αριστερά και ο Τσούκας από κοντά αφύλακτος εύκολα με κεφαλιά πέτυχε το 0-2.

17΄: Σουτ του Τσούκα εκτός περιοχής κατέληξε στην ρίζα της δεξιάς δοκού των Αγράφων.

20΄: Σουτ του Μπόνια εκτός περιοχής πέρασε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.

34΄: Ο Καρακούσης πάσαρε στον Παχή, που με ωραίο σουτ στην δεξιά γωνία του Ιωάννου πέτυχε το 0-3.

35΄: Ο Τσούκας ανατράπηκε από τον Μάκκα, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Μπόνιας το εκτέλεσε ο Ιωάννου απέκρουσε η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μπόνιας πήρε το ριμπάουντ σκοράροντας με πλασέ για το 0-4.

37΄: Ο Μισύρης έδωσε στον Τσούκα που σούταρε και ο πορτιέρο των Αγράφων μπλόκαρε.

41΄: Ο Τσούκας σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Μισύρη έφυγε άουτ.

 

Β΄ Μέρος

 

Κατέβασε στροφές

Ο Αίολος έκανε συντήρηση δυνάμεων εν όψει της συνέχειας του στα Play Off, με τις ομάδες να σκοράρουν από μια φορά για το τελικό 1-5. Μάλιστα ο Δημήτρης Τσιγαρίδας έκανε 5 αλλαγές στην ανάπαυλα.

 

«Γκολάρα» Πιστιόλη


 

Το πιο θεαματικό γκολ της συνάντησης σημειώθηκε στο 68΄ όταν ο Γιάννης Πιστιόλης με πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο αριστερό «Γ» της εστίας των γηπεδούχων ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 0-5.

 



Το γκολ της τιμής


 

Η ομάδα των Αγράφων κέρδισε πέναλτι στο 75΄ σε σπρώξιμο του Δημήτρη Ρούσση στον Θωμά Τσίπρα. Ο Ανέστης Κοράκης (Φωτογραφία) με υποδειγματική εκτέλεση στην αριστερή γωνία του Νίκου Καρανάσιου μείωσε στο τελικό 1-5. Μια εβδομάδα πριν ο Κοράκης είχε σκοράρει με τον ίδιο τρόπο και στο παιχνίδι κυπέλλου με την Ποταμιά.

 



Οι καλύτερες φάσεις

46΄: Σουτ του Παχή από τα όρια της περιοχής έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι.

53΄: Ο Ζαχαράκης έκανε σέντρα-σουτ από δεξιά ο Καρανάσιος απέκρουσε ασταθώς και στην επαναφορά η προβολή του Τσίπρα αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα του Αίολου.

68΄: Ο Πιστιόλης με εντυπωσιακό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» των Αγράφων για το 0-5.

70΄: Ο Πιστιόλης σέντραρε από αριστερά και το εξ επαφής σουτ του Μπακαλίδη χωρίς πίεση μπλόκαρε σωτήρια ο Ιωάννου.

75΄: Ο Τσίπρας κέρδισε πέναλτι από σπρώξιμο του Ρούσση. Ο Κοράκης το εκτέλεσε εύστοχα, σουτάροντας στην αριστερή γωνία για το τελικό 1-5.

 

Κίτρινες Κάρτες

Καββαδίας, Μάκκας, Ίβρος

 

Διακριθέντες

Άγραφα: -

Αίολος: Παχής, Τσούκας, Μισύρης, Μπόνιας

 

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Δημήτρης Κολλημένος): Ιωάννου, Καββαδίας, Φύκας(28΄ λ.τρ. Τσιγαρίδας Α.), Δροσίνης(61΄ λ.τρ. Ζωχάκης), Μάκκας, Κοράκης, Ζευγουλάς, Ζαχαράκης, Καλύβας Κ., Τσίπρας, Καλτσής

 

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Καρανάσιος, Φούκας(46΄ Μπακογεώργος), Μισύρης(46΄ Πιστιόλης), Ρούσσης, Καλύβας Η., Παπανικολάου, Μπόνιας(46΄ Σκοπέτος), Παχής, Ζαραβέλης(46΄ Ίβρος), Καρακούσης(46΄ Μπακαλίδης), Τσούκας

 

Διαιτητής: Θοδωρής Κατσαρός (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΣΔΠ  Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος