Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Δανιήλ στη “Δίκη”: «Δεν ξεκινούν του χρόνου ερασιτεχνικά πρωταθλήματα αν δεν αλλάξει ο Νόμος»


Αναφορά στο Μητρώο και την προσωρινή “ανακωχή” που έχει γίνει επειδή η ΕΠΟ σεβάστηκε τα ερασιτεχνικά σωματεία, έκαν χθες το βράδυ στην τηλεοπτική εκπομπή “Δίκη” στο Open, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της Ομοσπονδίας Άγγελος Δανιήλ.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι αν δεν αλλάξει ο Νόμος για το Μητρώο και δεν αρθεί η απαγόρευση συμμετοχή των ομάδων, τότε δεν θα ξεκινήσει κανένα ερασιτεχνικό πρωτάθλημα τη νέα σεζόν:

«Στην Ελλάδα δυστυχώς το αιώνιο πρόβλημα είναι ότι οι κυβερνήσεις εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο και βλέπετε το αποτέλεσμα. Ξέρετε ότι 220 ερασιτεχνικά σωματεία δεν παίζουν ποδόσφαιρο; Όσο επικαλούμαστε την πολιτική δυστυχώς αυτά θα είναι τα αποτελέσματα. Εγώ ξέρω ότι υπήρχε μία απεργία και σταμάτησε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, επανήλθαμε γιατί σεβαστήκαμε τις ομάδες. Με αυτό που ξέρω εγώ με απόφαση είναι ότι αν το καλοκαίρι αυτός ο Νόμος δεν αρθεί ως προς τη συμμετοχή των ομάδων, την επόμενη σεζόν δεν θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Αυτό ξέρω από μέσα, σαν πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας για μένα είναι ξεκάθαρο. Δεν μιλάω για αθέμιτη παρέμβαση σε όρους χρηματοδότησης και εποπτικού ελέγχου αλλά για επεμβάσεις στις προκηρύξεις πρωταθλημάτων, που το Κράτος αποφασίζει ποιος θα παίξει ποδόσφαιρο. Τις αναδιαρθρώσεις. Αν το σωματείο δεν είναι στο Μητρώο δε θα παίξει ποδόσφαιρο. Επιτρέψτε αυτό να το κάνει το ποδόσφαιρο».

ΠΗΓΗ: ilia.news