Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Π.Α.Κ.-Πρωτέας Λαμίας 41-102

Βαριά εντός έδρας ήττα με 41-102 από τον πρωτοπόρο Πρωτέα Λαμίας γνώρισε η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης.

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 12:00. Ήταν στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου συμμετέχοντας με αρκετές ελλείψεις έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ με μεγάλη διαφορά και η συνέχεια ήταν διαδικαστική. Η ομάδα της Ευρυτανίας έχει 1 νίκη και 5 ήττες, μη καταφέρνοντας να συνεχίσει στην επόμενη φάση. Ο Δημήτρης Μαυραγάνης με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα.

Ο Πρωτέας του Αποστόλη Λαχανά είχε ουσία και θέαμα, φτάνοντας εύκολα στο εκτός έδρας «διπλό». Το συγκρότημα της Λαμίας θα διεκδικήσει την άνοδο στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση μετά το 2 στα 2. Λούβαρης και Γιάνναρος σημείωσαν από 17 πόντους.

Για την επόμενη (8η) αγωνιστική την Κυριακή 2 Απριλίου η Πανευρυτανική θα παίξει με τον Άτλαντα, ενώ ο Πρωτέας αντιμετωπίζει τον Άρη Βελουχιώτη.

 

Το έβγαλε μόνος του

Ο Θανάσης Χουσιάδας (Φωτογραφία) σφύριξε μόνος του το παιχνίδι, καθώς δεν ορίστηκε δεύτερος διαιτητής.

 


Πρώτος ο Μαυραγάνης


 

Με 18 πόντους τελείωσε το ματς ο Δημήτρης Μαυραγάνης (Φωτογραφία) της Πανευρυτανικής, ενώ 12 «έγραψε» ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

 

«Απόλυτο» Πρωτέα

Η ομάδα του Αποστόλη Λαχανά, πρώην προπονητής των Φαλάρων έχει 5 νίκες σε ισάριθμες συναντήσεις. Είχε κερδίσει στο Καρπενήσι και τον Άτλαντα με 55-57 στην πρεμιέρα. Την πρόκριση στη 2η φάση κερδίζουν τρεις ομάδες, με τους Πρωτέα και Άτλαντα να έχουν κατοχυρώσει τις δυο πρώτες θέσεις.

 


Σε υψηλά επίπεδα



 

 

 

 

 

 

Ο έμπειρος Λούβαρης (Φωτογραφία αριστερά) και ο Γιάνναρος (Φωτογραφία δεξιά) σημείωσαν από 17 πόντους ο καθένας. Ο δεύτερος πέτυχε και δυο τρίποντα.

 



Σκόραραν όλοι

Και οι 12 αθλητές που έπαιξαν για τους Λαμιώτες βρήκαν τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι.

 

Εκτός πρόκρισης

Παρά το καλό της ξεκίνημα στο πρωτάθλημα η Πανευρυτανική δεν είχε ανάλογη συνέχεια, μετρώντας πέντε σερί ήττες. Σε αυτό συντέλεσαν και οι απουσίες των: Θοδωρή Τάκη, Γιώργου Λάνη και Κώστα Αρσενίου.

 

Σταθερά παρούσα

 Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου με βοηθό τη Δήμητρα Τσούμα συμμετέχει για μια ακόμη φορά στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ, δίνοντας μεγάλο χρόνο συμμετοχής σε νεαρά παιδιά. Φέτος η Πανευρυτανική δεν έλαβε μέρος σε κάποιο πρωτάθλημα υποδομών της ΕΣΚΑΣΕ.

 

Άπιαστοι οι Λαμιώτες

Μια εντυπωσιακή αρχή έκανε ο Πρωτέας στο α΄ δεκάλεπτο, προηγούμενος με 8-28.

 

Συνέχισε ακάθεκτος

Το ημίχρονο έληξε με 19-48 υπέρ των φιλοξενούμενων. Πέτυχαν ένα επιμέρους 11-20 στο δεύτερο δεκάλεπτο.

 

Ανέβαινε συνεχώς

Η Φθιωτική ομάδα σημείωσε ένα επιμέρους 8-27 στο τρίτο δεκάλεπτο και ανέβασε το σκορ στο 41-102.

 

«100αρα» νικητών

Μετά από ένα 14-27 (επιμέρους) το συγκρότημα του Αποστόλη Λαχανά έφτασε στο τελικό +61 (41-102).

 

Τα δεκάλεπτα

8-28, 19-48, 27-75, 41-102

 

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Ρουμελιώτης Π. 12, Πιπέρας, Λακιώτης 1, Ρουμελιώτης Β. 2, Γραμματίκας, Μαυραγάνης 18, Ευθυμίου Α., Τσάνε 8

 

Πρωτέας Λαμίας (Αποστόλης Λαχανάς): Κατσαούνος 13(2), Γιάνναρος 17(2), Σπανέας 4, Αλεξίου 4, Παπαναγιώτου 4, Κοσμάς 10(2), Αγραφιώτης 8, Κοντογιώργος 8, Μελέτης 10, Καντεμάνης 8, Μπάκας 3(1), Λούβαρης 17

 

Διαιτητής: Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος& Γιάννης Χαντζόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 





















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος