Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

ΠΑΟΚ-Ποταμιά 1-10

Η Ποταμιά με πολλά νέα πρόσωπα στην σύνθεση της νίκησε με 1-10 τον ΠΑΟΚ , που έπαιζε με 9 παίκτες.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (18/3) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και παρουσία λιγοστών θεατών.

Ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Χρυσαφόπουλου αγωνίστηκε ξανά με σωρεία αγωνιστικών προβλημάτων, πολλές απουσίες και με 9 παίκτες σε όλη την διάρκεια του ματς. Ο Κώστας Ρουμελιώτης στο 66΄ πέτυχε το «γκολ της τιμής» μειώνοντας προσωρινά σε 1-8. Μετράει ήττες εντός γηπέδου σε όλα τα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί.

Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη με πολλά νέα πρόσωπα και άκρως ανανεωμένη επέστρεψε στα νικηφόρα αποτέλεσμα μετά την ήττα από τον Αίολο και παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο σκόραρε συνολικά 10 φορές. Τα γκολ πέτυχαν οι: Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος(4), Κώστας Σταμούλης(2), Θωμάς Σταμούλης, Αργύρης Τσάκνης, Γιώργος Καλύβας και Γιάννης Λάππας(Αυτογκόλ). Η Ποταμιά είχε και τρεις δοκάρια σε προσπάθειες των: Αργύρη Τσάκνη, Κώστα Σταμούλη και Βαγγέλη Αθανασόπουλο.

Την επόμενη (14η) αγωνιστική ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται με τον ΑΠΟΚ, ενώ η Ποταμιά θα κερδίσει στα χαρτιά με 3-0 τον Τυμφρηστό. Οι Μεγαλοχωρίτες είναι δεύτεροι με 33 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ 7ος με 6.

 

Ανοιξιάτικος καιρός

Η συνάντηση έγινε κάτω από ηλιοφάνεια καλές καιρικές συνθήκες και προσέφερε όμορφο θέαμα στους θεατές που την παρακολούθησαν.

 

Επιστροφή στις νίκες

Η Ποταμιά μετά την δεύτερη ήττα της σε ισάριθμα ματς από τον Αίολο επέστρεψε στις νίκες, βγάζοντας αντίδραση και έχοντας και αέρα ανανέωσης. Ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην κανονική διάρκεια και θα φτάσει τους 36 βαθμούς, ξεκινώντας τα Play Off με -6 από τον Αίολο (Εφόσον επιβληθεί της Ακαδημίας).

 

Με 9 σε όλο το 90λεπτο

Ο φιλότιμος ΠΑΟΚ για ακόμη μια φορά φέτος αντιμετωπίζει τεράστιο ποσοτικό πρόβλημα σε ποδοσφαιριστές. Έπαιξε σε όλο το ματς με 9 παίκτες. Απομένει ένα ματς απέναντι στο Βελούχι για την ολοκλήρωση της σαιζόν, μη καταφέρνοντας ως τώρα να αποσπάσει βαθμό εντός γηπέδου.

 

Διψήφιο αριθμό ξανά

Ο «δικέφαλος» δέχτηκε για δεύτερο φετινό παιχνίδι διψήφιο αριθμό τερμάτων.

 

Α΄ Μέρος

 

5 γκολ-3 δοκάρια

Η ομάδα του Μεγάλου Χωριού από το 20΄εώς το 39΄ σκόραρε 5 γκολ για το 0-5, ενώ είχε και τρία δοκάρια.

 

Δυο δοκάρια για Ποταμιά

Η Ποταμιά μπήκε δυνατά στο ματς και είχε στο 6΄ δοκάρι με κεφαλιά του Αργύρη Τσάκνη και στο 9΄ νέα κεφαλιά στο δοκάρι από τον Κώστα Σταμούλη. Και στις δυο περιπτώσεις η μπάλα έφτασε στους ποδοσφαιριστές από το αριστερό πόδι του Βαγγέλη Αθανασόπουλου.

 

Δίλεπτο τερμάτων

Στο 20΄ ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος τροφοδότησε τον Κώστα Σταμούλη που από κοντά έκανε το 0-1. Δυο λεπτά μετά ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος χρίστηκε σκόρερ μετά την κεφαλιά του Θωμά Σταμούλη εξ επαφής έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

 



Τρίτο με Κ. Σταμούλη


 

Ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) με όμορφο σουτ εκτός περιοχής στο 27΄ σκόραρε το 3ο τέρμα της ομάδας του. Ο «Σταμ» ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 8 τέρματα.

 


«Τρίτωσαν» τα δοκάρια


 

Στο 33΄ σουτ του Βαγγέλη Αθανασόπουλου (Φωτογραφία) εκτός περιοχής σταμάτησε για τρίτη φορά στα δοκάρια του ΠΑΟΚ, αυτή την φορά στο οριζόντιο.

 

Στο 0-5 ο δείκτης


 

Ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 0-5 χάρις το γκολ του Θωμά Σταμούλη (Φωτογραφία) στο 34΄ και το διαγώνιο σουτ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου στο 39ο λεπτό. Ο νεαρός έφτασε τα 6 γκολ.

 



Οι καλύτερες φάσεις

6΄: Ο Αθανασόπουλος σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Τσάκνη Α. σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Κουρλού.

9΄: Σουτ του Σαπούνη από δεξιά απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ. Το κόρνερ εκτέλεσε από αριστερά ο Αθανασόπουλος και η κεφαλιά του Σταμούλη Κ. σταμάτησε στην ρίζα της αριστερής δοκού.

15΄: Κοντινό σουτ του Σταμούλη Θ. απέκρουσε ο Κουρλός.

16΄: Σουτ του Γενιτσαρόπουλου από δεξιά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ.

17΄: Ο Λέρης έδωσε στον Γενιτσαρόπουλ,  που από κοντά σούταρε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.

20΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έδωσε στον Σταμούλη Κ., που με κοντινό σουτ πέτυχε το 0-1.

22΄: Ο Αθανασόπουλος σέντραρε από αριστερά, ο Σταμούλης Θ. πήρε την κεφαλιά και ο Γενιτσαρόπουλος εύκολα εξ επαφής με πλασέ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα (0-2).

27΄: Ο Σταμούλης Κ. με ξαφνικό δυνατό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του ΠΑΟΚ για το 0-3.

32΄: Σουτ του Σταμούλη Κ. απέκρουσε σε κόρνερ ο Κουρλός.

33΄: Ο Αθανασόπουλος σούταρε εκτός περιοχής και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

34΄: Σουτ του Γενιτσαρόπουλου απέκρουσε ο Κουρλός και στην επαναφορά ο Σταμούλης Θ. με σουτ διαμόρφωσε το 0-4.

39΄: Ο Γενιτσαρόπουλος με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του «δικεφάλου» για το 0-5.

44΄: Ο Λέρης γύρισε από αριστερά και σουτ του Σταμούλη Θ. απέκρουσε ο Κουρλός.

 

Β΄ Μέρος

 

Φορ ο Καλύβας

Η έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου βρήκε τον Γιώργο Καλύβα στην επιθετική γραμμή της ομάδας του, με τον Κώστα Χειλά να αγωνίζεται στον «1», παίρνοντας την θέση του Χάρη Κουτσουπιά.

 

Ακόμη 5

Η Ποταμιά με 5 ακόμη τέρματα στην επανάληψη έφτασε τα δέκα συνολικά για το 1-10.

 

Αυτογκολ Λάππα


 

Ο έμπειρος αμυντικός του ΠΑΟΚ Γιάννης Λάππας (Φωτογραφία) στο 47΄ έκανε προσωπικό λάθος και μετά το γύρισμα του Γιώργου Καλύβα έστειλε άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-6.

 


0-7 με τον Αργύρη


 

Ο Αργύρης Τσάκνης (Φωτογραφία/Αγωνίστηκε αντίπαλος με τον αδερφό του Γιάννη) στο 53΄ σημείωσε το 7ο γκολ των φιλοξενούμενων αφού μετά την ασιστ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου έυκολα με κοντινή προβολή σκόραρε το 0-7.

 

Σκόραρε ο γκολκίπερ


 

Τις αρετές του και εντός γηπέδου έδειξε ο γκολκίπερ Γιώργος Καλύβας (Φωτογραφία) που βρήκε δίχτυα στο 55΄ μετά την σέντρα του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου με κοντινό σουτ έκανε το 0-8. Ο Καλύβας έχει σκοράρει και κατά το παρελθόν, αγωνιζόμενος εκτός εστίας.

 


Το γκολ της τιμής


 

Ο Κώστας Ρουμελιώτης (Φωτογραφία) στο 66΄ μετά από όμορφη προσπάθεια και άψογο πλασέ σκόραρε το «γκολ της τιμής» για τον ΠΑΟΚ μειώνοντας στο 1-8.

 

 

«Καρέ» Γεν

 


Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτγραφία) σκόραρε 4 φορές συνολικά στο ματς, αφού στο 68΄ μετά το 1-2 με τον Χρήστο Λέρη με σουτ έκανε το 1-9. Ενώ στο 71΄με ατομική ενέργεια και πλασέ σκόραρε το 10ο γκολ της Ποταμιάς για το τελικό 1-10. Ο «Πελέ» έφτασε τα 18 γκολ και δεύτερος είναι ο Νίκος Καρακούσης του Αιόλου με 14, ο οποίος έχει ένα ακόμη παιχνίδι.

 


Οι καλύτερες φάσεις

47΄: Ο Καλύβας Γ. γύρισε από δεξιά και ο Λάππας άθελα του πέτυχε αυτογκόλ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (0-6).

51΄: Ο Λέρης πάσαρε στον Τσάκνη Α., που σούταρε άουτ.

53΄: Ο Γενιτσαρόπουλος γύρισε από δεξιά και ο Τσάκνης Α. με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το 0-7.

55΄: Ο Γενιτσαρόπουλος σέντραρε και ο Καλύβας εξ επαφής με προβολή σημείωσε το 0-8.

65΄: Σουτ του Γενιτσαρόπουλου μπλόκαρε ο Κουρλός.

66΄: Ο Ρουμελιώτης μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με υποδειγματικό πλασέ μείωσε σε 1-8.

68΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έπαιξε όμορφα το 1-2 με τον Λέρη και με σουτ από το ύψος του πέναλτι διαμόρφωσε το 1-9.

70΄: Σουτ του Αθανασόπουλου από καλή θέση πέρασε μόλις έξω από το δεξί «Γ» του ΠΑΟΚ.

71΄: Ο Γενιτσαρόπουλος με ατομική ενέργεια και πλασέ σημείωσε το τελικό 1-10.

 

Κίτρινες Κάρτες

-

 

Διακριθέντες

ΠΑΟΚ: Κουρλός

Ποταμιά: Γενιτσαρόπουλος, Αθανασόπουλος, Σταμούλης Κ., Σαπούνης

 

Συνθέσεις Ομάδων

ΠΑΟΚ (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Κουρλός, Μουτσούλας, Γενιτσαρόπουλος, Λάππας, Τσάκνης Ι., Μαστρογιάννης, Ρουμελιώτης, Φούκας, Μπαλωμένος

 

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας, Σαπούνης, Μαντζιούτας, Λέρης, Κατσαρής, Κουτσουπιάς(46΄ Χειλάς), Σταμούλης Θ., Αθανασόπουλος, Σταμούλης Κ., Τσάκνης Α., Γενιτσαρόπουλος

 

Διαιτητής: Θοδωρής Κατσαρός (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΣΔΠ  Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 




















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος