Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Ραπτόπουλο-Ακαδημία 1-0

Νίκη 4αδας για την παθιασμένη Δόξα Ραπτοπούλου που επιβλήθηκε με 1-0 της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Μαρτίου στο γήπεδο Ραπτοπούλου, αρχίζοντας στις 12:30. Ήταν εξ αναβολής στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, με τις δυο ομάδες να έχουν ελάχιστες αγωνιστικές διαφορές.

Το Ραπτόπουλο παρουσιάζει εξαιρετική αγωνιστική εικόνα στα τελευταία παιχνίδια, φτάνοντας σε ένα ακόμη νικηφόρο αποτέλεσμα, τρίτο στη σειρά. Πλέον η Δόξα πέρασε στην 4η θέση με 19 πόντους και κρατά την «τύχη» στα χέρια της όσον αφορά την πρόκριση στα Play Off. Ο Αποστόλης Παππάς με γκολ στο 49΄ χάρισε τους πολύτιμους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

Η Ακαδημία των Δημήτρη Αντωνίου και Χρήστου Καλαμπάκα ηττήθηκε σε ένα σημαντικό παιχνίδι για την εξέλιξη της εισόδου στα μπαράζ. Ωστόσο να σημειωθεί πως η νεανικότερη ομάδα της κατηγορίας (Όλοι οι ποδοσφαιριστές της είναι κάτω των 18) έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και στο φετινό πρωτάθλημα, με το αποτέλεσμα να έχει δευτερεύουσα σημασία. Δοκάρι είχε στο β΄ μέρος με απευθείας κόρνερ ο Κώστας Παλαιολόγος. Οι πιτσιρικάδες έμειναν στην 5η θέση με 16 πόντους.

Για την τελευταία (14η) αγωνιστική της κανονικής διάρκειας η Δόξα θα υποδεχτεί τα Άγραφα, ενώ η Ακαδημία αντιμετωπίζει τον Αίολο. Οι δυο αγώνες θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Απριλίου.

 

Αιρετοί& ΕΠΣ  στην κερκίδα

Το παιχνίδι παρακολούθησαν περίπου 40 θεατές. Μεταξύ αυτών ο Αντιδήμαρχος Αγράφων Ηλίας Μάκκας και ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θεόδωρος Μπαμπαλής. Παρόντες και οι εκπρόσωποι της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαδήμος και Βασίλης Στασινός, ενώ ο Δήμος Μπράζιας εκτέλεσε χρέη παρατηρητή αγώνα. 


 

Ημίωρη καθυστέρηση

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με 30 λεπτά καθυστέρηση λόγω αργοπορίας της ιατρού αγώνα.

 

Μόλις 11

Το Ραπτόπουλο συμμετείχε με μόλις 11 ποδοσφαιριστές. Μάλιστα κατέβηκε χωρίς προπονητική υποστήριξη και με τον Πρόεδρο Θανάση Παπαδήμο στον πάγκο.

 


Η «μάχη» των μπαράζ

Με δεδομένο ότι η Ακαδημία θα ηττηθεί από τον Αίολο και θα επικρατήσει του Βελουχίου, θα φτάσει στους 19 πόντους. Συνεπώς το παιχνίδι Ραπτόπουλο-Άγραφα θα κρίνει την 4η θέση. Με νίκη η ισοπαλία η Δόξα μπαίνει στα μπαράζ (Θα έχει 22 ή 20 πόντους), ενώ με «διπλό» των Αγράφων, Ραπτόπουλο και Ακαδημία ισοβαθμούν στους 19 πόντους. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα είχε λήξει με 2-1 υπέρ της Ακαδημίας και του δεύτερου με 1-0 υπέρ της Δόξας, με τις δυο ομάδες να έχουν μοιρασμένα αποτελέσματα και ίδιο αριθμό τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια. Εκτός 4αδας έμεινε και μαθηματικά ο ΑΠΟΚ.

 

Ταξίδι Ακαδημίας

Η Ακαδημία που ταξίδεψε με οργανωμένη μετακίνηση αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι στη Δυτική Ευρυτανία. Πριν αρκετά χρόνια είχε παίξει για τη Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας στο γήπεδο της Δομνίστας με τον Κεραυνό Κρικέλλου.

 

Ντεμπούτο Κεχριμπάρη


 

Την πρώτη του παρουσία με την Ακαδημία πραγματοποίησε ο Ανέστης Κεχριμπάρης (Φωτογραφία), ο οποίος έκλεισε τα 14 του χρόνια και ξεχώρισε στο κέντρο της άμυνας.

 

Α΄ Μέρος

Ισορροπημένο ημίχρονο

Το πρώτο 45λεπτο ήταν ισορροπημένο και έληξε ισόπαλο με 0-0.  

 

Ευκαιρία «αιφνιδιασμού»


 

Μόλις στο 4΄ η Ακαδημία απώλεσε μεγάλη ευκαιρία, με τον Κώστα Παλαιολόγο (Φωτογραφία) να σουτάρει άουτ μετά το λάθος του Νίκου Ροΐδη.

 

Οι καλύτερες φάσεις

4΄: Ο Παλαιολόγος εκμεταλλεύτηκε λάθος του Ροΐδη, αλλά σούταρε από πλεονεκτική θέση άουτ.

9΄: Διαγώνιο σουτ του Μουρτογιάννη από αριστερά κατέληξε μόλις άουτ από την εστία του Παπαδήμου.

18΄: Ο Μουρτογιάννης επιχείρησε σουτ από τον άξονα, το οποίο απέκρουσε με τις γροθιές ο κίπερ τη Δόξας.

26΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπισμπίκη, κεφαλιά-πάσα του Πέτσα στον Παπαντζίμα, που από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά.

29΄: Χτύπημα φάουλ του Σιαλμα, κεφαλιά του Παπαντζίμα πέρασε άουτ από την εστία του Κοτσιμπού.

34΄: Σουτ του Κοτούλα εντός περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.

 

Β΄ Μέρος

«Χαμογέλασε» η Δόξα

Η ομάδα της Δόξας κατάφερε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, κρατώντας ως το τέλος το υπέρ της αποτέλεσμα.

 

Γκολ νίκης με Παππά


 

Μόλις στο 4ο λεπτό της επανάληψης, ο ταλαντούχος Αποστόλης Παππάς (Φωτογραφία) με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Λάμπρου Παπαντζίμα σημείωσε το τελικό 1-0. Λίγο αργότερα ο Δήμος Ξυραφάκης νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Θεοδόση Κοτσιμπό, ενώ σημαντική ευκαιρία απώλεσε και ο Σωκράτης Ζαραΐδώνης, που έκανε και το ντεμπούτο με τη μικτή Κ16 της ΕΠΣΕ Ευρυτανίας.

Ο σκόρερ να σημειωθεί πως είναι γιός του Γιώργου Παππά, άλλοτε αρχισκόρερ με τη φανέλα του Απεραντιακού, που ολοκλήρωσε την καριέρα του στη Δόξα.

 

Προσπάθειες Ακαδημίας


 

Η ομάδα των Αντωνίου-Καλαμπάκα είχε δοκάρι στο 61΄ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κώστα Παλαιολόγου, ενώ δυο φορές ο Αλέξανδρος Κοτρώνης (Φωτογραφία) δεν κατάφερε να σημειώσει το γκολ της ισοφάρισης.

 

Οι καλύτερες φάσεις

49΄: Ο Παπαντζίμας έκανε πολύ ωραία ενέργεια και σέντρα, ο Παππάς με κεφαλιά στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας σημείωσε το 1-0.

55΄: Ο Ξυραφάκης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στην κόντρα-επίθεση και ο Κοτσιμπός απέκρουσε.

61΄: Χτύπημα κόρνερ του Παλαιολόγου από αριστερά προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

66΄: Ψηλοκρεμαστό σουτ του Κοτρώνη εντός περιοχής κατέληξε πάνω από το τέρμα του Ραπτοπούλου.

71΄: Ο Κοτρώνης μετά από συνεχή λάθη της αντίπαλης άμυνας σούταρε άουτ από το ύψος του πέναλτι.

83΄: Ο Ζαραΐδώνης βρέθηκε «φάτσα» με τον αντίπαλο τέρμα, πλάσαρε και ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε. 

 

Κίτρινες Κάρτες

Κώτσιας, Μπισμπίκης, Καραγιάννης

 

Διακριθέντες

Ραπτόπουλο: Παππάς, Σιαλμάς, Πέτσας

Ακαδημία: Κεχριμπάρης, Παρούτσας

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ραπτόπουλο (Θανάσης Παπαδήμος): Παπαδήμος Θ., Κοτούλας, Ροΐδης, Σιαλμάς, Πέτσας, Παπαντζίμας, Μπισμπίκης, Κώτσιας, Ξυραφάκης, Παππάς, Ζαραΐδώνης

 

Ακαδημία (Δημήτρης Αντωνίου& Χρήστος Καλαμπάκας): Κοτσιμπός, Καραγιάννης(83΄ Τσιλίκας), Ρεσίτης, Καρδαμπίκης, Κεχριμπάρης, Σεριανάι, Παλαιολόγος(77΄ Καλογιάννης), Παρούτσας, Κοτρώνης, Μουρτογιάννης, Τσιάρας(77΄ Καλύβας)

 

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Βασίλης Κορμανός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 

























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος