Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Τα χρήματα που θα λάβει το ποδόσφαιρο σάλας από το Στοίχημα


Υπογράφηκε η ΚΥΑ για τα χρήματα που θα δοθούν στις ομάδες από την φορολόγηση του Στοιχήματος. Συνολικά θα δοθούν 62.700.000 (50-50 σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, δηλαδή από 31.350.000 ευρώ) και την Υπουργική Απόφαση συνυπογράφουν οι κ.κ. Σταϊκούρας, Σκυλακάκης και Βεζυρόπουλος του υπουργείου οικονομικών και ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Το ποδόσφαιρο σάλας θα λάβει χρήματα και αυτή τη χρονιά. Μάλιστα, η μεγάλη επιτυχία σε σχέση με την προηγούμενη χρηματοδότηση είναι ότι εξασφαλίστηκαν χρήματα τόσο για τις ομάδες της Futsal League όσο και για εκείνες του Women’s Futsal Championship, αν και το πρωτάθλημα διεξάγεται φέτος για πρώτη χρονιά.

Η διοίκηση της ΠΕΠΣΣ έκανε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, πάντα σε συνεργασία με τους φορείς της κυβέρνησης, ώστε τα σωματεία και τα πρωταθλήματα να τηρούν όλες τις προϋποθέσεις που υπήρχαν, για να λάβουν ένα πολύ σημαντικό ποσό, το οποίο θα κατανεμηθεί ισόποσα και θα τους δώσει ανάσα.

Αναλυτικά όπως αναφέρει το άρθρο 7 της ΚΥΑ:

xvii.Α’ Εθνική Ανδρών Ποδοσφαίρου Σάλας ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσό 319.106,25 € το οποίο κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

xviii.Β’ Εθνική Ανδρών Ποδοσφαίρου Σάλας ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσό 42.547,50 € το οποίο κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

xix.Α’ Εθνική Γυναικών Ποδοσφαίρου Σάλας ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσό 63.821,25 € το οποίο κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

Πηγή: epssalas.gr