Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Αναβαθμίζεται ο εξοπλισμός 6 σταδίων σε πόλεις της Στερεάς Ελλάδας


Προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση της προμήθειας: «Εξοπλισμός Σταδίων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και οι δήμαρχοι Θύμιος Καραΐσκος (Λαμιέων), Έλενα Βάκα (Χαλκιδέων), Νίκος Σουλιώτης (Καρπενησίου), Παναγιώτης Ταγκαλής (Δελφών), Γιάννης Ταγκαλέγκας (Λεβαδέων) και Γιώργος Αναστασίου (Θηβαίων).

Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης είναι η χρηματοδότηση της προμήθειας προϋπολογισμού 199.952,48 ευρώ, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η δημοπράτηση και υλοποίηση του εξοπλισμού των Δημοτικών Σταδίων Λαμίας, Χαλκίδας, Καρπενησίου, Άμφισσας, Λιβαδειάς και Θήβας, από τους αντίστοιχους δήμους

 Στόχος της δράσης είναι ο κατάλληλος εξοπλισμός των σταδίων, ώστε να:

Μπορούν να φιλοξενήσουν περιφερειακούς, πανελλήνιους ή και διεθνείς αγώνες στίβου.
Καλύπτονται οι ανάγκες των εγγεγραμμένων στα 23 σωματεία κλασικού αθλητισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και άλλων ερασιτεχνών αθλητών.

«Η αξία και φυσικά η χαρά της άθλησης έγιναν απολύτως αντιληπτές κατά την περίοδο της πανδημίας. Πήραμε την πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τους Δήμους μας σχεδιάσαμε και υλοποιούμε πρόγραμμα εξοπλισμού των δημοτικών σταδίων Λαμίας, Χαλκίδας, Καρπενησίου, Άμφισσας, Λιβαδειάς και Θήβας ύψους 200.000 ευρώ, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες κάθε αθλητή και κάθε παιδιού μας που επισκέπτεται ένα στάδιο της Στερεάς Ελλάδας.

»Ακολουθεί η υλοποίηση της προμήθειας από τους δήμους, ώστε να φέρουμε στα δημοτικά μας στάδια ακόμη περισσότερους νέους… κάθε ηλικίας, αλλά να μπορούμε να φιλοξενήσουμε και αγώνες στίβου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Πηγή:  ypodomes.com