Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Π.Α.Κ.-Γ.Σ. Άτλας 49-104

Κυριαρχώντας σε όλο το ματς ο Άτλας κέρδισε άνετα με το εμφατικό 49-104 την Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης στο τοπικό ντέρμπι.

Η αναμέτρηση έγινε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 5. Ήταν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ, παρουσία πληθώρας θεατών

Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου στηρίζεται και φέτος σε αρκετά νέα παιδιά. Για δεύτερο σερί παιχνίδι παρουσίασε αρκετά κενά στην άμυνα, χάνοντας από νωρίς την επαφή με το σκορ. Με 13 πόντους και δυο εύστοχα σουτ έξω από τα 6,75 έκλεισε το ματς ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Πλέον οι «πράσινοι» έχουν 1 νίκη και 2 ήττες.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη με πολύ ωραίο μπάσκετ και τους νεαρούς του αθλητές να παίρνουν στις «πλάτες» τους την ομάδα μετά την αρνητική πρεμιέρα απέναντι στον Πρωτέα σημείωσε την 1η του νίκη, μπαίνοντας δυναμικά στη διεκδίκηση της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Ο Αποστόλης Νούλας στο ντεμπούτο του ήταν ο πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού με 23 πόντους και 4 3ποντα.

Για την 4η αγωνιστική η Πανευρυτανική έχει ρεπό. Οι νικητές από την πλευρά τους θα υποδεχτούν την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου τον ουραγό Άρη Βελουχιώτη.

 

Απόλυτο νικών

Ο Άτλας έχει επικρατήσει σε όλους τους αγώνες του απέναντι στην Π.Α.Κ. Οι δυο ομάδες εκπροσωπούν επάξια το Ευρυτανικό μπάσκετ την τελευταία 10ετία.

 

Οι Καρπενησιώτες κοντά στο μπάσκετ

Αρκετός κόσμος παρακολούθησε το παιχνίδι, με το άθλημα να συγκεντρώνει συνεχώς αρκετούς θεατές στο κλειστό.

 


Πράξη αλληλεγγύης

Οι δυο ομάδες μάζεψαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από το φονικό σεισμό που έπληξε Τουρκία και Συρία.

 

Χωρίς τους Φθιωτούς

Η Πανευρυτανική αγωνίστηκε χωρίς τους Φθιωτούς Κώστα Αρσενίου και Γιώργο Λάνη, χάνοντας σημαντικό μέρος της δύναμης της.

 

«13αρι» Π. Ρουμελιώτη


 

Για τους ηττημένους ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης (Φωτογραφία) σημείωσε 13 πόντους με δυο εύστοχα 3ποντα. Έναν λιγότερο έβαλε ο Δημήτρης Μαυραγάνης.  

 


Έπαιξε και μπάσκετ


 

Πρώτη φετινή εμφάνιση με την Π.Α.Κ. για τον Γιάννη Κουδουνά, πρωταθλητή χιονοδρομίας και γιό της coach της ομάδας Κατερίνα Μπαλωμένου. Ντεμπούτο με τους άνδρες με πολύ καλή παρουσία για τον Γιάννη Κολοκώτσιο (Φωτογραφία), ενώ έπαιξε για πρώτο φετινό ματς και ο Κώστας Ευθυμίου.

 

Ξεχώρισε στην πρεμιέρα του


 

Στο ντεμπούτο του με τον Άτλαντα, ο γκάρντ Αποστόλης Νούλας (Φωτογραφία) αντιμετώπισε την πρώην του ομάδα και ήταν πρωταγωνιστής με 23 πόντους και τέσσερα 3ποντα.

 


Εξαιρετικός ο Τσιγαρίδας


 

Πολύ καλός επιθετικά με 17 και δυο τρίποντα και ο Άγγελος Τσιγαρίδας (Φωτογραφία). Διψήφιοι με 10 ήταν και οι: Αργύρης Τσάκνης και Παναγιώτης Γεωργαλής.

 


Πρωταγωνιστές οι «μικροί»

Η Π.Α.Κ. συμμετείχε με 8 αθλητές κάτω των 20 ετών και ο Άτλας με 7.

 

Ο μεγάλος Αναγνώστου

Εκ των κριτών του αγώνα ήταν ο διεθνής Διονύσης Αναγνώστου, μεγαλύτερος αδερφός του διαιτητή της ΕΠΣ Ευρυτανίας Κώστα Αναγνώστου.

 

Έδειξε τις διαθέσεις του

Το συγκρότημα του Δημήτρη Λερογιάννη προηγήθηκε από το πρώτο δεκάλεπτο με διψήφια διαφορά (+13).

 


«Νταμπλ» σκορ

Το ημίχρονο έληξε με 28-56 υπέρ των τυπικά φιλοξενούμενων. Το επιμέρους σκορ της δεύτερης περιόδου ήταν 18-33.

 

Αμείωτος ρυθμός

Με τη λήξη των 30΄ το σκορ ανέβηκε στο 37-80. Οι «Άτλαντες» έκαναν ένα επιμέρους 9-24.

 

Διαστάσεις θριάμβου

Το τελικό 49-104 έφερε στον Άτλαντα την πρώτη του φετινή νίκη. Πέτυχε ένα επιμέρους 12-24 στο τελευταίο δεκάλεπτο.

 

Τα δεκάλεπτα

10-23, 28-56, 37-80, 49-104

 

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Ρουμελιώτης Π. 13(2), Πιπέρας 2, Ρουμελιώτης Β., Ευθυμίου Κ., Λακιώτης, Γραμματίκας, Κορμανός, Κουδουνάς 7(1), Μαυραγάνης 12, Τάκης 5, Κολοκώτσιος 8(1), Τσάνε 2

 

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Σταλίκας 2, Νούλας 23(4), Κοκοτίνης 8, Κάππας, Τσιγαρίδας 17(2), Λιάπης 4, Κατσαρός 9, Χονδρός 6, Τριανταφυλλόπουλος 6, Γεωργαλής 10, Ανδρέου 9, Τσάκνης 10

 

Διαιτητές: Μαρία Ζαφείρη& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Διονύσης Αναγνώστου-Θανάσης Γιαννόπουλος-Γιάννης Χαντζόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 
























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος