Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Ακαδημία-ΠΑΟΚ 3-0

Με τρία τέρματα στο τελευταίο τέταρτο του ματς η Ακαδημία «ξεκλείδωσε» την αντίπαλη άμυνα και νίκησε τον μαχητικό ΠΑΟΚ με 3-0.

Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 3 το μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Ήταν στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία 20-30 θεατών.

Η Ακαδημία των Δημήτρη Αντωνίου & Χρήστου Καλαμπάκα παρότι είχε την εδαφική υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων άργησε να μετουσιώσει σε γκολ την ανωτερότητα της, έχοντας αδυναμία στην εκδήλωση της τελικής προσπάθειας. Σκόραρε 3 φορές στο τελευταίο 15λεπτο του ματς χάρις τα δυο γκολ του Ναπολέοντα Μουρτογιάννη(77΄, 87΄) και το τέρμα του Αλέξανδρου Κοτρώνη στο 75΄. Η Ακαδημία είχε και δυο δοκάρια σε προσπάθειες των σκόρερ του.

Ο ΠΑΟΚ των Γιώργου Χρυσαφόπουλου & Λάκη Αναστασόπουλου έκανε πολύ καλή εμφάνιση και προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μέχρι το 75΄ κρατούσε το σκορ στο 0-0 και είχε τις ευκαιρίες του στην κόντρα επίθεση με αποκορύφωμα το ανεπανάληπτο τετ α τετ του Γιάννη Μπαλωμένου στο 42΄.

Την επόμενη (11η) αγωνιστική η Ακαδημία ταξιδεύει στο Ραπτόπουλο σε ένα κρίσιμο αγωνιστικό ματς, για να «κοντραριστεί» με την τοπική Δόξα, ενώ ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί με τον Αίολο. Η Ακαδημία βρίσκεται στην 4η θέση έχοντας πλέον 15 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι 7ος με 6.

 

Ιδανικές συνθήκες

Ο αγώνας έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή και παρουσία περίπου 20 με 30 φιλάθλων.

 

Χωρίς βαθμό στο γήπεδο

Ο ΠΑΟΚ έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και έφτασε πολύ κοντά στο να πανηγυρίσει το πρώτο του βαθμό εντός αγωνιστικού χώρου. Μετράει μόνο τις δυο νίκες στα χαρτιά με τον Τυμφρηστό. Μάλιστα έδωσε το πρώτο του ματς για το 2023.

 

Σε τροχιά 4αδας

Η νεανική Ακαδημία διατηρείται σε τροχιά 4αδας και συμμετοχής στα Play Off, έχοντας όμως μπροστά της καθοριστικές αναμετρήσεις. Θα διεκδικήσει τα μπαράζ με το Βελούχι.

 

Α΄ Μέρος

 

Στο τελευταίο 10λεπτο

Ενδιαφέρον είχε το ματς στο τελευταίο 10λεπτο, αφού για 35 λεπτά παίχτηκε ματς κέντρου, με την Ακαδημία να θέλει να επιβάλλει τον ρυθμό της, κάνοντας όμως αρκετά λάθη.

 

Δοκάρι με Κοτρώνη

Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 39΄ σε σέντρα-σουτ του Αλέξανδρου Κοτρώνη από τα δεξιά που πήρε περίεργη τροχιά και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μάνθου Χειλά.

 

Μια ανάσα από το 0-1


 

Ο Γιάννης Μπαλωμένος (Φωτογραφία) στο 42΄ έχασε μοναδική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, αφού στο τετ α τετ με τον Θεοδόση Κοτσιμπό πλάσαρε άουτ.

 


Οι καλύτερες φάσεις

25΄: Μακρινό σουτ του Καραγιάννη μπλόκαρε εύκολα ο Χειλάς.

32΄: Σουτ του Παρούτσα από δεξιά πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΠΑΟΚ.

38΄: Ο Μουρτογιάννης τροφοδότησε τον Κοτρώνη, που σούταρε από κοντά και ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε σωτήρια.

39΄: Σέντρα-σουτ του Κοτρώνη από τα δεξιά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

40΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Παπαϊωάννου πέρασε πάνω από το τέρμα των «πορτοκαλί».

42΄: Τετ α τετ του Μπαλωμένου με τον Κοτσιμπό με το φορ του ΠΑΟΚ να πλασάρει στην έξοχο τον τερματοφύλακα με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.

 

Β΄ Μέρος

 

Ο επιμένων δικαιώνεται

Η Ακαδημία επέμεινε στο δεύτερο 45λεπτο και τελικά στα τελευταία λεπτά δικαιώθηκε φτάνοντας μάλιστα στην επίτευξη 3 τερμάτων,

 

«Άναψαν» τα αίματα

Στο 54ο λεπτό άναψαν τα αίματα στο παιχνίδι όταν ο Άγγελος Ρεσίτης αρχικά αψιμάχησε για ένα μαρκάρισμα με τον Πάνο Φούκα του ΠΑΟΚ και στην συνέχεια στο επεισόδιο ενεπλάκη ο Πάνος Μουτσούλας  (Προσπάθησε να σταματήσει το επεισόδιο, συγκρατώντας τον Άγγελο Ρεσίτη) με τους ποδοσφαιριστές να πιάνονται στα χέρια. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα επεισόδια σταμάτησαν άμεσα.






 

Δοκάρι με κόρνερ

Οι γηπεδούχοι στο 73΄ είχαν δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Ναπολέοντα Μουρτογιάννη από δεξιά.

 

Άνοιξε τον δρόμο για την νίκη


 

Ο Αλέξανδρος Κοτρώνης (Φωτογραφία) με ένα όμορφο τέρμα στο 75΄ «ξεκλείδωσε» την αντίπαλη άμυνα, όταν μετά την σέντρα του Ναπολέοντα Μουρτογιάννη από αριστερά με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το 1-0.

 



Η «ώρα» του Μουρτογιάννη


 

Ο Ναπολέων Μουρτογιάννης (Φωτογραφία) στο 77΄ με έξοχη ατομική προσπάθεια και χαμηλό πλασέ από τα όρια της περιοχής διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του, ενώ 3 λεπτά πριν το φινάλε μετά από την ασιστ του Αλέξανδρου Κοτρώνη με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0, σκοράροντας για δεύτερη φορά στην συνάντηση. Ο Μουρτογιάννης έφτασε τα 4 γκολ στο πρωτάθλημα και ο Κοτρώνης τα 3.

 



Οι καλύτερες φάσεις

53΄: Ο Κοτρώνης πάσαρε στον Παρούσα που σούταρε άουτ.

73΄: Εκτέλεση κόρνερ του Μουρτογιάννη από δεξιά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΟΚ.

75΄: Ο Μουρτογιάννης σέντραρε από αριστερά, ο Κοτρώνης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με όμορφο σουτ έκανε το 1-0.

77΄: Έξοχη ατομική ενέργεια και χαμηλό σουτ του Μουρτογιάννη από τα όρια της περιοχής με την μπάλα να καταλήγει χαμηλά στην αριστερή γωνία του Χειλά(2-0).

86΄: Ο Κοτρώνης έδωσε στον Μουρτογιάννη, που σούταρε άουτ.

87’΄: Ο Κοτρώνης τροφοδότησε τον Μουρτογιάννη, που με πλασέ πραγματοποίησε το τελικό 3-0.

 

Κίτρινες Κάρτες

Ρεσίτης, Φούκας

 

Διακριθέντες

Ακαδημία: Μουρτογιάννης, Κοτρώνης, Καραγιάννης, Παπαϊωάννου

ΠΑΟΚ: Τσάκνης, Λάππας, Χειλάς, Μουτσούλας

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ακαδημία (Δημήτρης Αντωνίου & Χρήστος Καλαμπάκας): Κοτσιμπός, Καλογιάννης, Ρεσίτης(55΄ Καλύβας), Ντάλλας, Καρδαμπίκης, Κοτρώνης, Παρούτσας, Παπαϊωάννου(85΄ Τσάνε), Τσιλίκας(46΄ Τσιάρας), Μουρτογιάννης, Παλαιολόγος(68΄ Μαντέκας)

 

ΠΑΟΚ (Γιώργος Χρυσαφόπουλος & Λάκης Αναστασόπουλος): Χειλάς, Μαστρογιάννης, Γκορόγιας Γ., Τσάκνης, Λάππας, Κουρλός(68΄ Σταμούλης), Ρουμελιώτης, Γκορόγιας Θ.(46΄ Μπουμπουρής), Μπαλωμένος, Φούκας, Μουτσούλας

 

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Σεραφείμ Οικονόμου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος