Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Έρχεται το 2ο Valencia CF Academy South East Europe International Tournament


Η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου για όλους τους μικρούς μπαλαδόρους, το 2ο Valencia CF Academy South East Europe International Tournament, έρχεται και πάλι στον Δήμο Καμένων Βούρλων από τις 18 έως τις 21 Απριλίου 2023!

Μετά την επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση, οι νεαροί μας ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι να απολαύσουν ξανά το τουρνουά, που με τόσο ενθουσιασμό αγκάλιασαν τον περσινό Απρίλιο.

Συνδιοργανωτές του τουρνουά θα είναι ο Δήμος Καμένων Βούρλων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και η Valencia CF Academy Greece. Χορηγός επικοινωνίας θα είναι το «Star Κεντρικής Ελλάδας», το οποίο θα φέρει κοντά όλες τις ακαδημίες που συνεργάζονται με τη Βαλένθια, από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία.

Μετά την πρώτη συνάντηση τον Αύγουστο 2022, πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση στο Δημαρχείο Καμένων Βούρλων, με τη συμμετοχή του Δημάρχου, κ. Ιωάννη Συκιώτη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ιωάννη Σωσώνη, των Αντιδημάρχων, κ.κ. Νικολάου Μπατσογιάννη, Νικολάου Παπαγρηγορίου και Λεωνίδα Πενταλιού, του Διευθυντή του Δικτύου Ακαδημιών της Valencia σε Ελλάδα και Κύπρο, κ. Γεωργίου Τόλια, του υπεύθυνου επικοινωνίας του Τουρνουά, κ. Αθανασίου Περιβολιώτη, και των Προέδρων της Οργανωτικής Επιτροπής του Τουρνουά Γυναικών και Ανδρών, κ.κ. Κατερίνας Λάγιου και Χρήστου Φαφούτη αντίστοιχα.

Η Valencia CF είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους και μεγαλύτερους συλλόγους του ισπανικού και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Μες στα χρόνια, η Valencia CF έχει κατακτήσει παγκόσμια φήμη για την παραγωγική ακαδημία της, η οποία δημιουργεί ταλέντα παγκόσμιας κλάσης.

Τα τρία τελευταία χρόνια, συνεχόμενα, έχει αξιολογηθεί από το παρατηρητήριο της UEFA μέσα στις έξι ποιοτικότερες ακαδημίες στην Ευρώπη.

Το δίκτυο συνεργαζόμενων ακαδημιών της Valencia CF περιλαμβάνει ακαδημίες στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία. Το πρόγραμμά της στοχεύει στην εξάπλωση της ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας της σε όλο τον κόσμο και στη διάδοση της φημισμένης προπονητικής μεθοδολογίας του συλλόγου σε κάθε μέρος του πλανήτη.

 

Στόχος του 2ου Διεθνούς τουρνουά είναι να αποτελέσει σημείο αναφοράς τόσο σε επίπεδο ποιότητας, όσο και σε επίπεδο συμμετοχής και ανάπτυξης ταλαντούχων ποδοσφαιριστών.

Η αναμενόμενη συμμετοχή των ομάδων και παρουσία των γονέων θα ξεπεράσει τα 1.000 άτομα!

Τη φετινή χρονιά το τουρνουά θα έχει διεθνή χαρακτήρα. Στην κατηγορία Κ14 (παίκτες γεννηθέντες το 2009) θα συμμετέχουν ακαδημίες από την ελληνική Superleague και ακαδημίες από την Ευρώπη.

 1. Southampton FC (Premier League Academy), Αγγλία
 2. FK Zalgiris Kaunas, Λιθουανία
 3. FK Vojvodina, Σερβία
 4. Ακαδημία Παναθηναϊκού, Ελλάδα
 5. Κεραυνός Στροβόλου ΓΣ, Κύπρος
 6. Επίλεκτη Ομάδα του δικτύου Valencia CF Academy Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Καινοτομία της φετινής χρονιάς θα είναι το «άνοιγμα» του τουρνουά σε ομάδες νεαρών κοριτσιών, αφού 120 κορασίδες και παγκορασίδες από όλη την Ελλάδα θα συμμετάσχουν στο τουρνουά, που θα έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Το τουρνουά θα είναι ανοιχτό, όπως και πέρυσι, στην συμμετοχή ακαδημιών συλλόγων από τον Δήμο Καμένων Βούρλων, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, αλλά και από όλη την Ελλάδα.

 

Το 2ο Διεθνές Τουρνουά Valencia CF Academy NA Ευρώπης θα λάβει χώρα σε έξι γήπεδα 11×11και ένα γήπεδο 5×5:

Τεχνητός Χλοοτάπητας:

 1. Άγιος Κωνσταντίνος
 2. Μώλος
 3. Άγιος Σεραφείμ

Φυσικός Χλοοτάπητας:

 1. Καμένα Βούρλα
 2. Σκάρφεια
 3. Καινούργιο

Κατά την διάρκεια του τουρνουά θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο προπονητών με θεματολογία που θα αφορά το Αναπτυξιακό πρόγραμμα και την Προπονητική μεθοδολογία Ακαδημιών γυναικείου ποδοσφαίρου. Οι ομιλητές/τριες που θα πλαισιώσουν το σεμινάριο θα είναι από την Ελλάδα και την Ευρώπη και θα γίνουν γνωστοί σε νεότερη ενημέρωση.

Στηρίζουμε στην πράξη τον αθλητικό τουρισμό με μια μεγάλη διοργάνωση που γίνεται θεσμός στον τόπο μας!

Πηγή:  www.lamiasports.com