Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

ΓΕΛ Καρπενησίου-ΕΠΑΛ Καρπενησίου 2-2 (4-3 πέναλτι)

Το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου κατέκτησε και φέτος την πρωτιά στην Ευρυτανία στο ποδόσφαιρο αγοριών, επικρατώντας με 4-3 στα πέναλτι του ΕΠΑΛ Καρπενησίου, με την κανονική διάρκεια να έχει λήξει με 2-2.

Η αναμέτρηση  έγινε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στο γήπεδο του Γυμνασίου, αρχίζοντας στις 12:00 στο γήπεδο του Γυμνασίου. Ήταν ο τελικός του σχολικού πρωταθλήματος Λυκείων Νομού Ευρυτανίας, παρουσία αρκετών μαθητών στην κερκίδα.

Το ΓΕΛ Καρπενησίου παρουσιάστηκε αποφασισμένο και κατάφερε να φτάσει στη μεγάλη νίκη στη «ρώσικη ρουλέτα». Στην κανονική διάρκεια τα γκολ σημείωσαν οι: Γιάννης Καλύβας και Μάριος Καλογιάννης, παίχτης της Ακαδημίας ο δεύτερος.

Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου διαθέτοντας περισσότερους ποδοσφαιριστές από τον αντίπαλο που αγωνίζονται στο τοπικό πρωτάθλημα έμεινε για 2η σερί χρονιά εκτός τίτλου . Ο Γιάννης Πιστιόλης του Αιόλου σκόραρε και τα δυο γκολ, αλλά στη διαδικασία των πέναλτι δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας συνεχίζουν τις υποχρεώσεις του σε Πανελλήνιο επίπεδο, αντιμετωπίζοντας σχολείο από άλλον νομό.

 

«Ζεστή» κερκίδα

Τον τελικό παρακολούθησαν μαθητές και των δυο σχολείων, στηρίζοντας την προσπάθεια των συμμαθητών τους. Μάλιστα το ΕΠΑΛ είχε τοποθετήσει και το σχετικό πανό.

 



Ακαδημία VS Άγραφα

Οι νικητές χρησιμοποίησαν στολή της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 και οι ηττημένοι των Αγράφων. Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Τσιγαρίδας, διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Καρπενησίου και προπονητής του Αιόλου.

 

Στο νέο γήπεδο

Το παιχνίδι έγινε στο γήπεδο του Γυμνασίου, το οποίο στρώθηκε πριν λίγους μήνες με χλοοτάπητα. Παλαιότερα ο συγκεκριμένος χώρος φιλοξενούσε το σχολικό ντέρμπι ως ξερό.

 

«Βάση» η Ακαδημία

Από πλευράς νικητών οι: Φώτης Χρυσικός, Θανάσης Καρφής και Θοδωρής Αθανασόπουλος αγωνίζονται στον Αίολο και οι: Άγγελος Ρεσίτης, Ναπολέων Μουρτογιάννης, Μάριος Καλογιάννης και Βαγγέλης Τσιάρας στην Ακαδημία.

Από τη βασική 11αδα των ηττημένων οι: Γεράσιμος Ανδρέου, Κυριάκος Καρδαμπίκης, Γιώργος Γραβιάς, Αλέξανδρος Κοτρώνης και Ηλίας Παρούτσας αγωνίζονται στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας με την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002, ο Γιάννης Πιστιόλης με τον Αίολο, ο Παύλος Κουτούμπας με τον ΑΠΟΚ, ο Άγγελος Τσιγαρίδας με τα Άγραφα, ενώ με την Κ17 του ΠΑΣ Λαμία συμμετέχει στο αντίστοιχο  πρωτάθλημα της Super League ο Κωνσταντίνος Γυφτομήτρος. Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος και Αλέξανδρος Μπακατσιάς ανήκουν επίσης στην Ακαδημία, αλλά είναι ανενεργοί.

 

Εκατέρωθεν απώλειες
Για το ΓΕΛ εκτός δράσης ήταν οι: Κώστας Σερπάνος και Κώστας Κελεσίδης και για το ΕΠΑΛ οι: Παναγιώτης Δροσίνης και Παναγιώτης Κρασιάς.

Στον πάγκο ο Τσάνε (!)


 

Παρότι το ΕΠΑΛ Καρπενησίου διαθέτει τον μοναδικό μαθητή Λυκείου τερματοφύλακα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας με συμμετοχές ως βασικός και συγκεκριμένα στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002, τον Γιάννη Τσάνε, αυτός δεν χρησιμοποιήθηκε.

 

Συνέχεια με βόλεϊ

Την Τετάρτη (15/2) τα δυο σχολεία θα τεθούν αντιμέτωπα στο βόλεϊ αγοριών και κοριτσιών, στο οποίο θα λάβει μέρος και το ΓΕΛ Κερασοχωρίου.

 

Ήταν ντέρμπι


 

Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου προηγήθηκε με τον Γιάννη Πιστιόλη, με το ΓΕΛ να ισοφαρίζει αρχικά σε 1-1 με τον Γιάννη Καλύβα για το ημίχρονο.  Στην επανάληψη με τον Μάριο Καλογιάννη, που δημιούργησε και το πρώτο τέρμα έγινε η ολική ανατροπή για το 2-1. Τελικά το Επαγγελματικό Λύκειο ισοφάρισε για το 2-2 ξανά με τον Γιάννη Πιστιόλη, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα πέναλτι μετά τη λήξη του 70λεπτου.

 

Κρίθηκε στα πέναλτι

Οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι, με το ΓΕΛ να επικρατεί με 4-3.

Από το ΓΕΛ σκόραραν οι: Ναπολέων Μουρτογιάννης, Θανάσης Καρφής, Φώτης Χρυσικός και Ανδρέας Πεταρούδης, ενώ στο δοκάρι κατέληξε η προσπάθεια του Βαγγέλη Τσιάρα.

Από το ΕΠΑΛ τα γκολ σημείωσαν οι: Άγγελος Τσιγαρίδας, Γιώργος Γραβιάς και Αλέξανδρος Κοτρώνης. Αστόχησαν οι: Γιάννης Πιστιόλης (Απόκρουση Ηλία Τρίκκα) και Γιούλι Σεριανάι (Δοκάρι) .

 

Συνθέσεις Ομάδων

ΓΕΛ Καρπενησίου (Χρήστος Αρμάγος): Τρίκκας, Τσιάρας, Αθανασόπουλος, Ρεσίτης, Πεταρούδης, Χρυσικός, Μουρτογιάννης, Καρφής, Καλογιάννης, Καραγιάννης, Καλύβας(36΄ Γκορόγιας)

 

ΕΠΑΛ Καρπενησίου (Βίκυ Γιαννοπούλου): Τριανταφυλλόπουλος, Γραβιάς, Ανδρέου, Καρδαμπίκης, Κουτούμπας(60΄ Τσιλίκας), Τσιγαριδας, Πιστιόλης, Κοτρώνης, Γυφτομήτρος, Παρούτσας (50΄ Σεριανάι), Μπακατσιάς

 

Διαιτητής: Δημήτρης Τσιγαρίδας

 



















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος