Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

ΑΠΟΚ Βελούχι-Άγραφα 0-3

Την ανοδική του πορεία επιβεβαίωσε ο Κατσαντώνης Αγράφων, ο οποίος επικράτησε στο ντέρμπι 3ης θέσης με 3-0 του Βελουχίου.

Το παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 3. Ήταν στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, παρουσία ελάχιστων θεατών.

Ο ΑΠΟΚ του Παναγιώτη Ρεσίτη «πλήρωσε» το κακό του ξεκίνημα στο παιχνίδι, βρισκόμενος από νωρίς πίσω στο σκορ με δυο γκολ διαφορά. Εν συνεχεία απώλεσε καλές ευκαιρίες για τη μείωση του σκορ, χωρίς όμως να τα καταφέρει να μπει ξανά στο ματς. Το Βελούχι με 10 πόντους παραμένει στην 4η θέση, με τον στόχο των Play Off να είναι αρκετά εφικτός.

Τα Άγραφα του Δημήτρη Κολλημένου ήταν αρκετά αποτελεσματικά και έφτασαν σε μια πολύ σημαντική νίκη. Ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος άνοιξε το σκορ, ενώ στη συνέχεια ο Κώστας Καλύβας ανέλαβε δράση και πέτυχε δυο τέρματα, το δεύτερο με πέναλτι. Πλέον οι Αγραφιώτες έχουν εδραιωθεί στην 3η θέση με 18 πόντους, πραγματοποιώντας πολύ καλή πορεία σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Για την επόμενη (9η) αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου οι νικητές  θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ και το Βελούχι τον Αίολο.

 

Τσουχτερό κρύο

Tο παιχνίδι έγινε κάτω από αρκετό κρύο και με ελαφριά χιονόπτωση για αρκετή ώρα.

 



Ενισχυμένος ο Κατσαντώνης


  

Η ομάδα των Αγράφων πραγματοποίησε 9 μεταγραφικές κινήσεις, με αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές της να κάνουν ντεμπούτο στο αρχικό σχήμα. Πρόκειται για τον Γιάννη Ζαλοκώστα (Φωτογραφία αριστερά) από την Ποταμιά, τον Ταξιάρχη Καλύβα (Φωτογραφία κέντρο) από τον Αίολο και τον Γιώργο Μαντέκα (Φωτογραφία δεξιά) από την Φραγκίστα. Μάλιστα το τεχνικό επιτελείο των νικητών είχε 19 ποδοσφαιριστές στη διάθεση του. Εκτός δράσης ήταν ο τραυματίας Παναγιώτης Κρασιάς, εκ των πρώτων σκόρερ της ομάδας.

 

«Κλείδωσε» την 4αδα

Τα Άγραφα εξασφάλισαν την είσοδο τους στα Play Off, έχοντας διαφορά +8 από τον 4ο ΑΠΟΚ και +9 από την 5η Ακαδημία.

 

4Χ4

Τους νικητές καθοδήγησε ο άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Κρασιά Δημήτρης Κολλημένος, που έκανε το 4Χ4 στον πάγκο των Αγράφων. Ο κ. Κρασιάς απουσίαζε λόγω έκτακτου οικογενειακού προβλήματος.

 


Ντεμπούτο Μπούτση 


 

Για τον ΑΠΟΚ του Παναγιώτη Ρεσίτη την 1η του εμφάνιση έκανε ο Βασίλης Μπούτσης (Φωτογραφία). Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής ήταν το μοναδικό απόκτημα της ομάδας κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

 

Διατήρησε το «μηδέν»


 

Για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα η εστία των Αγράφων έμεινε «απαραβίαστη», με τον Κώστα Ιωάννου (Φωτογραφία) να καλύπτει επιτυχώς το κενό του στρατευμένου Κώστα Νικοπολίδη.  

 

Α΄ Μέρος

Αποφασισμένος ο Κατσαντώνης

Τα Άγραφα εκμεταλλεύτηκαν το δυνατό τους ξεκίνημα και με δυο γκολ στο 6΄ και στο 8΄ προηγήθηκαν με 0-2, με το οποίο έληξε και το πρώτο μέρος. Εν συνεχεία ο ΑΠΟΚ πήρε τα ηνία του αγώνα και έγινε απειλητικός, αλλά χωρίς ουσία στην τελική προσπάθεια.

 

«Αιφνιδίασαν» τα Άγραφα


 

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 6΄ με σουτ του Χρήστου Γενιτσαρόπουλου (Φωτογραφία). Δυο λεπτά αργότερα έκαναν δυο τα τέρματα τους, όταν ο αρχηγός Κώστας Καλύβας σούταρε εύστοχα, μετά την απόκρουση του Παναγιώτη Τσιάκου σε σουτ του Χρήστου Γενιτσαρόπουλου.

 

Απειλητικός ο ΑΠΟΚ


 

Το Βελούχι με κινητήριο «μοχλό» τον Πέτρο Δάβαρη (Φωτογραφία) έχασε σημαντικές ευκαιρίες, για να μειώσει το σκορ.

 

Αναγκαστικές αλλαγές

Για τα Άγραφα αποχώρησαν τραυματίες οι κεντρικοί αμυντικοί Γιώργος Μαντέκας και Παναγιώτης Δροσίνης, ενώ από τον ΑΠΟΚ ο Πέτρος Δάβαρης.

 

Οι καλύτερες φάσεις

6΄: Ο Ζευγουλάς πάσαρε στον Γενιτσαρόπουλο, που με ωραίο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα ψηλά στο κέντρο του αντίπαλου τέρματος (0-1).

8΄: Ο Μπισμπίκης με όμορφη μπαλιά τροφοδότησε τον Γενιτσαρόπουλο, που πλάσαρε από δεξιά, ο Τσιάκος απέκρουσε και ο Καλύβας Κ. με χαμηλό σουτ στη δεξιά γωνία του Βελουχίου σημείωσε το 0-2.

11΄: Συνδυασμός Ράπτη-Θεοχάρη, με τελικό αποδέκτη τον Τσιλίκα, που πλάσαρε και ο Ιωάννου απέκρουσε.

14΄: Σουτ του Δάβαρη εκτός περιοχής απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Αγράφων.

15΄: Ο Δάβαρης επιχείρησε σουτ, το οποίο πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ιωάννου.

21΄: Χτύπημα φάουλ του Ντότσικα κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

32΄: Ο Βούρτσας έβγαλε σέντρα από δεξιά, με τον Τσιλίκα να μην προλαβαίνει εξ επαφής να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα.

37΄: Ο Μπούτσης με μπαλιά τροφοδότησε τον Δάβαρη, το ψηλοκρεμαστό πλασέ του τελευταίου από αριστερά κατέληξε μόλις άουτ από την εστία του Ιωάννου.

40΄: Διαγώνιο σουτ του Δάβαρη έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κατσαντώνη.

 

Β΄ Μέρος

Ελάχιστες συγκινήσεις

Η επανάληψη δεν επεφύλασσε ιδιαίτερες συγκινήσεις και έγινε κάτω από αντίξοές καιρικές συνθήκες. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έφτασαν στην επίτευξη ενός ακόμη γκολ, «κλειδώνοντας» τη νίκη τους.

 

Από τα 11 βήματα


 

Ο Γιάννης Ζαλοκώστας ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Σάκη Τσιλίκα στο 60΄, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία) εκτέλεσε άψογα για το 0-3, το οποίο ήταν και το δεύτερο προσωπικό του στο ματς.

 

Συμμετοχή Φύκα


 

Με τον Κατσαντώνη αγωνίστηκε για πρώτη φορά ο Ανδρέας Φύκας (Φωτογραφία), απόκτημα από τον ΠΑΟΚ.

 

Οι καλύτερες φάσεις

48΄: Ο Ζευγουλάς τροφοδότησε τον Γενιτσαρόπουλο, που πλάσαρε και ο τερματοφύλακας του Βελουχίου απέκρουσε.

60΄: Ο Μπισμπίκης πάσαρε στον Ζαλοκώστα, ο οποίος ανατράπηκε μέσα από την περιοχή από τον Τσιλίκα, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Καλύβας Κ. σημάδεψε τη δεξιά γωνία του Τσιάκου και «έγραψε» το 0-3.

 

Κίτρινες Κάρτες

Μαντέκας

 

Διακριθέντες

ΑΠΟΚ Βελούχι: Ντότσικας, Δάβαρης

Άγραφα: Καλύβας Κ., Καλύβας Τ., Μπισμπίκης, Ζευγουλάς

 

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Παναγιώτης Ρεσίτης): Τσιάκος, Κουτούμπας, Σειντής, Τσιλίκας, Θεοχάρης, Ράπτης, Φλωράκης, Ντότσικας, Βούρτσας, Δάβαρης(52΄ λ.τρ Μπομποτσιάρης), Μπούτσης

 

Άγραφα (Δημήτρης Κολλημένος): Ιωάννου, Καββαδίας, Ζαλοκώστας(64΄ Φύκας), Δροσίνης(46΄ λ.τρ Τόλης), Μαντέκας(37΄ λ.τρ Κοράκης), Καλύβας Τ.(64΄ Κατσαρός Π.), Καλτσής(61΄ Μπουμπουρής), Καλύβας Κ., Μπισμπίκης, Γενιτσαρόπουλος, Ζευγουλάς

 

Διαιτητής: Κώστας Αναγνώστου (ΣΔΠ Φθιώτιδας)

1ος Βοηθός: Γιάννης Σέλελης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Σεραφείμ Οικονόμου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 


 

 







































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος