Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Κανένα παιχνίδι δεν θα γίνει χωρίς απινιδωτή


Μία ακόμη ανθρώπινη ζωή χάθηκε το Σαββατοκύριακο στα ερασιτεχνικά γήπεδα της χώρας με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ να παίρνει άμεσα δραστικά μέτρα και με ανακοίνωση της αναφέρει ότι ΔΕΝ θα διεξάγονται αγώνες στο ερασιτεχνικό αν στο γήπεδο δεν υπάρχει απινιδωτής.

Υπεύθυνοι σύμφωνα με την ΕΠΟ για αυτό είναι οι Δήμοι οι οποίοι θα πρέπει να έχουν εφοδιάσει τα γήπεδα με απινιδωτές.

Με βάση την ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι σχεδόν αδύνατο να διεξαχθούν αγώνες τουλάχιστον για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με την διοίκηση της ΕΠΣ Ηπείρου να κάνει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να παρθούν αποφάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση συζήτησε εκ νέου και εκτενώς το θέμα των αιφνίδιων θανάτων ποδοσφαιριστών στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε λόγω των πρόσφατων γεγονότων και επειδή οι Δήμοι δεν έχουν φροντίσει να εφοδιάσουν με απινιδωτές τα γήπεδα της ιδιοκτησίας τους μη τηρώντας τις σχετικές διατάξεις, ουδείς αγώνας ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων θα διεξαχθεί από εδώ και πέρα και έως ότου ο Δήμοι ασκήσουν τα νόμιμα καθήκοντά τους.

Επιπλέον η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε να αποστείλει επιστολή στα αρμόδια Υπουργεία με την οποία θα ζητά την προμήθεια με κεντρική διαχείριση των απινιδωτών που απαιτούνται και την περαιτέρω ενημέρωση όλων των Δήμων για το θέμα.

Πηγή:  www.passports.gr