Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι περιμένουν ως… μάννα εξ ουρανού την επιχορήγηση


Συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού με τις επαγγελματικές Λίγκες για τα 30 εκατ. ευρώ που θα τους δοθούν από το Στοίχημα. Η τροπολογία, οι οργανωτικές επιτροπές και οι Μεσογειακοί Αγώνες στο Ηράκλειο.

Η ώρα του χρήματος πλησιάζει για τον αθλητισμό από την φορολογία των κερδών από το Στοίχημα.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 23/1 έγινε συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με τους επικεφαλής της SL2, Basket League Volley League.

Η ενημέρωση της ΓΓΑ αναφέρει «σκοπός ήταν η συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων φορέων του επαγγελματικού μας αθλητισμού για τη δίκαιη κατανομή του ποσού που τους αναλογεί, ως ενίσχυση από τον μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων. Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 30.500.000€ (αντίστοιχο ποσό θα διανεμηθεί και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό)».

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες, το 50% από το ποσό που προορίζεται για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα θα πάει στη Super League 1, περίπου 15 εκατ. ευρώ δηλαδή, η οποία πάντως, σύμφωνα με την ενημέρωση «δεν προσήλθε στη συνάντηση». Επίσης, υπήρξε ενημέρωση για το ποιες ομάδες δεν θα πληρωθούν.

Η ενημέρωση της ΓΓΑ.

Κατόπιν πρόσκλησης του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, προς τους επικεφαλής των επαγγελματικών πρωταθλημάτων (Super League 1, Super League 2, Basket League, Volley League), πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του, όπου παρέστησαν οι Λεωνίδας Λεουτσάκος (πρόεδρος SL2), Βαγγέλης Γαλατσόπουλος (πρόεδρος ΕΣΑΚΕ) και Παντελής Ταρνατόρος (πρόεδρος ΕΣΑΠ). Η Super League 1 δεν προσήλθε.

Σκοπός ήταν η συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων φορέων του επαγγελματικού μας αθλητισμού για τη δίκαιη κατανομή του ποσού που τους αναλογεί, ως ενίσχυση από τον μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων.

Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 30.500.000€ (αντίστοιχο ποσό θα διανεμηθεί και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό).

Επιπλέον, ενημερώθηκαν ότι:

α) Δεν θα δικαιούνται χρηματοδότησης οι Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες που δεν έχουν εξασφαλίσει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το απαραίτητο Πιστοποιητικό Συμμετοχής στο πρωτάθλημα τους (π.χ., μη κατάθεση εγγυητικής επιστολής).

β) Δεν θα καταβληθεί χρηματοδότηση στις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες που εμπλέκονται σε Αναφορές προς την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας, για πιθανή συμμετοχή τους σε χειραγωγημένους αγώνες, έως ότου η ΕΠΑΘΛΑ να εκδώσει Πόρισμα.

Εφόσον το Πόρισμα αποσταλεί στις αθλητικές Αρχές για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, η αναστολή χρηματοδότησης παραμένει έως ότου τα αρμόδια όργανα να αποφανθούν.

Πηγή:  patragoal.gr