Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Η νέα προσπάθεια του Φώτη Θεοχάρη 


DHAULAGIRI I 8167m 2023 🇬🇷  - "Το βουνό των Ελλήνων"

"Πίσω στο 2017 είχα συναντηθεί με τον Αντώνη Συκαρη, ο λόγος που είχαμε βρεθεί ήταν το ενδιαφέρον για να πάμε μαζί στο Dhaulagiri 8167m,  όμως για κάποιους λόγους τα σχέδια ναυάγησαν και στην συνέχεια επιλέξαμε το Kangchenjunga 8586m. Καταφέραμε και ανεβήκαμε με επιτυχία το 2018 το Kangchenjunga."
🗻Τι υπάρχει εκεί; Στα βουνά υπάρχουν θερμοκρασίες πολύ κάτω από το μηδέν, δυνατοί ανέμοι, χιονοστιβάδες,  την ασθένεια του βουνού που προκαλείται από την μερική έλλειψη οξυγόνου και την διαφορά της ατμοσφαιρικής πίεσης. Την εξάντληση, την πείνα, την δίψα, την έλλειψη ύπνου, τη μοναξιά, τα ατυχήματα, ακόμα και τον θάνατο....
Στο Dhaulagiri, έχουν γίνει 6 ελληνικές προσπάθειες. Μια το 1990, δύο το 1998, το 2019,  το 2021 και το 2022. Απολογισμός των προσπαθειών, τρεις νεκροί. Το βουνό 🗻 δεν 'άφησε' να γυρίσει κάνεις ακόμη από την κορυφή ζωντανός.
🏔️Γιατί να πας εκεί; Δεν υπάρχει σαφή απάντηση, ούτε κανείς μπορεί να δώσει ώστε ο αναγνώστης να καταλάβει το γιατί. Είναι ένας ακαταμάχητος μαγνήτης ! Πηγαίνουμε στα βουνά γιατί μας αρέσει. Απλό.
⛺Η ορειβατική μου σταδιοδρομία μετράει δεκάδες κορυφές στο εξωτερικό και εκατοντάδες στον ελληνικό χώρο.
Πώς γίνεται να τα καταφέρνω; Με δυο λόγια, Πίστη και Πάθος.
🙏Να λοιπόν στα 32 μου χρόνια ζωής πήρα την απόφαση να προσπαθήσω να ανέβω αλλά και να κατέβω το  Dhaulagiri 8167m.
🧿Η αποστολή ξεκινά τον Απρίλιο στα ονειρικά Ιμαλάια, στο Νεπάλ με διάρκεια, ενάμιση μήνα περίπου.🇳🇵
😘Αυτή τη φορά όλοι και όλες μαζί μου, με τις ευχές και τις προσευχές σας, ώστε να καταφέρουμε να κάνουμε μια ολοκληρωμένη επιτυχημένη προσπάθεια.
🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷
Εταιρείες και ιδιώτες που θέλουν να γίνουν αρωγοί στην προσπάθεια μπορούν να επικοινωνήσουν με την σελίδα μου.