Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Παίδες: Γ.Σ. Άτλας-Έσπερος Λαμίας 58-68

Μετά από ένα αρκετό ενδιαφέρον ματς, ο Άτλας ηττήθηκε με 58-68 από τον Έσπερο Λαμίας, που είχε και το βαθμολογικό κίνητρο.

Το παιχνίδι έγινε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 12:00. Ήταν στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Δ΄ Ομίλου του πρωταθλήματος παίδων που διοργανώνει η ΕΣΚΑΣΕ.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη παρουσίασε ανταγωνιστική εικόνα, διεκδικώντας τις πιθανότητες του απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Με 18 πόντους και τρία 3ποντα τελείωσε την αναμέτρηση ο ψηλός Παντελής Κατσιάρης. Οι Καρπενησιώτες σε 11 παιχνίδια έχουν 2 νίκες και θα επιχειρήσουν να κλείσουν το πρωτάθλημα με ψηλά το κεφάλι.

Ο Έσπερος του Γιάννη Κουτκιά έκανε ένα ακόμη βήμα πρόκρισης και υπολείπεται μιας ακόμη νίκης, ώστε να εξασφαλίσει και μαθηματικά την είσοδο του στην επόμενη φάση. Ο Πλατής, δεύτερος σκόρερ του ομίλου πίσω από τον Κατσαούνο τον Πρωτέα ήταν το επιθετικό βαρόμετρο των νικητών με 26 πόντους. Οι Λαμιώτες είναι στην 4η θέση με 7 νίκες και 5 ήττες.

Για την επόμενη (13η) αγωνιστική οι Ευρυτάνες θα παίξουν εκτός έδρας με τον ΓΑΣ Άμφισσας (ΑΚ) στις 29 Ιανουαρίου στο τελευταίο τους ματς μακριά από το Καρπενήσι, ενώ οι νικητές υποδέχονται μια ημέρα νωρίτερα τον ΓΑΣ Άμφισσας.

 

Προκρίνεται ο Έσπερος

Οι Λαμιώτες βρίσκονται μια «ανάσα» από την πρόκριση τους, ακολουθώντας τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη, τον Γ.Σ. Ιτέας και τον Απόλλωνα Λιβαδειάς στην επόμενη φάση.

 

2,5 μήνες μετά

Ο Άτλας έπαιξε μετά από 2,5 μήνες στην έδρα του, καθώς το τελευταίο του ματς στο κλειστό  είχε γίνει στις 23 Οκτωβρίου. Το προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΓΑΣ Άμφισσας έχει αναβληθεί.

 

Ξεχώρισε ο Κατσιάρης


 

Πολύ καλή παρουσία για τον Παντελή Κατσιάρη (Φωτογραφία), που πέτυχε 18 πόντους με τρία 3ποντα. Ο Νίκος Καρέτσος ακολούθησε με 11 και 2 τρίποντα.

 

Οι δυο «πιστολέρο»



 

 

 

 

 

 

Για τους νικητές ο Πλατής (Φωτογραφία αριστερά) σταμάτησε στους 26 πόντους, ενώ ο Νήμας (Φωτογραφία δεξιά) «έγραψε» 19. Οι δυο τους βρίσκονται και μέσα στους πρώτους σκόρερ του ομίλου.

 

«Παθιασμένος» ο Άτλας

Η ομάδα της Ευρυτανίας προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 23-20, κάνοντας πολύ καλή αρχή στο ματς.

 

Ανατροπή σκηνικού

Ο Έσπερος έκλεισε το ημίχρονο, προηγούμενος με 37-42. Πέτυχε ένα επιμέρους 14-22 στο δεύτερο δεκάλεπτο.

 

Σε μονοψήφια επίπεδα

Διατηρήθηκαν κοντά οι δυο ομάδες με τη λήξη των 30΄. Ο Έσπερος σημείωσε ένα επιμέρους 12-15, φτάνοντας στο +8 (49-57).

 

Διατήρησε το «2πλο»

Το συγκρότημα του Γιάννη Κουτκιά πέρασε με νίκη από το Καρπενήσι, φτάνοντας στο τελικό 58-68. Το επιμέρους σκορ της τελευταίας περιόδου ήταν 9-11.

 

Τα δεκάλεπτα

23-20, 37-42, 49-57, 58-68

 

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Πιστιόλης 1, Καψάλης 2, Βαρελάς, Ανδρέου 7(1), Καρέτσος 11(2), Αναγνώστου, Μπουμπουρής, Γεωργαλής 10, Κουτσοκώστας 9, Κατσιάρης 18(3)

 

Έσπερος Λαμίας (Γιάννης Κουτκιάς): Σερέτης, Μηλόπουλος, Κοτορλός, Γεωργιάδης 5(1), Αυγέρης, Πλατής 26, Κουτούσης, Καζαντζής 2, Πυρρώστης 2, Μίχος 5, Μπεσλεμές 9(1), Νημάς 19

 

Διαιτητής: Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Χρονομέτρης: Κώστας Σεριανάι

Χρονομέτρης 24΄΄: Γιάννης Μπουμπουρής

 



















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος