Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Έτσι θα μοιραστούν στον αθλητισμό τα 30,5 εκατ. ευρώ από το στοίχημα


Η αντίστροφη μέτρηση για τη μοιρασιά των εσόδων από το στοίχημα στους συλλόγους άρχισε, με τον Λευτέρη Αυγενάκη να έχει συνάντηση με αρμόδιους φορείς και να ενημερώνει κατόπιν για τον τρόπο καταβολής των χρημάτων.

Η καταβολή εσόδων από το στοίχημα αποτελεί ένα αίτημα των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών συλλόγων εδώ και αρκετό καιρό και όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε πλέον στο τελικό στάδιο πριν από το μοίρασμα της σχετικής οικονομικής πίτας.

Και αυτό γιατί ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, συναντήθηκε με ανθρώπους της Super League 2, του ΕΣΑΚΕ και του ΕΣΑΠ για το σχετικό ζήτημα και ακολούθως δόθηκαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τον τρόπο μοιρασιάς των χρημάτων αλλά και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληροί ένας σύλλογος για να πάρει χρήματα από το εν λόγω πακέτο.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού:

"Κατόπιν πρόσκλησης του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, προς τους επικεφαλής των επαγγελματικών πρωταθλημάτων (Super League 1, Super League 2, Basket League, Volley League), πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του, όπου παρέστησαν οι Λεωνίδας Λεουτσάκος (πρόεδρος SL2), Βαγγέλης Γαλατσόπουλος (πρόεδρος ΕΣΑΚΕ) και Παντελής Ταρνατόρος (πρόεδρος ΕΣΑΠ). Η Super League 1 δεν προσήλθε.

Σκοπός ήταν η συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων φορέων του επαγγελματικού μας αθλητισμού για τη δίκαιη κατανομή του ποσού που τους αναλογεί, ως ενίσχυση από τον μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων.

Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 30.500.000€ (αντίστοιχο ποσό θα διανεμηθεί και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό).

Επιπλέον, ενημερώθηκαν ότι:

α) Δεν θα δικαιούνται χρηματοδότησης οι Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες που δεν έχουν εξασφαλίσει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το απαραίτητο Πιστοποιητικό Συμμετοχής στο πρωτάθλημα τους (π.χ., μη κατάθεση εγγυητικής επιστολής).

β) Δεν θα καταβληθεί χρηματοδότηση στις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες που εμπλέκονται σε Αναφορές προς την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας, για πιθανή συμμετοχή τους σε χειραγωγημένους αγώνες, έως ότου η ΕΠΑΘΛΑ να εκδώσει Πόρισμα.

Εφόσον το Πόρισμα αποσταλεί στις αθλητικές Αρχές για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, η αναστολή χρηματοδότησης παραμένει έως ότου τα αρμόδια όργανα να αποφανθούν".

Πηγή: www.sport24.gr