Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Παράταση προθεσμίας τροποποίησης καταστατικών

 


Έκτακτη ανακοίνωση του ΑΟΘ αναφορικά με τις εξελίξεις στην τροποποίηση του καταστατικού της ΟΜΑΕ προς εναρμόνισή του με τον αθλητικό νόμο.

 Σε συνέχεια του υπ αριθμ. πρωτ. 1560/15.12.2022 εγγράφου ερωτήματος του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης -και ενώ ακόμη δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση από την Ο.Μ.Α.Ε. και από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, πληροφορηθήκαμε κατόπιν έρευνας στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων για το εν εξελίξει νομοθετικό έργο, ότι στο κατατεθειμένο προς ψήφιση Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας – Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις», έχει συμπεριληφθεί στο άρθρο 95 διάταξη, σύμφωνα με την οποία η προθεσμία τροποποίησης καταστατικών αθλητικών σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών θα παραταθεί (για πόσες άραγε ακόμη φορές…) μέχρι και την 31.12.2023.

Τονίζουμε ότι το νομοσχέδιο αυτό ΔΕΝ έχει ακόμη ψηφιστεί, αλλά βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας και συζήτησης ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, που πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα, 16.12.2022 και ώρα 12:00.
Ελπίζουμε ότι θα ψηφιστεί τελικά η παραπάνω παράταση, ώστε ακόμη και την τελευταία στιγμή, ακόμη και με αυτόν τον τρόπο, να αποφύγουμε τον κίνδυνο άρσης της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης της Ο.Μ.Α.Ε. Ένας κίνδυνος που δεν έπρεπε καν να αντιμετωπίζουμε σήμερα, αν η διοίκηση είχε ολοκληρώσει όλα όσα όφειλε να έχει ολοκληρώσει από τον Ιούνιο του 2021, που έληγε η αρχική προθεσμία συμμόρφωσης των καταστατικών με τον νέο αθλητικό νόμο.

Περιμένουμε το φερόμενο ως τροποποιημένο από τον Ιούνιο του 2022 καταστατικό της Ομοσπονδίας μας, να μην ξεχαστεί πάλι σε κάποιο συρτάρι, αλλά να κατατεθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στο Πρωτοδικείο Αθηνών και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.
Θυμίζουμε ότι καθήκον της διοίκησης της ΟΜΑΕ είναι να ενημερώνει πρώτη αυτή τα σωματεία -μέλη της για τα παραπάνω ζητήματα και να συμμορφώνεται έγκαιρα με κάθε νομοθετική μεταβολή.
Επισυνάπτουμε την προτεινόμενη ρύθμιση περί παράτασης, όπως έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων

Πηγή:  www.4troxoi.gr